20 maart 2017  Nulnummer in Veghel

Geplaatst op 20 maart 2017 • 12:47 • ClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – D.E.S.O. (0-0) 0-0. Uit de laatste drie wedstrijden slechts 1 punt. Winst was dus het devies voor zondag 19 maart. Op bezoek kwam DESO uit Oss. De Ossenaren kennen een roerig seizoen. Veel spelers kwamen en gingen tussentijds en ook trainers kwamen en gingen al dan niet vrijwillig. De ploeg staat momenteel twaalfde en ook voor hen geld dat winnen een must is. Beide ploegen verloren vorig weekend, Blauw Geel in en bij Halsteren, DESO in eigen huis van IFC: 0-2. Eerder in het seizoen werd het 1-1 in Oss tussen DESO en Blauw Geel. Enkele honderden toeschouwers zagen dat trainer Niels v Casteren moest starten zonder de geblesseerde Martijn van Loon en voor hem in de basis Erik van Loon, Danny Verbakel, Sten van Vessem en Mustafa Guler keerde terug in de basis t.o.v. vorig weekend en Alexander Mols zat weer op de bank

Het waren de gasten met de eerste dreiging maar de inzet in de tweede minuut ging voor het doel langs. In de zesde minuut moet de DESO doelman handelend optreden als een voorzet van Danny Verbakel onder de lat dreigt te vallen. Hij bokst de bal weg maar Emiel vd Sanden pikt op en legt af op Ymanuel Hurkmans. In plaats van een schot op doel vanuit een redelijk goede positie geeft hij af aan Sander Egmond maar is de DESO doelman alert. In de 8e minuut een inzet dan Danny Verbakel voorlangs en twee minuten later Edwin Huibers nu nog namens DESO, volgend seizoen is hij bij Blauw Geel, die zijn inzet net over de kruising ziet gaan. In de 19e minuut ontbreekt er een klein beetje geluk als een voorzet van Joey Hellsteren door Danny Verbakel snoeihard op de lat wordt geschoten en de rebound door Emiel vd Sanden recht op een Osse verdediger vlak voor de doellijn stuit. Uit de corner volgt uiteindelijk een voorzet op de goed anticiperende Sten v Vessem maar helaas kan hij de bal niet goed raken en kan de DESO doelman de bal oprapen. In de 28e minuut wordt Desley Schilders te gemakkelijk omspeelt maar de inzet in de korte hoek is voor Brahim Zaari. In de 33e minuut volgt een prima Blauw Geel aanval waarbij Ymanuel Hurkmans uiteindelijk strak en hard voorzet. Joey Hellstern is goed voor zijn man gekomen maar jaagt de inzet op een paar meter vlak voor het doel huizenhoog over. Vijf minuten later weer een vlotte aanval mat een mooi hakje en kopbal komt de bal weer voor de voeten van Joey Hellstern en ditmaal heeft hij de pech dat zijn inzet van richting wordt veranderd en vlak voor het doel bij de tweede paal over de achterlijn hobbelt. Uit de corner kan Mustafa Guler uit een rebound goed uithalen en hij dwingt de DESO doelman tot een redding om een achterstand te voorkomen. Vlak voor rust nog even een hachelijk momentje voor het Blauw Geel doel omdat de defensie te slap ingrijpt maar Brahim Zaari is op zijn post.

Twee ongewijzigde teams na rust en het duurt even voor er weer iets te vermelden valt. Een gele kaart in de 58e minuut voor Danny Verbakel omdat hij gevaarlijk inkomt bij de DESO doelman halverwege de helft van DESO. Scheidsrechter Wassink zat hier waarschijnlijk goed met zijn beslissing maar had ook menigmaal de lachers op zijn hand met vreemde en onnodige beslissingen. In de 61e minuut is Jeroen Schoonhoven even ontsnapt aan de aandacht van Ymanuel Hurkmans maar die hindert vervolgens voldoende waardoor de Ossenaar niet doeltreffend kan worden.

In de 70e minuut een geweldige pass op maat van Desley Schilders naar Danny Verbakel. Danny Geeft de bal prima mee op Mark Dobbelsteen maar Mark ziet zijn inzet voor het doel langs gaan en bij de tweede paal was niemand alert genoeg. Twee minuten later een pass van Alexander Mols op Stefano Verburg. Laatst genoemde haalt uit en iedereen schreeuwt om een penalty voor hands maar die beslissing komt er niet. Weer een inzet voorlangs het DESO doel in de 75e minuut na een mooie combinatie tussen Danny Verbakel en Mark Dobbelsteen en drie minuten later kopt Joey Hellstern een voorzet door maar wordt de inzet van Alexander Mols geblokt. In de 81e minuut een afstandspoging van Jeroen Schoonhoven maar die gaat over, de afstandspoging van Desley Schilders aan de ander kant is beter maar de DESO doelman houd zijn ploeg op de been. In blessure tijd nog een prima kopbal van Joey Hellstern na een voorzet van Koen v Zutven maar de bal beland op het dak van het doel. Blauw Geel lijd weer twee punten verlies. Van de drie honderd procent kansen voor de rust werd er geen benut. Het omslagpunt, een doelpunt, dat nodig was voor de ploeg bleef daardoor uit. Heel jammer maar misschien wel gelukkig was dat ook de nummer twee en drie niet verder kwamen dan een gelijkspel. Nog zeven wedstrijden te gaan en allemaal even lastig maar winst moet er weer een keer komen. Volgende week reist de ploeg naar Leidschendam voor een treffen met RKAVV. Zij zitten juist in een positieve spiraal en wonnen dit weekend met 2-3 bij vc Vlissingen. Met de wetenschap dat eerder in het seizoen Blauw Geel in eigen huis moeizaam wist te winnen, het werd 2-1, zal het dan ook voor de volle honderd procent bij de les moeten zijn met inzet en strijdlust zodat er punten mee naar Veghel kunnen komen.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans (84e min. Koen v Zutven), Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (65e min. Stefano Verburg), Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern, Emiel vd Sanden (60e min. Alexander Mols), Danny Verbakel (81e min. Tresor Shema),

Scheidsrechter: Dhr. R. Wassink

Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. van Mun en Dhr. A. Venema

sv Blauw Geel’ 38: 58e min. Danny Verbakel