1 april 2012  Blauw Geel op de valreep naar nederlaag

Geplaatst op 1 april 2012 • 20:35 • ClubnieuwsSenioren

Zaterdagavond, 31 Maart, een koude wind waait over Sportpark Molenbroek in Gemert alwaar de derby gespeeld gaat worden tussen koploper Gemert en nummer 5 van de ranglijst Blauw Geel’ 38. Ondanks dat PSV thuis speelt wordt het sportpark  goed bevolkt en is men in afwachting van een interessant duel.

Blauw Geel mag de aftrap verrichten en laat zien dat het niet onder de indruk is van de koploper. Het speelt voorwaarts en zet de koploper bij balbezit direct onder druk. Het eerste gevaar is dan ook van de Blauw Gelen want in de 5e minuut stoomt rechtsback Mehmet Dingil op die een goede voorzet in huis heeft. Helaas tikt Alexander Mols de bal bij de eerste paal langs het doel i.p.v. erin. Slechts vijf minuten later krijgt Blauw Geel opnieuw een kansje maar de inzet van Guus Peters gaat ook weer naast het doel. In de 12e minuut de eerst doelpoging van Gemert die tussen de palen is maar doelman Sander Maas kan de bal gemakkelijk opvangen. In de 23e minuut krijgt Blauw Geel een corner. Uit deze corner kopt Jeroen Minneboo snoeihard op doel maar kan een op de doellijn staande Gemert speler een goal voorkomen. In de rebound kopt echter Stephan Dekkers de bal onhoudbaar tegen de netten: Helaas fluit arbiter van Gerven voor een duwende fout. Daarmee zit de leidsman echter faliekant mis. Van Duwen is absoluut geen sprake en Alexander Mols loopt Stephan Dekkers in de weg en komt klem tussen hem en de uitkomende doelman. Een geldig doelpunt wordt afgekeurd en had hooguit als uitleg kunnen krijgen: hinderen van de doelman, maar deze taste zelf mis en sprong Alexander in de rug, Dubieuze beslissing dus en helaas voor Blauw Geel. Daarna ontspon zich een interessant duel wat echter nauwelijks hoogte punten op leverde. Blauw Geel dicteerde eigenlijk de gehele eerste helft en had weinig van Gemert te vrezen, tot in de slotseconde van de eerste helft, eigenlijk zelfs de blessuretijd. Gemert creëert een grote kans want na een voorzet van de rechterflank volgt een in kansrijke positie een doelpoging bij de tweede paal maar is Sander Maas een Sta in de Weg voor wat een overigens onverdiende voorsprong zou zijn van Gemert. Het was de tot dan toe enigste en grootste kans van de gastheren. Rust: 0-0

Na de rust een ongewijzigd Blauw Geel, en waarom ook zou Trainer Francois Gesthuizen wisselen. Tactisch stond de ploeg goed en het was nu de vraag hoe de ploeg dit de tweede helft zou volhouden?? Gemert had in de rust wel een wissel toegepast en of het daar aan lag, maar feit is dat men beter in de wedstrijd kwam. Gemert zorgde dan ook meteen voor meer dreiging. In de 50e minuut kreeg het een vrije trap en ging een kopbal tegendraads gevaarlijk langs het doel. Een minuut later was datzelfde Gemert erg slordig in de combinatie en kon Alexander Mols de bal op pikken en richting het Gemert doel. De Gemert goalie kan de bal echter uit het doel boksen. Het duel werd evenwichtiger maar Gemert had nog steeds veel moeite met Blauw Geel en had daar ook forse overtredingen voor nodig die door de scheidsrechter dan ook met geel werden bestraft. In de 62e minuut weer een redelijke mogelijkheid voor Gemert maar de inzet wordt door Stephan Dekkers goed geblokt. Blauw Geel moet verder terug, loert op een uitbraak en blijft daarmee gevaarlijk. In de 71e minuut verslikt Gemert aanvoerder v Dijk zich in een terugspeelbal en kan Roy v Lokven de bal oppikken. Hij snelt daarmee naar de achterlijn en legt vervolgens de bal prima terug binnen het strafschop gebied. Helaas verslikt Murat Korkmaz in vrije positie zich in de bal en schampt slechts de bal. In de 75e minuut dreiging bij het Blauw Geel doel want na een corner wordt de bal voor de doellijn weggewerkt en voorkomt men een doelpunt voor de gastheren. In de 79e minuut een vrije trap voor Gemert gevaarlijk recht voor het doel van Sander Maas. Trainer Francois Gesthuizen wisselt voor het nemen van de vrije trap en haalt Alexander Mols van het veld en in zijn plaats komt Emiel vd Sanden. De Vrije trap van Gemert komt eerst in de Blauw Geel muur en de rebound wordt door Sander Maas goed naar de zijkant gebokst. Blauw Geel creëert nog twee keer dreiging. In de 83e minuut wordt een goede voorzet van Roy v Lokven door Enis Genc in geheel vrijstaande positie snoeihard ingeschoten maar gaat de bal rakelings naast en via de reklameborden tegen de achterkant van het net. Even later lijkt Enis Genc, geheel niet buitenspel en duidelijk de bal op hem gespeeld, een vrije doortocht naar het Gemert doel te krijgen maar wordt hij onbegrijpelijk terug gevlagd vanweg het feit dat Emiel vd Sanden, die niet op de bal reageerde vanuit buitenspelpositie leek terug te komen. Een gelijk spel lijkt aanstaande, een terecht gelijkspel. Maar niets is minder waar. In de 89e minuut krijgt de vrijwel onzichtbare v. Herpen het op zijn flank op de heupen. Hij was het gehele duel eigenlijk geneutraliseerd door Sten v Vessem. Hij slaloms door de defensie en ziet vervolgens ook nog eens zijn inzet over de doellijn rollen: 0-1. De Gemert Aanhang ontploft op het sportpark en weet dat de buit binnen is.

Blauw Geel speelde een prima partij en had vooral voor de rust Gemert in zijn greep. Na de rust was de wedstrijd evenwichtiger en zegeviert de koploper enigszins gelukkig. Het was zeker geen wedstrijd met goed voetbal, wel bij vlagen, en met alle respect: zeker de koploper, spelend in eigen huis, liet weinig zien. Natuurlijk zegevierde zij wel en het was de zesde overwinning in dit seizoen met (slechts) 1-0, maar ook die tellen. Blauw Geel heeft zeker een goede indruk achter gelaten maar helaas genoeg geen punten overgehouden. Jammer…..

Volgend weekend is het in Nederland Pasen en speelt Blauw Geel wederom een uitwedstrijd. Op het programma speelronde 16, inhaal duels dus, en men reist dan op Tweede Paasdag af naar Nuenen. De Groen/Witten verloren zondag met liefst 3-0 in Rosmalen tegen OJC. Wederom een zware uitwedstrijd dus zeker met de wetenschap dat thuis met 0-3!! werd verloren. Mannen Succes.

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Murat Korkmaz,  Mustafa Guler,  Enis Genc,  Guus Peters,

Voorhoede:   Alexander Mols (79e min. Emiel vd Sanden),  Roy v Lokven

Scheidsrechter: Dhr. P. v Gerven uit Eindhoven

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. Temmers en Dhr. Wagemans.