19 december 2016  Laatste zestien bereikt

Geplaatst op 19 december 2016 • 12:18 • Senioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO — Sparta’25   (2-1)  5-1. Op donderdagavond 15 december de laatste officiële wedstrijd voor Blauw Geel van het jaar 2016. Een beker wedstrijd tegen derdeklasser Sparata’25 uit Beek en Donk. In zet een plaats bij de laatste zestien van het district Zuid II. Geen onoverkomelijke opgave leek het op voorhand voor de koploper van de hoofdklasse. De publieke belangstelling viel ook zeker niet tegen op deze koude avond. Trainer Niels van Casteren had een behoorlijk aantal wijzigingen in zijn start elftal doorgevoerd. Op doel Michiel Merks en achterin Mark Westerlaken en Erik van Loon. Op het middenveld was er plaats voor Stefano Verburg en voorin in de basis Emiel vd Sanden en Tresor Shema. Kwaliteit genoeg om geen blauwtje te lopen tegen een derde klasser……

In de 6e minuut was het dan ook al raak. Uit een voorzet van Ymanuel Hurkmans was het Emiel vd Sanden die de bal kon binnen lopen: 1-0. Acht minuten later dacht Stefano Verburg een doelpunt op zijn naam te krijgen maar volgens de arbitrage stond hij buitenspel en ging dat feestje niet door. Rond de twintigste minuut was het uit een corner van Sander Egmond dat Tresor Shema op de lat kopten en even later ging een inzet van Stefano Verburg na een voorzet van Alexander Mols vanuit kansrijke positie over. In de 30e minuut is het Alexander Mols die de bal vanuit een corner, wederom genomen door Sander Egmond, op de paal kopt. In de 33e minuut valt dan de 2-0. Een afstandsschot van net buiten het strafschopgebied vliegt binnen. Kort daarna weet de Sparta doelman een inzet van Stefano Verburg te stoppen en wordt de rebound van Emiel vd Sanden tot corner verwerkt. In de 41e minuut een ongelukkige actie achterin als Desley Schilders de bal terug kopt op doelman Michiel Merks en deze met een actie hands maakt net buiten het strafschopgebied. Het levert de doelman een gele kaart op. In de 44e minuut valt dan toch wel onverwachts een aansluitingstreffer. Het is de snelle Robin Knapp die vrij baan krijgt en de bal goed in de hoek schiet: 2-1.

Na de rust een zelfde spelbeeld: eenrichtingsverkeer op het doel van Sparta. In de 49e minuut een inzet van Emiel vd Sanden die rakelings voorlangs gaat na een mooi opgezette aanval. In de 52e minuut valt de 3-1. Een prima actie van Tresor Shema op de linkerflank waar hij de achterlijn mee haalt. Zijn voorzet bereikt Sander Egmond die zichzelf goed vrijspeelt in het strafschopgebied en de bal tegen het net werkt. Dan vervlakt het spel. Blauw Geel versnelt niet echt, Sparta kan niet beter. In de 60e minuut ziet het publiek een prima Blauw Geel aanval waarbij Emiel vd Sanden uiteindelijke voorzet maar er niemand voor het doel is om de bal binnen te tikken. Zo zijn er nog wel wat meer mooie aanvallen te zien maar die stranden in schoonheid. Het is wachten tot de 80e minuut. Sander Egmond laat zijn derde (op rij) noteren en Blauw Geel’s vierde door middel van een mooi lobje over de uitkomende doelman. Een minuutje later is het de net ingevallen Danny Verbakel die met een formidabel trucje bij de achterlijn zijn tegenstander dolt, Sander Egmond de voorzet van Danny laat passeren zodat Mark Dobbelsteen kan uithalen. Helaas voor hem schiet hij de bal over de kruissing. In de 83e minuut schiet Danny Verbakel een voorzet van Ymanuel Hurkmans recht op de doelman en even later is het Mark Dobbelsteen die een rebound op de lat schiet. In de 88e minuut valt dan de 5-1. Mustafa Guler mag een vrije trap nemen en schiet de bal tegen een Sparta speler die volgens de scheidsrechter hands maakt. Danny Verbakel mag het vonnis voltrekken en pakt het kerstpresentje uit. In blessuretijd valt nog bijna de zesde treffer maar Danny Verbakel kan vanuit een moeilijke hoek de bal niet voorbij de paal krijgen en raakt slechts die paal.

Blauw Geel wint probleemloos van Sparta’ 25 ondanks een op veel plaatsen gewijzigd team. Het plaatst zich bij de laatste 16 van het district en kan als het een paar wedstijden nog weet te winnen zich plaatsen voor het landelijke KNVB bekertoernooi van het volgend seizoen. Gezien de lijst met ploegen die zich voor de volgende ronde hebben geplaatst is het dan maar de vraag of Blauw Geel het zich kan permitteren om zoveel wijzigingen in het team te hebben. Maar dat is een zorg voor veel later. De competitie wordt hervat als de weergoden het toelaten op zondag 15 januari met een thuiswedstrijd tegen OSS’20, meteen weer een hele klus. Nu eerst de feestdagen en de jaarwisseling na een heel succesvolle eerste seizoenshelft. Iedereen hele fijne feestdagen toegewenst en een mooi en goed begin van 2017!!!!!

Doel: Michiel Merks

Achterhoede: Erik v Loon (45e min. Koen v Zutven), Desley Schilders, Mark Westerlaken,

Middenveld: Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Ymanuel Hurkmans, Stefaon Verburg

Voorhoede: Alexander Mols (59e min. Mustafa Guler), Emiel vd Sanden, Tresor Shema (80e min. Danny Verbakel),

Scheidsrechter: Dhr. T Voncken

Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Smets en Dhr. R. van Rijn