16 oktober 2016  Moeizame winst maar dik verdiend

Geplaatst op 16 oktober 2016 • 19:18 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’38/JUMBO 1 – R.K.A.V.V. 1 (0-1)  2-1. Blauw Geel had vorig weekend in extremis een punt behaald in Oss bij DESO en kreeg vandaag, zondag 16 oktober, RKAVV uit Leidschendam op bezoek. De Rooms Katholieke Aloysius Voetbal Vereniging behaalde vorig weekend een gelukspel in eigen huis tegen koploper Vlissingen en ondanks de slechts zes punten is men dus niet te onderschatten. Ondanks dat beide clubs nog nooit tegen elkaar hadden gespeeld was op hun website in een voorbeschouwing te lezen dat ze Blauw Geel al vaak aan het werk hadden gezien en gepaste en verassende maatregelen zouden treffen. Het was prachtig nazomer weer deze zondag en een 325 toeschouwers hadden een plekje gevonden rond het hoofdveld. Trainer Niels v Casteren kon weer beroep doen op de Stijn de Looijer na vier wedstrijden schorsing. Mark Westelaken was nog niet inzet baar en ook Erik v Loon was voor de trainer niet beschikbaar.

De gasten met een mooie tenue in de vormgeving van het Ajax tenue mochten de aftrap verrichten. Blauw Geel nam niet alleen snel het initiatief, het leek ook het initiatief te krijgen van de Leidschendammers. Dat had in de 5e minuut al bekroond kunnen en moeten worden. Alexander Mols had een prima actie in huis maar zag zijn schotdoor de doelman half verwerkt worden. De bal ging tergend langzaam richting de doellijn en een verdediger van RKAVV was attenter zodat de bal vlak voor de doellijn weggewerkt kon worden. Een minuutje later had Danny Verbakel een mogelijkheid maar i.p.v. te schieten vanuit riante positie wilde hij eerst een speler uitkappen. Dat mislukt en weg is de kans. In de 14e minuut komt RKAVV met een eerste aanval ook meteen op voorsprong. Een voorzet van de linkerflank kan bij de tweede paal makkelijk worden binnen getikt door Brendan Richardson: 0-1. Sten v Vessem was in geen velden of wegen op dat moment te zien voor zijn tegenstander. In de 18e minuut wordt een te zachte terugspeel bal van Ymanuel Hurkmans bijna fataal maar een correcte sliding van Brahim Zaari net buiten het strafschopgebied voorkomt erger. Twee minuten later is er een mooie aanval van Blauw Geel. Een 1 tweetje tussen Sander Egmond en Alexander Mols waarbij Alexander alleen voor de doelman kan komen maar hij de bal recht op de doelman schiet. Tweede grote kans voor Alexander. In de 23e minuut krijgt Blauw Geel een corner en is het uiteindelijk de geheel vrijstaande Sten v Vessem die bij de tweede paal goed inkopt maar ook ziet dat de doelman de bal stopt. Ook nu weer is de defensie van RKAVV alerter op de geloste bal dan de aanvallers van Blauw Geel en loopt het met een sisser af voor de gasten. Dan duurt het lang voordater weer eens iets te noteren valt. In de 43e weer een goede aanval van Blauw Geel waarbij uiteindelijke Sten v Vessem de doelman tot een redding dwingt om de gelijkmaker te voorkomen. Blauw Geel moet gaan rusten met een 0-1 achterstand.

Twee ongewijzigde teams komen terug van de thee. RKAVV hanteert dezelfde speelstijl als na het doelpunt: ze zakken massaal in en willen met vliegensvlugge omschakelingen toeslaan. In de 46e minuut een pass van Sten v Vessem op Alexander Mols. Zijn inzet gaat over de uitkomende doelman maar beland op het dak van het doel. In de 51e minuut kan er dan eindelijk gejuicht worden. Een voorzet van Danny Verbakel wordt bij de tweede paal door Joey Hellstern op doel gekopt en lijkt bij de eerste paal binnen te vallen. Maar Sten v Vessem lijkt de bal nog het laatste zetje te geven en een vlagsignaal voor Buitenspel volgt. Scheidsrechter Bos neemt het over en dus gaat het feest niet door. Twee minuten later een mooie steekbal van Mark Dobbelsteen op Danny Verbakel. De inzet van Danny komt hard voor het doel maar kan door de defensie worden weggewerkt tot corner. RKAVV blijft verbeten verdedigen en Blauw Geel heeft het er maar al te lastig mee. Het blijft echter de openingen zoeken en raakt niet in paniek. In de 64e minuut wederom een hele grote kans maar vooralsnog niet meer. Sander Egmond geeft de bal goed mee op Ymanuel Hurkmans die daarop de bal goed afgeeft op Joey Hellstern. Joey controleert de bal goed maar zijn inzet gaat , weliswaar via een verdediger maar toch, huizen hoog over. Dat de corner het gewenste succes zal hebben weet dan nog niemand dus de emoties over deze gemiste kans leven nog volop als de corner wordt genomen. Het is uit de corner echter Joey Hellstern die de bal bij de tweede paal onhoudbaar binnen kopt: 1-1. Iedereen gaat er eens goed voor zitten met nog 25 minuten op de klok. In de 69e minuut komt Blauw Geel met de schrik vrij. Een van de weinige aanvallen van RKAVV is uiterst gevaarlijk. Een voorzet vanaf de flank kan door Sjors Verhagen geheel vrijstaand en hard op doel gekopt worden en lijkt onder de lat te vallen. Brahim Zaari denkt er echter anders over en met een geweldige reflex tikt hij de bal over de lat. Blauw Geel voor een nieuwe achterstand behoedend. Twee kansjes voor Blauw Geel volgen. In de 70e minuut een afstandsschot van Mark Dobbelsteen dat echter geen probleem is voor de RKAVV doelman en vier minuten later is het Alexander Mols die op de doelman stuit bij een inzet in de korte hoek. Het lijkt op een gelijkspel uit te draaien en Blauw Geel moet ook alert blijven op de snelle uitvallen. In de 81e minuut valt de verdiende voorsprong dan alsnog voor Blauw Geel. Op een gelukkige wijze , dat zeker, maar dik verdiend. Het is de ingevallen Stijn de Looijer die mee op is gestoomd en naar binnen komt. Zijn schot is zeker niet hard en zou een prooi geweest zijn voor de RKAVV doelman ware het niet dat de bal van richting wordt veranderd door de ook ingevallen Emiel vd Sanden: 2-1. RKAVV is nu aangeslagen en probeert uiteraard nog om een punt mee te krijgen maar strand in de pogingen. Blauw Geel wint moeizaam maar dik verdiend. Het aantal kansen dat werd gecreëerd en de defensieve strijdwijze van de gasten ten spijt. Het had voor de rust al zeker drie 100% kansen en ook na de rust de beste kansen. RKAVV produceerde slechts twee kansen, hield het veld compact en leverde veel sportieve strijd maar werd daar niet voor beloond. De winst kwam uit de grote tenen maar moeilijke wedstrijden winnen doet het zoet der overwinning nog prettiger smaken.

Door deze overwinning en de resultaten uit de andere wedstrijden is Blauw Geel vooralsnog weer koploper. Volgend weekend speelt men op zaterdagavond vanaf 18.00 uur de gestaakte wedstrijd uit tegen Gestel. Gestel verloor dit weekend met liefst 4-1 van het Haagse Quick dat nu evenveel punten heeft als Blauw Geel maar een wedstrijd meer dar voor nodig had. Blauw Geel begint het restant met een 1-0 voorsprong en Gestel en Blauw Geel hebben ruim 55 minuten de tijd om iets aan die stand te doen.

Mannen Proficiat met deze mooie winst en Succes komende zaterdagavond waarna dan hopelijk weer punten kunnen worden bijgeschreven.

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon, Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond, Mustafa Guler (65e min. Stijn de Looijer), Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern (67e min. Emiel vd Sanden), Alexander Mols, Danny Verbakel (87e min. Tresor Shema),

Scheidsrechter: Dhr. A. Bos

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. van Gerwen en Dhr. S. van den Eertwegh

Kaarten: Geel: