18 september 2016  Nu met half dozijn doelpunten in eigen huis naar winst

Geplaatst op 18 september 2016 • 18:14 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/JUMBO 1 – Chevremont 1 (4-1) 6-1 . Zondag 18 september het is kermis in Veghel en niet te hopen dat Blauw Geel van een koude kermis thuis gaat komen als om 14.30 uur scheidsrechter Tempelaar het duel vrij geeft. Een 250 toeschouwers zijn toch nog op het duel afgekomen tussen Blauw Geel, een van de koplopers, en het Kerkraadse Chevremont dat op een 9e plaats staat. Blauw Geel haalde vorig weekend een eclatante 0-6 overwinning bij EHC, Chevremont had met 3-1 gewonnen van IFC. De promovendus kan spreken van een prima seizoenstart. Beide ploegen kwamen elkaar slechts 1 keer eerder tegen en wel in de poulefase van de districtsbeker in het seizoen 2013-2014 en toen won Blauw Geel met 2-0 van de toenmalige eersteklasser. Trainer Niels v Casteren heeft ongetwijfeld gedacht “never change a winning team” en dus begon hij met dezelfde basis elf als de voorgaande twee wedstrijden. Mark Westerlaken is nog steeds geblesseerd, Erik van Loon speelde in het tweede mee na zijn blessure en Stijn de Looijer kreeg vorig weekend een rode kaart tijdens de wedstrijd van Blauw Geel-2.

Blauw Geel speelt al drie weken prima combinatievoetbal en pakte vandaag die draad moeiteloos weer op. Chevremont werd meteen op eigen helft vast gezet en het leverde in de 2e minuut al een doelpunt op dat helaas wel geen goedkeuring kreeg van scheidsrechter Tempelaar. Alexander Mols had de bal in het doel gekopt maar zijn tegenstander geduwd was de uitleg en dus geen goed gekeurde treffer. Vier minuten later was het wel raak. Mark Dobbelsteen frommelde zich in het strafschopgebied voorbij een drietal tegenstanders en ronde ook nog eens prima af:1-0. Kort na de aftrap was het al weer billen knijpen voor de gasten maar de bal gaat via een kluts bijna binnen ware het niet dat de doelman alert was. In de 10e minuut richt de Blauw Geel aanhang zich op als Joey Hellstern zich in het strafschopgebied begeeft maar hij heeft helaas net iets te veel tijd nodig waardoor twee verdedigers de gevaarlijke situatie kunnen keren. In de 17e minuut krijgt Chevremont een vrije trap die eigenlijk vlak bij de zijlijn genomen moet worden. Scheidsrechter Tempelaar staat toe dat de bal bijna vijf meter meer het veld wordt ingelegd en het is Thijmen v Iersel die de bal inzet. Hij heeft het zo goed gedaan dat de bal bij de tweede paal binnen valt zonder dat nog iemand heeft aangeraakt: 1-1.

Een kleine tegenvaller voor Blauw Geel uit het niets en dat wordt ook snel weer omgezet. Quasi direct na de aftrap neemt Blauw Geel weer een voorsprong. Joey Hellstern laat onder het toeziend oog van een paar oud clubgenoten van Rood Wit Veldhoven zijn eerst competitietreffer aantekenen. Hij kwam vanaf de rechterkant het strafschopgebied binnen gelopen en zocht de ruimte op waarna hij in de korte hoek kon scoren: 2-1. Drie minuten later wordt de score verder opgevoerd. Alexander Mols zet vanaf de linkerflank vanaf de achterlijn voor, Danny Verbakel springt heel uitgekiend over de bal zodat Sander Egmond in geheel vrije positie de hoek voor het uitzoeken heeft: 3-1. Chevremont kan geen vuist maken en moet met lede ogen toezien dat Alexander Mols eerst een afstandsschot nog door de doelman verwerkt ziet worden in de 38e minuut maar in de 40e minuut wel trefzeker is. Danny Verbakel omzeilt met een hele mooie beweging zijn tegenstander waarna hij de bal afgeeft aan Alexander Mols die vlaak voor het doel goed voor zijn tegenstander komt: 4-1. De wedstrijd is daarmee gelopen ondanks dat het pas rust is.

Uiteraard geen wijzigingen in het team van Blauw Geel daar waar de gasten twee wissels hebben na de rust. Blauw geel neemt het wat gelaten, wordt wat slordiger en het blijft lang en tamme tweede helft. Chevremont is ondanks de wissels misschien wel wat actiever maar daar blijft het dan ook wel bij. Eerst kansje was ook nu weer voor Blauw Geel. Joey Hellstern zet in de 55e minuut goed voor maar de Kerkraadse doelman is alert genoeg zodat hij de bal kan pakken voordat Alexander Mols kan binnen tikken. In de 59e minuut zowaar een mooi uitgespeelde aanval van de gasten maar Thijmen v Iersel ziet een katachtige redding van Brahim Zaari op zijn inzet. Het spel hobbelt vervolgen verder tot aan de 74e minuut. De Blauw Geel defensie is wat gezapig aan het optreden waardoor het de gasten een kans voorschotelt. Brian Jacobs van Chevremont komt oog in oog met Brahim Zaari maar ook nu is de Blauw Geel doelman degene die een tweede tegentreffer voorkomt. Het was de grootste kans voor de gasten tot dat moment en het zou daar ook bij blijven. Blauw Geel lijkt daarmee weer wakker en in de 80e minuut zet het weer aan. Emiel vd Sanden zet voor vanaf de rechterflank maar Tresor Shema komt voor het doel net te kort. Danny Verbakel kan op links de bal oppikken maar zijn inzet gaat ook voorlangs en komt weer terecht bij Emiel vd Sanden. Hij wordt gehaakt en scheidrechter Tempelaar is resoluut: Penalty. Danny Verbakel voltrekt het vonnis: 5-1. In de 86e minuut volgt dan de 6-1. Joey Hellstern wordt goed aangespeeld en krijgt de bal via de doelman terug voor zijn voeten waarna het voor hem een koud kunstje is om zijn tweede en Blauw Geel’s zesde aan te tekenen.

Blauw Geel wint voor de tweede keer op een rij door het maken van een half dozijn doelpunten. Een geoliede machine, weliswaar in de tweede helft door eigen toedoen wat minder productief was, maar die niet te stoppen was. Verdedigend geen enkel moment in de problemen geweest, aanvallend met overmacht en trainer Niels van Casteren zal zich gelukkig prijzen met het feit dat zoveel verschillende spelers het net weten te vinden. Een ongekende luxe voor dit moment en daar mag van worden genoten. Maar niet te lang en met beide benen op de grond blijven staan ook ondanks het feit dat de twee mede koplopers Halsteren en DHC dit weekend verloren hebben en men nu alleen koploper is. Dat betekend meteen ook dat men nu dus de te kloppen ploeg is. Volgend weekend een nieuwe en mooie krachtmeting als men afreist naar Delft voor het duel met DHC. De ploeg staat door het verlies van vandaag, 1-0 bij IFC, nu gedeeld tweede en men zal maar al te graag de koploper pootje willen lichten zodat men en passant weer langs Blauw Geel komt.

Mannen proficiat met de mooie winst van deze zondag en Succes bij DHC!!!!

Vertrek Supporter bus naar DHC : 12:15 uur!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Ymanuel Hurkmans, Desley Schilders, Martijn van Loon (73e min. Erik van Loon),   Sten v Vessem,

Middenveld: Sander Egmond (69e min. Tresor Shema) , Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen,

Voorhoede: Joey Hellstern, Alexander Mols (69e min. Emiel vd Sanden), Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. J. Tempelaar

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Geurts en Dhr. J. Engbers

sv Blauw Geel’ 38: 77e min. Sten v Vessem, 89e min. Ymanuel Hurkmans