31 augustus 2015  Ternauwernood naar overwinning

Geplaatst op 31 augustus 2015 • 6:30 • ClubnieuwsSenioren

RKSV Schijndel – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-0) 1-2. Na de 1e poulewedstrijd voor de Districtsbeker die thuis tegen Bekkerveld, een slechte wedstrijd, die met 1-2 verloren ging was er tussentijds nog een hele goede wedstrijd voor de KNVB beker tegen Scheveningen. Weliswaar ook met verlies maar een hele goede wedstrijd ging vooraf aan de tweede poule wedstrijd. Die wedstrijd was in en tegen Schijndel. Schijndel had het eerste duel thuis gewonnen van NEC am. met 1-0 en was afgelopen dinsdag met 4-3 de mindere van Bekkerveld in Heerlen. Blauw Geel mocht dus absoluut niet verliezen om al vroegtijdig uitgeschakeld te worden….

Het duel tussen de buren trok absoluut niet veel toeschouwers en dat kwam misschien wel mede door de entreeheffing. De grasmat lag er overigens heel goed bij en dat was wel eens anders. Trainer Erwin v Breugel bracht een geheel ander team als basis in het veld t.o.v. het duel met Scheveningen. Op sommige posities noodgedwongen op andere om zeker andere redenen. Voor de rust gebeurde er eigenlijk bar weinig. Op wat corners na voor beide teams en was er qua dreiging niet veel te melden. In de 3e minuut een kopbal van Gerke vd Akker na een vrije trap van Mustafa Guler en in de 32e minuut een kopbal van Brian Peters zijn dan nog vermeldenswaardig. Ook de inzet van Gerke vd Akker in de 35e minuut had meer kunnen zijn dan hoog over. Twee minuten later een inzet van Desley Schilders maar die had hetzelfde lot als de inzet van Gerke. Van Schijndel eigenlijk niets noemenswaardig. Blauw Geel speelde in een te laag tempo in dei eerste helft. Een bloedeloze 0-0 stand was het logische gevolg.

Een gelijke stand die aan het einde nog steeds zou betekenen dat men niet al na de poulefase zou zijn uitgeschakeld maar winst in het derde duel in Nijmegen zou dan zeker een MOET zijn. Schijndel bleef terughoudend maar Blauw Geel leek het tempo en daarmee de druk op Schijndel op te voeren. In de 50e minuut een inzet van Sander Driessen die de Schijndelse doelman tot corner kon werken. Vier minuten later een goede voorzet van Brian Peters die door Rudy Pelhan net naast wordt gewerkt. Grootste kans in de 58e minuut als de Schijndelse doelman te ver voor zijn doel staat. De inzet van Danny Verbakel verrast hem bijna maar net niet en de rebound van Brian Peters kan hij nog tot corner verwerken. In de 61e minuut zowaar een doelpoging van Schijndel maar die gaat hoog over. In de 62e minuut speelt Danny Verbakel een bal te ver voor zich uit waardoor de Schijndelse doelman redding kan brengen. In de 66e min gebeurd dan waar heel Blauw Geel niet op zit te wachten. Kaj de Visser mag in buitenspelpositie door in het hart van de Blauw geel defensie, iets wat natuurlijk ook niet moet kunnen, en vervolgens kan hij Dennis v Ballegooi omspelen en het lege doel treffen: 1-0. Bij deze stand is Blauw Geel uitgeschakeld voor de knock-out fase. Blauw Geel probeert de druk verder op te voeren maar mede door de gehaastheid maakt het vele slordige foutjes. Schijndel krijgt nogmaals de kans om een dreigende aanval op te zetten en wederom stond de Schijndelse speler ruim buitenspel maar de grensrechter aan de kantinezijde was wederom niet op lijn en zag het dus weer niet. Gelukkig ditmaal zonder vervelende gevolgen. In de 87e minuut valt dan de gelijkmaker. Coen v Zutven heeft een prima voorzet in huis en bij de 1e paal kopt Danny Verbakel de bal goed en onhoudbaar in de kruising: 1-1. Deze stand bied nog perspectief voor de volgende ronde. Maar Blauw Geel wil nu meer en in de 89e minuut is men dicht bij een voorsprong. Uit een corner gaat de inzet van Danny Verbakel helaas echter naast. De blessuretijd breekt aan en als de 92e minuut op het scorebord staat is het niemand minder dan Danny Verbakel die Blauw Geel op voorsprong zet. Op de rand van het strafschopgebied komt hij in balbezit en hij stuurt de bal, niet eens zo heel hard, naar de linkerpaal. De doelman kan er niet meer bij en de bal rolt binnen: 1-2.

Schijndel had de voorsprong niet kunnen behouden ondanks alle tegenstand, de ploeg moest tussen de 70e en 80e minuut liefst drie gele kaarten incasseren. Blauw Geel lukte het na de late voorsprong wel maar moest voor het affluiten nog wel twee “domme”, totaal niet nodig, gele kaarten incasseren. Bekkerveld verloor tegelijkertijd deze avond in eigen huis van NEC am. met 1-2 maar is ondanks die nederlaag verzekerd van de volgende ronde. Schijndel is zeker uitgeschakeld en dus wordt het duel Dinsdag in Nijmegen bepalend voor wie er door gaat. Blauw Geel zou aan en gelijkspel voldoende kunnen hebben op basis van het aantal geschoorde doelpunten( BG 3-3, NEC 2-2). Het zou toch een kleine afgang zijn als men de volgende ronde niet weet te halen…..

Doel: Dennis v Ballegooy

Achterhoede: Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Desley Schilders, Coen v Zutven,

Middenveld: Mark Dobbelsteen (64e min. Stijn de Looijer), Mustafa Guler, Sander Driessen (55e min. Danny Verbakel),

Voorhoede: Achmed Abdirizak, Rudy Pelhan, Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. R. vd Werff

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Feijen en Dhr. D. Winkel

Kaarten:

Geel:

RKSV Schijndel: 71e min. Kaj de Visser, 73e min. Ymanuel Hurkmans, 78e min. Kevin Mangandu

sv Blauw Geel’ 38: 49e min. Brian Peters, 90e min. + Martijn v Loon, 90e min. + Danny Verbakel