17 april 2015  Blauw Geel D1 toont veerkracht en bereikt halve finale van de Omroep Brabant Cup

Geplaatst op 17 april 2015 • 15:57 • JuniorenPupillenDames

Donderdag 16 april, een uitwedstrijd naar het verre zuidwesten van het land waar we de kwartfinale van de OBC moesten spelen tegen MOC’17 uit Bergen op Zoom. Een zware tegenstander, die met 2 vingers in de neus kampioen gaat worden in de Hoofdklasse. Op de website van deze vereniging stond vermeld: “een voordeel kan zijn dat de wedstrijd op Rozenoord wordt gespeeld”. Dit bleek achteraf een begrijpelijk statement en had helaas niets te maken met het weer, het veld of de locatie…..

Enfin, dan de wedstrijd zelf. Of het te maken had met de verre reis, of het feit dat verschillende jongens ’s middags nog een selectiewedstrijd hadden moeten spelen voor het schoolelftal weet ik niet, maar we speelden niet bepaald goed in de 1e helft. Geen dreiging, slordig spel en veel te passief, bijna apathisch. Onze tegenstander was scherper, won de meeste duels en natuurlijk kon een doelpunt niet uitblijven. Hun boomlange laatste man, met een voortreffelijke trap, nam een van de vele vrije trappen en wij waren collectief niet alert. De bal verdween via een MOC-speler in het doel van Jonas: 1-0. Diegenen die dachten dat dit als een alarmbel zou werken kwamen bedrogen uit. D1 volhardde in hun gelaten spel en even later lag nummer 2 al achter onze keeper. Slechte rugdekking leidde tot teveel ruimte voor de snelle spits en het moet gezegd worden, hij benutte deze kans op een formidabele manier. Een schitterende knal in de kruising, Jonas kansloos. We gingen dus rusten met een 2-0 achterstand en het zag er somber uit. Wat de trainers vervolgens in de kleedkamer gezegd hebben weet ik niet, maar effect heeft het zeker gehad. Een herboren Blauw Geel draaide de wedstrijd in de 2e helft helemaal om. MOC kwam er niet meer aan te pas, er werd snel en goed druk gezet en we creëerden vele goede mogelijkheden. De ene mooie aanval volgde op de andere, maar de bal wilde er niet in. Schoten van Talip (die zeer sterk inviel), Halil, Jeroen, Niels (op de lat), alles werd gekeerd. De supporters werden er bijna wanhopig van, behalve Raymond (die in een of ander ver oord zat), die hield de moed erin. En terecht! Uiteindelijk was het namelijk de ontketende Niels, die 6 minuten voor tijd een voorzet van Jeroen goed taxeerde en eindelijk met een mooi, bekeken schot de aansluitingstreffer wist te maken. En een paar minuten voor tijd, na een goede voor-actie van Tommie, wederom zijn tegenstander te snel af was en de 2-2 binnen knalde: 2-2. Vervolgens werden er nog wat interessante pogingen gedaan om de wedstrijd ten gunste van MOC te keren, maar gelukkig hielden we stand. De strafschoppenserie die volgde, was er een die bij bekerthrillers hoort. Na 24(!!) penalty’s, waarbij onze Jonas liet zien dat hij al heel goed gekeken had naar Tim Krul, mocht uiteindelijk Jilano zich tot matchwinnaar laten kronen. Wat een ontlading! En onder aan de streep, gezien het grote overwicht in de 2e helft, ook volkomen verdiend. Jongens, ik hoop dat er wederom een les is geleerd: meteen vanaf het begin 200% gas geven, dan zit er veel potentie in dit team. Proficiat, op naar de halve finale tegen het zeer sterke Unitas uit Eindhoven. Succes! Groet, een supporter