9 november 2014  Blauw Geel deelt tik uit in Uden

Geplaatst op 9 november 2014 • 22:20 • Senioren

U.D.I.’19/BB 1 – Blauw Geel’ 38/Jumbo 1 (0-0) 1-2. Zondag 9 november stond de derby tussen de grootmachten uit Uden, U.D.I.’19, en Veghel, Blauw Geel’38, op het programma. Het herfstweer was prima maar toch kwamen slechts een kleine 1000 toeschouwers af op het duel tussen de nummer 6 UDI’19 en nummer 2 Blauw Geel’ 38 van de ranglijst. UDI had in de laatste drie duels slechts 1 puntje bemachtigd, Blauw Geel daar en tegen het volle pond van 9 punten. Bij Blauw Geel miste trainer Erwin v Breugel nog steeds Gerke vd Akker en Rinse Wiekema, Emiel vd Sanden nam wel weer plaats op de bank. Hij startte met dezelfde 11 als afgelopen zondag tegen vv Dongen.

Het duel kwam op de slechte grasmat, het gras was erg lang en vooral ongelijk, maar moeizaam op gang. Het was uiteindelijk Blauw Geel met een eerste echte doelpoging. Murat Korkmaz kreeg de ruimte voor een schot en de zwabberbal was voor doelman van Hoeij nog zo lastig dat hij hem pas in twee instanties te pakken kreeg. Het duel was toen 8 minuten onderweg. Drie minuten later moest diezelfde doelman een kopbal van Nicky Scheepers over de lat tikken om een achterstand te voorkomen. Deden de gastheren ook nog iets?? Nou minimaal. In de 14e minuut was er een vrijetrap. Vanaf ongeveer 18 meter ging de bal hoog en nog redelijk ver langs het doel bij Sander Maas. In de 24e minuut levert Murat Korkmaz een voorzet af en die zeilt nog gevaarlijk voorlangs het doel van UDI. In de 31e minuut had Blauw Geel de score moeten openen. Danny Verbakel kan een prima actie afsluiten met een even zo prima voorzet. Murat Korkmaz komt inlopen ter hoogte van e penalty stip maar was net te ver doorgelopen en kon er dus niet meer bij. Eigenlijk maar goed ook want de bal kwam ter hoogte van de tweede paal terecht bij Nicky Scheepers die al koppend voor een leeg doel de bal naast de verre paal kopt. Van UDI als gastheer nog steeds geen gevaar te melden. In de 34e minuut krijgt Danny Verbakel en duw in het bekende gebied maar scheidsrechter Kok vind het geen penalty waardig. In de 41e minuut zowaar een schot tussen de palen van UDI’19. Sander Maas moest de harde bal wel lossen maar Giovanni Henskens kan de geloste bal tot corner werken voordat een UDI speler er bij kan. In de 45e minuut moet doelman van Hoeij wederom de bal met de vingertoppen over de lat tikken om een doelpunt te voorkomen zodat Blauw Geel slechts een nieuwe corner rest. Een weinig hoogstaande eerste helft wordt met een 0-0 stand afgesloten. Blauw Geel was duidelijk gevaarlijker maar kwam niet tot scoren, UDI was bedroevend qua spel en kansen.

Beide trainers zien echter geen aanleiding tot wissels in de rust. Wel lijkt UDI wat feller en dat is niet eens onlogisch want trainer Bas Gosgens zal ongetwijfeld zijn ongenoegen hebben geuit. Toch is de eerste grote kans weer voor Blauw Geel. Brian Peters, vandaag ook weer erg flets, had in de 46e minuut wel een geode actie in huis. Hij leverde ook een goede voorzet af maar Nicky Scheepers mist behoorlijk en Danny Verbakel, waarschijnlijk enigszins verrast, werkt de bal vervolgens langs het doel. Drie minuten later brengt UDI eens iets dreigends voor het publiek. De inzet gaat echter op de vuisten van Sander Maas. In de 54e minuut is er een inzet van Brian Peters maar recht in de handen van doelman van Hoeij. Diezelfde Brian Peters komt in de 58e minuut in de mangel tussen twee verdedigers en daarmee krijgt hij een vrije trap. Bij Blauw Geel melden zich meerdere spelers maar uiteindelijk is het Giovanni Henskens die als aanvoerder de beslissing neemt. Hij zelf zal hem nemen en Hoe??!! Hij plaatst de bal grandioos scherp voorbij de Udense doelman: 0-1. Nou iedereen ging er eens voor zitten want nu zou UDI toch wel geen komen en de wedstrijd ontbranden??!! Niets was minder waar. UDI bleef in een laag tempo “breien” of hanteerde de lange bal waarbij de aanvallers of te vaak in buitenspel positie stonden of de bal gewoon door schoot. In de 66e minuut was Blauw Geel dicht bij de nul twee. Uit een vrije trap van de linkerflank was het Sofian El Kaddouri die de bal bij de tweede paal niet goed kon raken. Had hij dat wel gedaan dan zou het ongetwijfeld raak zijn geweest. In de 71e minuut lijkt Blauw Geel weer een aanval op te kunnen bouwen.  Brian Peters leid echter gemakkelijk, slordig en geheel onnodig balverlies op de helft van UDI. De Udenaren weten voor het eerst snel om te schakelen waarna de bal via hun rechterflank zonder tegenstand een voorzet kan volgen waarbij Abdes Assouiki ook nog eens geheel vrij de bal prima inkopt: 1-1. Even lijkt Blauw Geel het spoor bijster en klinkt er vanaf de zijkanten: erop en erover!! Zover komt het echter nooit. In de 78e minuut wederom een kans voor Blauw Geel. Sander v Weert heeft een pass op maat naar Danny Verbakel. Hij controleert de bal en haalt vervolgens uit. De vingertoppen van doelman van Hoeij voorkomen een doelpunt ten kosten van een corner. Blauw Geel weet tegenwoordig varianten te spelen en zo ook nu. De bal komt bij Mark Dobbelsteen en hij heeft genoeg ruimte voor een schot. Doelman van Hoeij zit nog aan de bal mar niet voldoende waardoor hij voor de tweede keer de bal uit zijn net moet halen: 1-2. Met nog twaalf minuten officiële speeltijd lijkt UDI te beseffen dat het anders moet. Het dringt eindelijk eens aan maar Blauw Geel geeft nauwelijks iets weg. In de 90e minuut botsen twee spelers tegen elkaar en scheidsrechter Kok geeft terecht een scheidsrechtersbal. UDI lijkt te hebben gezegd laat maar aan ons dan spelen wij hem terug maar tot ontsteltenis van alles en iedereen uit Veghel wil UDI gewoon aan een aanval beginnen. Onsportiviteit  ten top waarschijnlijk mede uit frustraties maar dan nog. Blauw Geel is gelukkig allert en als even later er weer een botsing is menen sommige spelers van beide teams met elkaar fysiek de krachten te moeten meten. Als de gemoederen zijn bedaart wordt er nog even doorgespeeld, loopt Danny Verbakel nog tegen een terechte maar domme gele kaart aan en fluit scheidsrechter Kok na ruim 96 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Blauw Geel wint Hoog verdiend ongeacht ongetwijfeld andere meningen vanuit Uden en omgeving. De ploeg had de grootste en meeste kansen en zeker ook een beter veldspel. Bij UDI ging wel erg veel mis en het creëren van kansen was zeker niet aan de orde. De wedstrijd kende weinig derbysfeer en was zeker niet goed en van een matig niveau maar de sterkste en beste heeft weldegelijk gewonnen. Volgende week is er beker- en inhaalvoetbal. Voor Blauw Geel geld dan een bekerwedstrijd maar gezien de intocht van Sint Nicolaas in de Veghelse haven heeft men dat duel verplaatst naar donderdagavond. De aanvang op het eigensportpark is om 19.30 uur tegen vierdeklasser S.E.S. uit Langenboom. Op zondag 23 november speelt men weer voor de competitie en wel thuis tegen sv Deurne. De ploeg uit De Peel was rode lantaarndrager maar won in eigen huis vandaag liefst met 5-1 van Schijndel en zal ongetwijfeld een goed vervolg willen geven, ook tegen de nieuwe koploper…..

Doel: Sander Maas,

Achterhoede:  Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Desley Schilders  Sander v Weert,

Middenveld: Mark Dobbelsteen (88e min. Guus Peters), Soffian El Kaddouri, Murat Korkmaz (83e min. Mustafa Guler),

Voorhoede:  Danny Verbakel,  Nicky Scheepers,  Brian Peters (75e min. Emiel vd Sanden)

Scheidsrechter: Dhr. M. Kok uit Maastricht

Ass. Scheidsrechters: Dhr. D. v. Velzen uit Purmerend en Dhr. N. Vuvu uit Eindhoven

U.D.I.’19:  geen

sv Blauw Geel’ 38: 95e min. Danny Verbakel,