14 november 2014  Tweede K.O. ronde districtsbeker veredelde training

Geplaatst op 14 november 2014 • 19:50 • Senioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – S.E.S. Langenboom  (2-0) 3-0. Blauw Geel was door loting in de tweede K.O. ronde van de districtsbeker gekoppeld aan S.E.S. uit Langenboom. Het duel was van de zondagmiddag, 16 november, verplaatst naar de donderdagavond 13 november. Op zondagmiddag staat namelijk heel Veghel op zijn kop voor de Intocht van Sinterklaas met zijn zwarte pieten. Er waren zo’n 150 toeschouwers afgekomen op het duel tussen de koploper van de Hoofdklasse B en de nummer vier van de 4e klasse H. Beide ploegen speelde voor het laatst tegen elkaar in een officiële wedstrijd voor het seizoen 1997-1998 in 1997. Ook toen betrof het een bekerduel maar in de poulefase waarbij vierdeklasser S.E.S thuis mocht spelen tegen de toenmalige derdeklasser uit Veghel. Het werd toen 0-3 voor Blauw Geel. S.E.S had in deze editie in de voorgaande ronde afgerekend op eigen veld met derdeklasser Avanti’ 31 uit Schijndel. Het was 2-1 geworden. Blauw Geel had vijfdeklasser HRC’ 27 op dubbele cijfers getrakteerd: 0-10. Ook nu zou eenrichtingsverkeer op het menu staan.

Door: Antoine van der Cammen

Foto’s: Gerard Beekmans

Blauw Geel nam zoals verwacht het initiatief om het ook niet meer af te geven. In de 5e en 9 e minuut had Blauw Geel al twee grote kansen om de score te openen. De eerste ging de bal snoeihard op de voeten van de SES doelman, de tweede, een vrije kop kans van Danny Verbakel ging ver langs. In de 20e minuut opende Blauw Geel dan de score. Danny Verbakel werd aangespeeld en zocht naar de vrije ruimte. Die vond hij recht voor het doel waarna hij de hoek voor het uitkiezen had. Hij plaatste de ban dan ook prima buiten bereik van de SES goalie: 1-0. Drie minuten later was Bryan v Deursen goed aangespeeld en zocht hij met zijn snelheid de achterlijn op. Zijn voorzet was ook op maat voor Mark Dobbelsteen. Mark stond goed vrij maar raakte de bal totaal verkeerd waardoor hij het doel niet kon treffen. In de 25e minuut wordt de score toch verder opgevoerd. Een prima opgezette aanval over de linkerflank waar Sten v Vessem de bal prima kon meenemen. Hij behoud daarna prima het overzicht en legt terug op Mustafa Guler die de bal vervolgens beheerst binnen schiet: 2-0. Blauw Geel blijft op de helft van SES voetballen maar wordt nauwelijks nog gevaarlijk. In de 35e minuut levert Danny Verbakel een prima crosspass af op Emiel vd Sanden die ter hoogte van de tweede paal geheel vrijstaat. In plaats van de bal op doel te richten kopt hij de bal richting de penalty stip waar niemand van Blauw Geel staat. Tot aan de rust gebeurd er niets dreigends meer en dus gaan de ploegen met een 2-0 ruststand.

 

 

 

Blauw Geel ging verder waar het voor de rust was opgehouden. In de 48e minuut krijgt Danny Verbakel weer een mogelijkheid. Hij had gekaatst met een medespeler om daarna de bal net naast te schieten. In de 53e minuut komt de SES doelman goed uit om de bal weg te werken voordat een Blauw Geler er aan kan komen. Helaas voor de goalie schiet hij de bal recht in de voeten van Mustafa Guler waarna hij als een speer terug moet. De inzet van Mustafa haalt hem echter in maar eindigt helaas voor Mustafa en Blauw Geel op de paal. In de minuut daarna wordt Mustaf Guler binnen de beruchte lijnen gevloerd en scheidsrechter Tunnissen kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Emiel vd Sanden is het die het vonnis mag uitvoeren en hij verzaakt niet: 3-0. In de 66e minuut weer enige opwinding als Desley Schilders een vrije trap vanaf ongeveer 18 meter op de paal ziet belanden en in de tegenaanval is het voor het eerst SES dat gevaarlijk kan worden. Helaas is de aanvaller niet koelbloedig genoeg om de bal goed over Jeffrey Vendrig te lobben. De Veghelse doelman kan de bal uit de lucht pakken. Wat rest is een duel dat dood bloed en waarna de stand dus niet meer wijzigt.

De ploeg uit Langenboom heeft gedaan waar ook de afkorting voor staat: Steeds Eendrachtig Samenwerken. Het heeft keihard gewerkt als team maar kon niet meer dan tegenhouden en dat was niet onverdienstelijk. Men kon niet verrassen en daarmee is het bekeravontuur voor hen geëindigd. Blauw Geel bekert verder. Iets wat normaal is gezien het klasse verschil maar wel moest gebeuren. In de volgende ronde zal men ongetwijfeld meer tegenstand gaan ondervinden want dan moet men op bezoek in Beek en Donk. Tweedeklasser Sparta’25 won op dezelfde avond met 3-2 van vierdeklasser Vitesse’ 08 uit Gennep.

Opstelling sv Blauw Geel’ 38:

Doel:  Jeffrey Vendrig

Achterhoede:  Sten v Vessem,  Giovanni Henskens,  Desley Schilders,  Sander v Weert,

Middenveld:  Mark Dobbelsteen (84e min. Rolf vd Boogaart),  Guus Peters,  Mustafa Guler,

Voorhoede:  Bryan v Deursen,  Emiel vd Sanden (60e min. Nicky Scheepers),  Danny Verbakel (69e min.  Brian Peters),

Scheidsrechter: Dhr. N. Tunnissen

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. J. Geurts en Dhr. J. Weigergangs

Kaarten:

Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 26e min. Sten v Vessem

S.E.S.:  88e min. Gijs Bens

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2014  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO