8 september 2014  Slechte start in Breda

Geplaatst op 8 september 2014 • 9:02 • ClubnieuwsSenioren

Baronie – Blauw Geel’ 38/Jumbo 1-0  (0-0) Blauw Geel begon het seizoen op Zaterdagavond 6 september om 19.30 uur. Op verzoek van Baronie was het duel naar deze dag en tijd verplaatst. Blauw Geel had in de vorige acht ontmoetingen nog nooit van de Bredase grootmacht verloren. Drie gelijke spelen en vijf overwinningen waarbij de laatste drie duels in het theater op De Blauwe Kei werden gewonnen. Baronie heeft een ware metamorfose ondergaan en dus was de kracht van de ploeg moeilijk in te schatten. In de bekerpoule gingen alle duels verloren. Blauw Geel heeft slechts twee spelers erbij zien komen en overleefde de bekerpoule wel.

Baronie begon onbevangen aan het duel. Het had in de 2e minuut al een kans om de score te openen. Via de kluts viel een bal ietwat gelukkig voor de voeten van een speler en die was wat sneller bij de bal dan doelman Sander Maas. Gelukkig ging de bal via een sliding net naast het doel. Een minuutje later was er al de kans voor Blauw Geel om de score te openen. De voorzet van Sten v Vessem was net iets te hoog voor de goed inkomende Danny Verbakel. In de 12e minuut was er een mooie vlotte combinatie tussen Giovanni Henskens en Danny Verbakel maar helaas besluit Giovanni met een inzet in het zijnet. In de 19e minuut nog weer een kansje voor Blauw Geel maar Emiel vd Sanden kon niet doeltreffend afronden. In de 21e minuut krijgen de gastheren voor de tweede keer een kans op het openen van de score. Maar de aanvaller van baronie die oog in oog met doelman Sander Maas komt schiet de bal recht op de doelman. Dit had een doelpunt moeten zijn. In de 30e minuut komt Sten v Vessem in een kansrijke positie maar zijn inzet kan door een verdediger op tijd worden geblokt. Grote kansen komen er dan voor de rust niet meer en dus prijkt een 0-0 stand op het scorebord.

baronie1-blg1_1

Trainer Erwin v Breugel past in de rust een wissel toe. Sten v Vessem blijft in de kleedkamer achter en Nicky Scheepers is zijn vervanger. Een aanvaller erbij dus daar waar de trainer Rinse Wiekema vanwege een blessure niet had kunnen opstellen. In de 48e minuut leid Blauw Geel vlak voor het zestienmetergebied van Baronie onnodig balverlies. Een slechte pass van Giovanni Henskens beland in de voeten van Constancia. Hij stuurt de bal direct de diepte in waar de snelle Ibrahim Ikikllou iederen zijn hakken laat zien. Hij rond vervolgens prima af en geeft Sander Maas ook het nakijken: 1-0.Tussen de 54e en 65 minuut is het scheidsrechter Wagner die een hoofrol vertolkt want hij deelt in dat tijdsbestek maar liefst 5!! Gele kaarten uit. In de 69e minuut dan weer een voetballend hoogtepuntje. Emiel vd sanden legt een bal prima terug op Danny Verbakel maar die heeft het vizier verre van scherp en de inzet gaat dan ook naast. Blauw Geel voert de druk ziender ogen open een minuutje later moet Baronie met een ingreep op de doellijn de gelijkmaker voorkomen. Danny Verbakel had een goede voorzet in huis op Nicky Scheepers maar hij had dus pech met die late ingreep van een verdediger. Erwin v Breugel past binnen een minuut nog twee wissels toe om het tij te keren. In de 77e minuut krijgt Murat Korkmaz de bal voor zijn voeten na een rebound van een corner. Zijn schot spat uiteen op de vuisten van de doelman. Twee minuten later is het weer Nicky Scheepers die een uitgelezen kans krijgt op de gelijkmaker. Hij komt alleen voor de doelman maar is helaas niet koelbloedig genoeg om de bal voorbij diezelfde doelman te plaatsen. Baronie krijgt nog de laatste grote kans van de wedstrijd als in de 82e minuut een vrije trap snel wordt genomen maar de uiteindelijke inzet door Sander Maas nog net voor de doellijn kan worden gepakt.

Baronie wint op deze avond voor het eerst in eigen huis van Blauw Geel. Met harstocht passie en strijd pakt het de volle winst en een volle winst in een eerste wedstrijd is altijd lekker. Zeker, zoals ze bij Baronie aangaven, tegen een hele grote titelkandidaat. Blauw Geel was niet secuur genoeg en had misschien ook wel wat meer last van het hoge gras. Het had zeker ook de pech dat het in het afronden niet wilde lukken. Blauw Geel kende zeker afgelopen seizoen een puike prestatie met die tweede plaats en om dat te overtreffen of zelfs evenaren is altijd lastig. Tegenstanders bijten zich maar al te graag vast tegen een in hun ogen favoriet.

Volgende week zaterdagavond speelt Blauw Geel de eerste thuiswedstrijd. Op bezoek komt De Valk uit Valkenswaard. Zij hebben net als Baronie ook een compleet ander team als afgelopen seizoen en over de kracht valt dus nog niks te zeggen. Wel dat zij hun eerste thuiswedstrijd verloren met 0-2 van promovendus TEC uit Tiel. Beide ploegen zullen dus heel erg graag de eerste winst willen pakken want dat is wel zo lekker voor het vervolg!!

Doel:
Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Desley Schilders  Sander v Weert,
Middenveld:  Mark Dobbelsteen, Guus Peters (75e min. Mustafa Guler),  Sten v Vessem (46e min. Nicky Scheepers),  Murat Korkmaz
Voorhoede:  Danny Verbakel (74e min. Bryan v Deursen),  Emiel vd Sanden,

Scheidsrechter: Dhr. L. Wagner
Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Hilt en Dhr. B. van der Meer

Kaarten:  Geel:
vv Baronie:  25e min. Ivan Nkundumugisha, 38e min. Rhomar Boudzra,  59e min. Jonathan Constancia,  63e min. Benny Kerstens
sv Blauw Geel’ 38: 9e min. Sander v Weert,  54e min. Murat Korkmaz,  61e min. Danny Verbakel,  65e min. Nicky Scheepers