7 september 2014  Blauw Geel 2 laat winst liggen tegen HVCH 2-2

Geplaatst op 7 september 2014 • 17:55 • Senioren

In Heesch tegen de promovendus HVCH 2 mochten wij onze competitiestart maken na een voorbereiding met hoogte- en dieptepunten. Het eerste kwartier was voor onze gastheren. Met veel druk maakten ze het ons lastig zonder echt gevaarlijk te worden. Na twintig minuten keerde het tij fors. Met name in de laatste fase voor rust liepen we ons
tegenstander geheel onder de voet en kregen we legio kansen. Het was een wonder
dat we met ons goed voetbal en kansenfestival geen behoorlijke voorsprong hadden. 0-0 was echter de ruststand. In de pauze hamerden we erop dat HVCH wellicht weer nieuwe moed zou putten uit de stand. Na de pauze gelukkig hetzelfde spelbeeld. Een veel sterker BG, het wachten was op de doelpunten. Die vielen er slechts twee: een strafschop van Zijad na goed doorzetten van Bob en een goal van Sofian na een schot van Zijad 0-2. De gastheren konden het zichtbaar niet meer bolwerken en wachtten op het nekschot. Dat schot kwam niet. Teveel zoeken naar eigen eer en onzorgvuldigheid lag daar aan ten grondslag. Verdedigende nonchalance in de eindfase (!!) van Ahmed leidde de schijnbaar
onvoorstelbare 1-2 in de 88e minuut toch nog in. En ja hoor in de 97e minuut
deden we onszelf kinderlijk de das om. 2-2, wat een domper. De terechte
constatering dat we lange tijd goed speelden telde even niet meer! Volgende week
wacht EHC in Veghel om 12.00 uur. Toch al weer zin in!