6 april 2014  Matige derby in winst omgezet

Geplaatst op 6 april 2014 • 20:56 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Gemert  2-0 (0-0)

Zaterdagavond 5 April stond de Topper en derby tussen Blauw Geel en Gemert op het programma. Een burenruzie waarbij de buren op de respectievelijk 3e en 2e plaats stonden. Een derby die tegelijkertijd ook nog eens een topper is verdiend dan ook sfeer en veel publiek. Veel publiek was er dan ook want een dikke 1500 toeschouwers omzoomden het veld. Gemert had in de vorige speelronde met 1-2 gewonnen in Breda, Blauw Geel won eveneens een uitwedstrijd en wel met 1-4 in Venray. Vooraf was duidelijk dat een nederlaag eventuele kampioensaspiraties wel eens in de koelkast zouden doen belanden maar met een gelijkspel zouden beide ook wel eens weinig kunnen opschieten. OJC had op zondag de nastoot met een uitwedstijd in Deurne en zou hoe dan ook wel eens de lachende derde kunnen zijn.

Het duel wilde aanvankelijk niet echt losbranden. Gemert deelde wat speldenprikken uit en Blauw Geel deed daar in mee. Beste kansje in het eerste kwartier was nog voor Blauw Geel. Gerke vd Akker kreeg een goede kopkans maar kon niet het gewenste resultaat bereiken. In de 27e minuut was er een goede Blauw Geel aanval over del linkerflank die meer had verdient. Bryan v Deursen steekt de bal prima op Murat Korkmaz. Hij kan de zestien meter binnen dringen en besluit tot een schot. Zijn inzet gaat maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de 33e minuut een goede mogelijkheid voor Gemert maar de inzet gaat vanuit een kansrijke positie hoog over het doel bij Martijn v Strien. Gemert trekt het spel iets meer naar zich toe naarmate het einde van de eerste helft nadert. In de 44e minuut krijgt het weer een goede kans maar Mark v Dijk kan een voorzet in vrije positie niet inkoppen en schampt de bal slechts. Twee ploegen die blijkbaar niet wilde verliezen gaan dan ook rusten na een eerste helft met weinig hoogte punten: 0-0.

IMG_0027 (Medium)

Pupil van de week: Jaimie vd Heijden uit E13

Na de rust gaat in eerste instantie Gemert door daar waar het vlak voor rust mee was begonnen. Zonder veel succes echter. De Blauw Geel defensie heeft het overigens de gehele wedstrijd nooit echt moeilijk gehad. In de 63e minuut is het begin van het einde voor de gasten. Brian Peters wordt de diepte ingestuurd en kan mede door zijn snelheid een bal nog binnen houden. Hij levert een prima voorzet af richting Nicky Scheepers en Emiel vd Sanden maar doelman Sven v Ommeren kan hier nog gemakkelijk de bal in zijn bezit nemen. Een minuut later voorkomt hij in eerste instantie ook nog erger voor zijn ploeg. Emiel vd Sanden mag na een kluts bal door op de rand van buitenspel. Doelman v Ommeren komt razendsnel uit zijn doel en kan de bal, vlak voordat Emiel de bal onder hem door zou kunnen schuiven, op de rand van het strafschopgebied nog weg werken. Hij heeft echter de pech dat die bal vervolgens in de voeten van Murat Korkmaz beland. Hij heeft een prima trap in huis en vanaf een dertig meter doet hij de bal met een boog in het lege doel belanden. De nog naar het doel snellende verdedigers het nakijken geven: 1-0. Gemert zal nu nog meer moeten aandringen maar gelijk na de aftrap verliest het de bal. Brian Peters komt dan in balbezit en snijd vanaf de flank naar binnen. Hij besluit zelf op doel te schieten i.p.v. de bal breed te leggen op of Emiel vd Sanden of Nicky Scheepers die er beide misschien wel beter voorstonden. Zijn schot is helaas dan ook nog te zwak om de Gemertse goalie te verontrusten en deze kan de bal gemakkelijk oprapen. In de 77e minuut krijgt Sten v Vessem een goede mogelijkheid maar helaas voor hem gaat de bal via een verdediger over de achterlijn waardoor en corner rest. Uit de die corner is het echter wel raak. Mustaf Guler heeft een prima corner in huis waarbij Gerke vd Akker voor Sven v Ommeren opduikt en kei hard de bal tegen het net kopt: 2-0. Gezien de aanvallende onmacht van Gemert in die eerste 77 minuten gelooft niemand er nog in dat zij twee keer zullen scoren en lijkt de zege voor Blauw Geel binnen. In de 84e minuut is er nog wel wat dreiging als een voorzet maar net langs de paal wordt getikt maar daar bleef het dan ook bij. In de 86e minuut was er nog wel een grotere kans voor de Blauw Gelen. Helaas konden zij het ook niet benutten. Emile vd Sanden was over het middenveld gesoleerd. Vervolgens gaf hij de bal goed mee op de op snelheid liggen Sander v Weert die vervolgens en prima voorzet afgaf op Murat Korkmaz. Deze kreeg de bal niet gemakkelijk onder controle en speelde vlak voor het doel verkeerd af want anders had de zege nog groter kunnen uitvallen.

Blauw Geel revancheert zich voor de eerder in het seizoen geleden nederlaag in Gemert. Het was een matige derby met weinig hoogte punten tussen twee tactisch sterke ploegen. De overwinning mag verdiend genoemd worden. Het kreeg meer en betere kansen dan de gasten en gaf zelf dus ook nauwelijks iets weg. Blauw Geel neemt door de overwinning de tweede plaats over van Gemert en beide volgen nu op respectievelijk 3 en 4 punten van koploper OJC.

Zondag reist Blauw Geel naar Heerlerheide. Tegenstander aldaar is dan Groene Ster. In veghel eindigde de eerdere confrontatie in een 0-0 en historisch gezien heeft Blauw Geel het daar altijd moeilijk en behaald het daar zelden punten…. Groene Ster speelde zich veilig op zondag want het won in Venray met liefst 0-4.

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Sten v Vessem,  Mustafa Guler,  Murat Korkmaz,
Voorhoede:  Bryan v Deursen (61e min. Nicky Scheepers, 88e min. Camiel v Doorn),  Emiel vd Sanden,  Brian Peters (78e min. Guus Peters),

Scheidsrechter: Dhr. J. de Goeij
Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. Linke en Dhr. M. Foolen

Kaarten:  Geel:
sv Blauw Geel’ 38:  69e min. Sten v Vessem