6 april 2014  Nulandia 2 – Blauw Geel 2 1-1

Geplaatst op 6 april 2014 • 20:08 • ClubnieuwsSenioren

Om goed in het spoor van koploper Udi te blijven wisten we dat een overwinning in en tegen het opvallend laag geklasseerde Nulandia nodig was. In de eerste helft speelden we pas na de 0-1 (die uit de lucht viel) aan de bal bij vlagen echt aardig voetbal. De al gememoreerde 0-1 werd gescoord door Rolf na een voorzet van Coen van Zutven. Het was de op zich sterk spelende Rolf die nadien nog minimaal 1 of 2 keer had moeten scoren om ons op 0-2 of 0-3 te zetten. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de gastheren ook enkele malen dichtbij de 1-1 waren. Sander liet zich echter niet verschalken. Direct na rust ging onze verdiende voorsprong in rook op. Een duikeling van een Nulandia spits werd niet als zodanig beoordeeld. De vrije trap werd op de meest slimme wijze binnengetrapt 1-1. Nadien was er sprake van echt powerplay door Blauw Geel 2. De mannen van Nulandia verweerden zich echter met man en macht op eigen helft en haalden daarbij alle middelen uit de kast. Dat deden ze prima. Toch hadden de gastheren bepaald geluk dat een wereldkans van Alex (na een geweldige aanval), een goede kopkans van Sjors en een geplaatste bal van Ahmed (binnenkant paal) niet in het doel verdwenen. Sander moest nog eenmaal optreden toen de spits vanuit overduidelijke buitenspelpositie door mocht gaan. Dat was het voor wat betreft de tweede helft. Uiteindelijk voelde de 1-1 natuurlijk gezien de verhoudingen als een nederlaag maar konden wij de ploeg niet verwijten dat er onvoldoende discipline of inzet was. Integendeel! We misten de koelbloedigheid voor de goal en de gastheren bleven zoals altijd in eigen huis vol tegengas geven. Volgende week thuis Someren!