9 december 2013  Verdiende overwinning in deze derby

Geplaatst op 9 december 2013 • 5:01 • ClubnieuwsSenioren

Schijndel/De Wit – Blauw Geel’ 38/Jumbo  0-1  (0-0)

Zondag 8 februari reisde Blauw Geel westwaarts voor de eerste van twee derby’s. Gastheer was de nummer vier van de ranglijst Schijndel. De Geel/Blauwen kwamen vorig weekend thuis niet verder dan een 1-1 tegen Groene Ster, Blauw Geel won de uitwedstrijd in Hoensbroek bij EHC met 1-3. De laatste wedstrijden tussen beiden stonden garant voor spektakel en daar hoopte het publiek vandaag natuurlijk ook op. Trainer Erwin v Breugel had een verandering t.o.v. de startopstelling van vorig weekend. Enis Genc nam plaats op de bank en Murat Korkmaz was zijn vervanger.

De opening was voor de gastheren en in de 1e minuut veerde de aanhang al op. Gelukkig voor Blauw Geel voor niets want de inzet ging in het zijnet. Blauw Geel probeerde op het zwaar ogende en hobbelige veld het initiatief naar zich toe te trekken en was in de 11e minuut voor het eerst dreigend. Sten v Vessem had een prima voorzet in huis en bij de eerste paal was Emiel vd Sanden die een overstapje maakte. Hij misschien beter zelf kunnen schieten want voor wie hij de overstap maakte was niet geheel duidelijk want daar was niemand (op tijd). In de 13e minuut ontsnapt Schijndel ternauwernood. Rinse Wiekema rommelt en frommelt zich voorbij een paar verdedigers en de doelman en kan de bal nog net een zetje geven. De inzet lijkt tergend langzaams over de doellijn te rollen maar de bal rolt zo langzaam dat een verdediger de bal nog net tot corner kan schieten. De ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd met een licht overwicht voor Blauw Geel. In de 20e minuut lost de Schijndelse doelman een inzet van Danny Verbakel maar dat blijft onbestraft. In de 26e minuut gaat een inzet van Schijndel bij het doel van Sander Maas voorlangs. Pas in de 43e minuut is er weer gevaar voor een van de doelen te zien. Murat Korkmaz heeft een goede pass in huis op Danny Verbakel. Zijn inzet gaat wel voorbij de doelman maar niet voorbij een verdediger die redding kan brengen. Een ruststand van 0-0 is het gevolg.

Na de rust was er weer de eerste grotere kans voor de gastheren maar net als voor de rust ging de inzet in het zijnet. De wedstrijd was toen al gevorderd tot de 54e minuut. In de 56e minuut wordt de score dan toch geopend. Danny Verbakel. Op de rechterflank heeft Murat Korkmaz een prima actie in huis waarna hij Danny Verbakel aanspeelt. Deze ziet de doelman wat te ver voor zijn doel staan en met een mooie boogbal doet hij de bal bij de tweede paal in het net belanden: 0-1. Iedereen verwacht nu een Schijndel wat meer gaat aandringen. Dat blijft echter uit. In de 59e en de 61e minuut weer kansjes voor Blauw Geel, beide uit een vrije trap. Eerst verlengd Rinse Wiekema al koppend de bal en die gaat net over de lat, de tweede vrijetrap is van Danny Verbakel. Hij schiet ineens op doel maar deze bal zeilt rakelings langs. In de 66e minuut is er een snelle uitbraak van Blauw Geel maar gaat de inzet via de doelman voor langs. Erwin van Breugel slaat aan het wisselen en zeker met de komst van Enis Genc kwamen er ook nog aanvallende impulsen. In de 77e minuut moet hijzelf eigenlijk gewoon scoren. Helaas voor hem en Blauw geel weet de doelman de slechte inzet met de voeten te stoppen. Een minuut later kopt Rinse Wiekema een corner net over de lat. In de 84e minuut zijn het Brian Peters en Emiel vd Sanden die de Schijndelse defensie onder druk zetten wat hen balbezit oplevert. Emiel krijgt de bal prima aangespeeld door Brian waarna hij naar binnen snijd. Zijn inzet is buiten bereik van de Schijndelse doelman maar raakt snoeihard de kruising. In blessuretijd lijkt Blauw Geel de magere voorsprong nog zelfs uit handen te moeten geven maar ook te kunnen uitbouwen. Eerst is er een grote kans voor Schijndel maar doelman Maas red, vervolgens is het wederom Enis Genc die eigenlijk moet scoren maar zijn lob over de doelman mislukt jammerlijk en eindigt in diens handen.

Scheidsrechter mevr. Peeters laat lang naspelen alvorens voor het laatste fluitsignaal te blazen. Blauw Geel wint verdiend deze derby. Het had het betere van het spel en de meeste en grootste mogelijkheden. Daar waar de eerste derby, Gemert uit, verloren ging was er nu dus de winst. De omstandigheden waren niet best. Het was een zwaar en onregelmatig veld en waarschijnlijk mede daardoor een wedstrijd van geen hoogstaand niveau. Wel, meer, spannend dan goed en dat kwam dan weer mede door de stand. Helaas dus vandaag geen spektakelstuk tussen de buren maar wel een terechte winnaar. Blauw Geel neemt deze lastige horde en blijft (mede) koploper. Het blijft een puike prestatie!!!!!!! Volgend weekend wederom een derby voor Blauw Geel. Ditmaal thuis en wel tegen onze buren uit het oosten. UDI’19 komt op bezoek, de nummer vier op doelsaldo. Zij wonnen na een overrompelend begin vandaag, binnen 9 minuten stond men met 2-0 voor, met 3-1 van EHC.

Het zal een spannend duel worden waarbij Blauw Geel de koppositie verdedigd en UDI moet winnen om dichterbij in ieder geval 1 van de 2 koplopers te komen. Een  wedstrijd waarvan een uitslag niet te voorspellen is.

Doel:  Sander Maas,
Achterhoede:   Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Erik van Loon,  Sander v Weert,
Middenveld:  Sten v Vessem,  Guus Peters,  Murat Korkmaz (74e min. Enis Genc),
Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Rinse Wiekema (90e min. Coen v Beljouw),  Danny Verbakel (72e min. Brian Peters),

Scheidsrechter: Mevr. V. Peeters

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. Geerts en Dhr. F. Kok

Kaarten:  Geel:

Schijndel:  23e min. Sjaak van Egmond,  82e min. Maarten Geerts,