15 september 2013  Kermis Tombola op het sportpark

Geplaatst op 15 september 2013 • 20:01 • ClubnieuwsSenioren

Blauw Geel’ 38/Jumbo – Nuenen 5-4 (2-3) Zondag 15 september, in Veghel is het de jaarlijkse kermis mede ter herinnering aan de bevrijding van Veghel, ontving Blauw Geel op het eigen sportpark Nuenen. De Groen/Witten hebben intern al turbulente weken achter de rug en verloren hun openingswedstrijd afgelopen weekend in eigen huis met 0-1 van UDI’19. Blauw Geel opent nu de competitie want het kreeg uitstel vorige week vanwege het 75 jarig bestaan en de daarmee gepaard gaande festiviteiten.

Onder het toeziend oog van oud trainer Francois Gesthuizen trapte Nuenen af. Al in de 1e minuut kreeg Blauw Geel achter een kans maar de scheidsrechter had duwen gezien van Danny Verbakel en floot daarvoor terwijl de bal net over de lat werd gelobt. In de 12e minuut wordt echter de score geopend en wel door de gasten. Mart vd Gevel gaat achter een diepe bal aan die midden door het hart van de Blauw Geel defensie gaat en hij schiet de bal feilloos voor bij Martij v Strien. Een slechte pass van Mustafa Guler leidde deze goal in en betekende natuurlijk een fikse tegenvaller voor Blauw Geel. Twee minuten later trekt Blauw Geel echter de stand alweer gelijk. Op de rechterflank herovert Blauw Geel de bal en wordt Murat Korkmaz aangespeelt. Hij ziet een groot gat op de linkerflank en stuurt daar de bal naar toe. De snelle Danny Verbakel kan daar de bal oppikken, omzeilt vervolgens de uitkomende boomlange Nuenense doelman en schuift de bal in het lege doel: 1-1. In de 22e minuut komt Blauw Geel zelfs op voorsprong. Danny Verbakel wordt op links weer goed aangespeeld. Vervolgens speelt hij zijn tegenstander op de rand van het strafschop gebied goed uit en stuurt hij de bal met een mooie boog naar de tweede paal. De Nuenense doelman is kansloos en mag de bal uit het net vissen: 2-1. Ook nu duurt de voorsprong slechts twee minuten. Nuenen krijgt een vrije trap halverwege de helft van Blauw Geel. De bal wordt richting zestienmeter gestuurd en daar mist Giovanni Henskens op kinderlijke wijze finaal de bal. Rick Wijnen weet wel raad met dit presentje en schuift de bal beheerst binnen: 2-2. Het wordt zelfs nog erger voor Blauw Geel want Nuenen gaat erop en erover en wel vijf minuten later. Wederom knullig en onnodig balverlies van het middenveld leid dit doelpunt in waarna Anil Gulner een voorzet ongehinderd!! Kan intikken: 2-3. Dat dit de ruststand wordt heeft men mede te danken aan Nuenen. In de 34e minuut appelleert Gerke vd Akker voor buitenspel daar waar dat niet aan de orde was en gaat een inzet van Nuenen via de binnenkant van de paal terug het veld in zodat Giovanni Henskens de bal tot corner kan schoppen. In de 41e minuut leid wederom een slechte pass op het midden veld balverlies in en mag men blij zijn dat en Nuenen het slecht uitspeelt en Mustafa Guler met een sliding erger voorkomt. Protesten van Nuenen voor een penalty worden terecht ook niet gehonoreerd door de leidsman.

Direct na rust is nog niet iedere toeschouwer terug rond het veld als het score vrolijk verder gaat. In de 46e minuut geeft Enis Genc vanaf rechts een voorzet af en tot ieders afgrijzen kan Emile vd Sanden de bal niet intikken omdat hij net te kort komt met zijn sliding. De Nuenense doelman kan echter ook niet bij de bal en vervolgens rolt deze bal zonder dat nog iemand hem heeft kunnen beroeren zo in het doel: 3-3. Een curieus doelpunt maar ook die tellen. Ook nu weinig tijd om te genieten van de gelijkmaker want de minuut daarna verhoogt Nuenen de score weer naar 3-4. De Blauw Geel defensie grijpt wederom niet afdoende in en daardoor kan Mart vd Gevel de bal voorbij van Strien schieten. Ongelooflijk wat een vrijheid de Blauw Geel defensie zijn tegenstander geeft. In de 57e minuut ziet het publiek eigenlijk de eerste mooie, snelle en goed uitgevoerde aanval van de wedstrijd. Een aanval die het verdiend had om als doelpunt te eindigen. Helaas voor Blauw Geel een Enis Genc kan de Nuenense doelman de bal met de vuisten over de lat tikken. In de 60e minuut leid een slechte pass van Guus Peters een grote kans in voor Nuenen maar gelukkig gaat de inzet voorlangs. Erwin v Breugel slaat aan het wisselen en vervangt eerst Mustafa Guler voor Coen v Beljouw en niet veel later Guus Peters voor Camiel v Doorn. In de 78e minuut wordt er geschutterd in de Nuenense defensie en profiteert Emiel vd Sanden van dat foutenfestival. Camiel v Doorn lijkt echter in de weg te staan maar kan het schot van Emiel nog ontwijken zodanig dat de doelman van Nuenen ook verrast wordt en de inzet dus binnen gaat: 4-4. Emiel wordt vervolgens meteen gewisseld voor Rinse Wiekema en deze wissel heeft nog gevolgen. In de 81e minuut ranselt de Nuenense doelman nog een bal uit de benedenhoek afkomstig van Danny Verbakel vijf minuten later moet hij echter voor de vijfde maal capituleren. Danny Verbakel heeft een voorzet in huis die door de tegenstander van Rinse wordt gemist. De bal stuitert op en Rinse lijkt de bal ook niet goed onder controle te krijgen maar ook de uitkomende doelman kan de bal niet op tijd pakken zodat Rinse in een tweede poging de bal met de punt van de schoen nog kan aantikken en daarmee de bal tergend langzaam over de doellijn doet rollen: 5-4. Nuenen gooit in een slot offensiefje nog alles naar voren en als in blessuretijd Danny Verbakel nog een rode kaart krijgt na een domme overtreding die de leidsman waarschijnlijk als natrappen heeft gezien wordt het nog even billen knijpen. Gelukkig laat Blauw Geel niets meer aanbranden en komt het van geen koude kermis thuis.

Blauw Geel haalt drie zwaarbevochten punten binnen. Voor de toeschouwers viel er genoeg te beleven maar het was geenszins goed. Te veel onnodige fouten, te weinig druk, te weinig felheid en snelheid en een middenveld wat nog niet in balans lijkt. Lichtpuntjes waren er zeker ook. In de defensie een sterk optreden van Sander v Weert en natuurlijk de vijf doelpunten want na het vertrek van Mols en Meeuwsen was dat op voorhand een zorgenkindje. Kortom nog veel werk aan de winkel voor de technische staf maar deze punten zijn binnen en er zullen zeker nog stappen gemaakt gaan worden. Volgende week de uitwedstrijd naar De Valk in Valkenswaard. Zij verloren vandaag op ’t Valkennest met 1-3 van OJC Rosmalen en na de eclatante nederlaag van vorige week in Schijndel zal men gebrand zijn om de eerste winst te gaan behalen.

Doel:  Martijn v Strien,
Achterhoede:  Sten v Vessem,  Giovanni Henskens,  Gerke vd Akker,  Sander v Weert,
Middenveld:  Mustafa Guler (64e min. Coen v Beljouw),  Guus Peters (73e min. Camiel v Doorn),  Murat Korkmaz,
Voorhoede:   Danny Verbakel,  Emiel vd Sanden (78e min. Rinse Wiekema),  Enis Genc,

Scheidsrechter: Dhr. L. Gerrets

Ass. Scheidsrechters: Dhr. K. Barhorst en Dhr. B. Oskam

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38: 52e min. Murat Korkmaz,

Nuenen:  33e min. Jaafar Aafouallah, 65e min. Joep v Maasakkers, 84e min. Mark Werts,