SCOUTING

SCOUTING

Doel scouting :
Het doel van de scouting is om er voor te zorgen dat elke jeugdspeler (JO13-JO11-JO9) in een elftal speelt dat voor hem, zijn ouders en de vereniging het beste is en waarin het kind het beste rendeert. Het scoutingsteam bekijkt wekelijks teams en individuele spelers om te komen tot een voorselectie voor de selectieteams.
Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen over een speler, wordt deze meerdere malen bekeken. In iedere afzonderlijke wedstrijd komen er andere voetbalaspecten naar boven, dus is het van belang dat een speler vaak en door meerdere scouts wordt bekeken en beoordeeld. Iedere scout heeft een andere kijk op voetbal en ziet andere kwaliteiten in een speler.
Hierbij kijken we naar de volgende zaken:
• Welke kwaliteiten laten spelers zien.
• Welk talent hebben ze om voetbalsituaties op te lossen.
• Welke bijdrage hebben kinderen aan hun team, zowel voetballend als in teamverband.
• Taakgericht voetballen en coachbaarheid
• Pure voetbalbeleving en plezier in het spelletje
• Mentaliteit
Stage
De bedoeling van het selecteren van spelers voor selectieteams is om talenten de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen op hun eigen niveau. Door betere spelers met en tegen elkaar te laten spelen schroeven we het niveau op. Wedstrijden met uitdaging voor alle spelers, zijn wedstrijden op het niveau dat de spelers net aankunnen en waardoor ze worden geprikkeld tot betere prestaties. Een speler die op te laag niveau speelt verveelt zich en wordt lui, een speler die op een niveau moet presteren dat hij niet aan kan komt onder dusdanige druk te staan dat van het ontwikkelen van voetballen geen sprake meer is.
Waarom selecteren?
De gescoute spelers maken altijd het seizoen af in het team waar zij op dat moment spelen. Wel krijgen ze 1 keer in een seizoen de mogelijkheid zich te laten zien in een stageperiode van een aantal weken. Hierin mogen zij met een selectieteam mee trainen om te laten zien dat zij volgend seizoen een plekje verdienen in een selectieteam. In die weken traint de betreffende speler 1x met zijn eigen team en 1x met een selectieteam. Een leerzame periode waarin een speler zich kan testen onder hogere druk. Je traint immers met andere selectiespelertjes. Scouts, technisch coördinator en de selectie trainers kunnen dan bekijken hoe een speler met verhoogde druk omgaat.
Selectie
Op basis van de prestaties en ontwikkeling van de speler door het seizoen heen, inclusief de bevindingen van de stageperiode, zal er aan het eind van het seizoen een selectie worden samen gesteld door de technisch coördinator. Deze groep selectiespelers zal worden uitgenodigd om na het seizoen enkele selectietrainingen en wedstrijden te spelen. De selectietrainer van het volgende seizoen heeft hier de mogelijkheid om zijn selectie aan het werk te zien. Hierna zal de definitieve selectie bekend worden gemaakt.

Wie zijn wij?
Scouting-team
Harrie Neggers (coördinator)
Robbert Mols
Jan Keurlings
Antoin de Grauw
Wim Holthuizen
Emiel Barten
Leon Verweij
Maurichino Zschuschen
Jack de Laat
Mocht u nog vragen hebben kunt u ons altijd bereiken via scouting@blauwgeel.nl, of vraag het ons onder het genot van een kopje koffie op zaterdagochtend. Wij zien u graag langs de lijn op een van de velden bij Blauw Geel!

Nieuws

Meer Nieuws

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2018  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO