25 september 2020  Zorgen over naleving coronaregels in horeca

Geplaatst op 25 september 2020 • 18:15 • NieuwsClubnieuws

Zorgen over naleving coronaregels in horeca

Gemeente Meierijstad en Koninklijk Horeca Nederland:

De laatste weken blijken in verschillende horecazaken bijeenkomsten geweest te zijn, waarbij men het niet zo nauw nam met de regels. Nu het aantal besmettingen met Corona ook in Meierijstad oploopt is het nog belangrijker dat inwoners zich aan de maatregelen houden die hiervoor gelden. Burgemeester Van Rooij en wethouder Van Rooijen zijn hierover in gesprek gegaan met Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling Meierijstad en een aantal uitbaters. De burgemeester heeft aangegeven aan enkele uitbaters dat dit gesprek de laatste waarschuwing is en dat, wanneer de signalen blijven komen, verdergaande maatregelen volgen. KHN deelt de zorgen en staat achter het standpunt van de burgemeester. 

Uit navraag bij de GGD blijkt dat in de week van 9 tot 15 september bij 10 mensen een coronabesmetting is geconstateerd. Van 16 tot en met 22 september zijn er 59 besmettingen geteld. Afgezet tegen 100.000 inwoners zijn dit er in de eerste week 12 en in de tweede week 73. Dit is meer dan een verzesvoudiging. De meeste besmettingen vinden plaats binnen de groep 19 tot 49 jaar. Besmettingen vinden plaats bij feestjes in de privésfeer, maar contactonderzoek wijst uit dat dit ook toe te wijzen is aan feesten die in de horeca zijn gehouden. Daarnaast ziet de gemeente – maar ook KHN, dat er op veel plaatsen, ook bij sportverenigingen, teveel mensen zijn die geen afstand houden. Alhoewel er begrip is voor de situatie bij de horeca is het voor de gemeente en KHN onbespreekbaar de regels los te laten.

In het gesprek dat deze week plaatsvond heeft de burgemeester zijn zorgen geuit en aangegeven dat er wat hem betreft per direct een einde komt aan de reeks van waarschuwingen. Bij een volgende constatering wordt overgegaan tot boetes en wellicht ook sluiting. KHN, afdeling Meierijstad en de gemeente doen dan ook een gezamenlijke oproep aan horecaondernemers, sportverenigingen, maar ook aan de bezoekers van de horeca en verenigingen om zich te houden aan de maatregelen die gelden en samen onze verantwoordelijkheid te nemen. Hierdoor kunnen we zo veel mogelijk voorkomen dat we een in situatie belanden die niemand wil.

HELP! EEN (MOGELIJKE) CORONABESMETTING BINNEN HET TEAM

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2020  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO