19 januari 2020  ZEVEN MINUTEN TE VROEG BEGONNEN NA RUST

Geplaatst op 19 januari 2020 • 21:25 • NieuwsClubnieuws

ZEVEN MINUTEN TE VROEG BEGONNEN NA RUST

vv U.N.A. — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (1-1)  4-1. Zaterdagavond 18 januari, return van het openingsduel, gaat Blauw Geel op bezoek in Zeelst bij UNA. Het openingsduel in Veghel werd met 3-0 gewonnen en UNA had het daarna lastig in deze competitie. Inmiddels is de ploeg uit het dal geklommen en zeker in thuiswedstrijden een geduchte macht. Afgelopen weekend won de ploeg met 1-2 bij FC Lienden. Blauw Geel kende een prima seizoenstart maar m.n. in de maand december was het aan het kwakkelen en de overwinning afgelopen week in eigen huis op Hercules geflatteerd. Desondanks natuurlijk welkom en niemand die er nog om maalt. De afgelopen twee seizoenen kon Blauw Geel in Zeelst de winst pakken en waren dat overwinningen die ook weldegelijk broodnodig waren. Ook deze avond is winst zeer welkom, of een nederlaag zeker niet welkom, want de verschillen dit seizoen zijn minimaal en op OSS’20 na weinig verschil en zeker geen echte zwakke broeders aanwezig…. Weinig publiek deze koude zaterdagavond. Het wel aanwezige publiek zag dat Trainer Niels v Casteren besloten had twee wijzigingen in de basis elf door te voeren. Sjaak Egmond was na een schorsing weer inzetbaar, Mark Dobbelsteen nam de plaats op het middenveld weer in ten koste van Mustafa Guler.

Binnen een minuut dreiging van Blauw Geel als Sjaak Egmond met een afstandspoging de bal op doel richt. Helaas gaat de bal net over de lat. Het spel golft op en neer en UNA produceert meer dreiging, zeker tot aan de 12e minuut. In de 18e minuut een snelle Blauw Geel aanval waarbij Joey Hellstern op de flank was aangespeeld waarna hij een prima voorzet kon afleveren. Koen van der Zanden was iets te laat waardoor een verdediger de bal tot corner kon verwerken. In de 23e minuut kan Martijn van Kessel de bal vanuit een vrije trap bij de tweede paal deponeren maar kan Tom Dekkers de bal slechts met het hoofd schampen. Een minuutje later is het wel raak. Eerst een goede aanval over de rechterflank waarbij Koen van der Zanden voorzet maar Joey Hellstern er net niet bij kan. Op de linkerflank wordt de bal binnen gehouden waarna vervolgens Koen van der Zanden, inmiddels doorgelopen achter de UNA defensie, weer in balbezit is gekomen en nu weer kan voorzetten. Ben van den Nieuwenhof weet wel raad met deze voorzet en schiet keihard binnen: 0-1. UNA lijkt niet van slag en na vijf minuten krijgt het een dot van een kans op de gelijkmaker. Thomas Horsten schiet op een paar meter voor het doel de bal gelukkig huizen hoog over. Twee minuten later moet Ralph Vos de bal lossen op een afstandspoging maar kan de defensie voor opruiming zorgen. De gelijkmaker komt er toch voor de rust. In de 36e minuut kan vanuit een vrije positie een voorzet worden gegeven en staat UNA verdediger Ritchie-Sam Anpong te vrij voor het doel zodat zijn kopbal in het doel verdwijnt: 1-1. Een minuut later is een inzet van een UNA speler te slap en kan Ralph Vos de bal pakken. In de 39e minuut ontsnapt UNA aan een nieuwe achterstand. Uit een corner komt de bal bij de mee opgekomen en vrij staande Tom Dekkers. Hij schiet de bal op doel maar treft helaas voor hem en Blauw Geel de kruising. En minuutje later opnieuw opluchting aan UNA zijde want uit een voorzet van Koen van der Zanden kan Joey Hellstern uithalen maar gaat de bal op een haar na langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Een boeiende eerste helft eindigt met een 1-1 stand.

De tweede helft begint en niemand kan bevroeden dat het duel binnen zeven minuten gespeeld zal zijn. Was Blauw Geel niet bij de les? Was UNA fanatieker en feller op dat moment…… Wei het weet mag het zeggen maar in de 46e minuut komen de gastheren op voorsprong. Een harde bal kan door Ralph Vos nog goed worden gekeerd maar de bal gaat de hoogte in en de goed opgestelde en geheel vrijstaande Brian Boogers kan de bal vlak voor de doellijn al koppend binnen doen raken: 2-1. Op zich nog niets aan de hand ware het niet dat drie minuten later Zain Moghal een helpend handje toesteekt. Hij verliest een duel aan Mart van de Gevel en die heeft weinig moeite om de bal voorbij Ralph Vos te werken: 3-1. UNA op rozen. Als weer drie minuten later de bal eerst rakelings voor het doel door gaat zonder dat iemand ingrijpt en de bal bij Rob van Boekel terecht komt die vervolgens in de korte hoek de 4-1 kan maken dan weet iedereen hoe laat het is. Binnen zeven minuten is het duel gespeeld en is de rest van de tweede helft voor spek en bonen.

UNA hoeft niet meer, Blauw Geel is gebroken en kan niet meer. Ralph Vos kan in de 56e minuut nog met een mooie redding de bal over de lat tikken op een kopbal. Trainer Niels van Casteren probeert nog met een aanvallende wissel de bakens te verzetten maar het zat er geen moment meer in. Enige wapenfeit is te zien in de 70e minuut als Ben van den Nieuwenhof een mooie voorzet in huis heeft en Jeroen van Schoonhoven kan koppen. Helaas voor hem beland de bal op de paal. Meer bijzonder heden zijn er niet meer te melden en het duel sterft in stilte…….

Blauw Geel lijd een zware 4-1 nederlaag. Ook een pijnlijke nederlaag die zijn beslag kreeg binnen zeven minuten na de rust. Daar zag het voor de rust absoluut niet naar uit. Blauw Geel speelde prima, zeker in vergelijking met het duel van vorige week tegen Hercules, en creëerde dan ook mogelijkheden. De gelijke stand was een redelijke goede afspiegeling van het duel en met iets meer geluk(bal van Tom op de kruising) was men met een voorsprong gaan rusten. Dat bleef UNA bespaart waarna direct na de rust een mokerslag werd uitgedeeld.

Uiterst jammer van deze tweede helft. Hopelijk kan men volgende week aanknopen bij de eerste helft van vandaag. Niet alleen is dat wenselijk maar zeker ook nodig om het Haagse Quick op het Prins Willem Alexander sportpark te kunnen verslaan. Een tweede nederlaag op rij, en zeker een nederlaag in eigen huis, kan in de 3e divisie van deze competitie vervelende gevolgen hebben gezien de kleine verschillen. Eerder dit seizoen wist Blauw Geel voor het eerst in Den Haag te winnen maar voor Quick gold hetzelfde als voor UNA: Een hele slechts competitie start maar inmiddels goed op geklommen. Dit weekend wist men in eigen huis met 2-0 te winnen van HSC’21.

Blauw Geel zal uiterst geconcentreerd en gemotiveerd aan de bak moeten……

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Martijn van Kessel, Mark Dobbelsteen (72e min. Mustafa Guler), Sander Egmond (56e min. Danny Verbakel),

Voorhoede: Joey Hellstern (56e min. Jeroen van Schoonhoven), Koen van der Zanden, Ben van den Nieuwenhof,

Scheidsrechter: Dhr. L. Timmer

Ass. Scheidsrechters: Dhr. J. de Koning en Dhr. K. Weever

Kaarten: Geel: