24 april 2022  ZEGEREEKS HOUD AAN, UNA OOK OP DE ZEGEKAR VAN BLAUW GEEL

Geplaatst op 24 april 2022 • 8:34 • NieuwsClubnieuws

ZEGEREEKS HOUD AAN, UNA OOK OP DE ZEGEKAR VAN BLAUW GEEL

U.N.A.  —  sv Blauw Geel’ 38/JJUMBO (0-0) 0-1. Zaterdagavond 23 april, het laatste weekend van april en de competitie snelt nu toch naar het einde. De titel lijkt vergeven, een degradant lijkt ook al bijna zeker maar voor de tweede rechtstreekse degradant en de twee nacompetitie plaatsen komen nog legio ploegen in aanmerking. En dan is er nog een periode te vergeven voor nacompetitie voor promotie. Aan spanning geen gebrek. Blauw Geel moest deze zaterdagavond naar Veldhoven Zeelst voor het treffen met UNA. De Zeelster ploeg verraste vorig weekend koploper en bijna zeker kampioen Gemert in eigen huis. Het werd 1-2. Blauw Geel revancheerde zich tegen Westlandia voor de 3-0 nederlaag in Naaldwijk door in eigen huis met 4-0 te winnen van de rode lantaarndrager. Het was de derde overwinning op rij. Wat zou het mooi zijn om daar een nieuwe overwinning aan toe te voegen. Maarja uit bij UNA is dat zeker geen zekerheid… Eerder in het seizoen kon Blauw Geel in eigen huis wel winnen van UNA. Het werd toen 3-2. Weinig problemen voor Trainer Niels v Casteren om een goede opstelling neer te zetten. Wouter op den Camp samen met Danny Verbakel, Bram Besems, Hadi Barglan en Hugo van den Nieuwenhof op de bank, Vince Duits nog steeds geblesseerd op de tribune.

UNA mocht de aftrap van het duel verrichtten en wilde eigenlijk liever in de tweede helft richting kantine voetballen. Blauw Geel begon brutaal aan het duel en het had in de derde minuut al een scoringskans. Ben van den Nieuwenhof kreeg de bal uit een pass van Robin Voets die hij vervolgens goed voorzette. Niels Wouters kwam vervolgens goed voor zijn man maar zag ook dat zijn inzet net naast het UNA doel verdween. In de 5e minuut voor beide teams een goede kans. Eerst wordt een inzet van Niels Wouters door UNA nog tot corner verwerkt. Uit die corner volgt een counter van UNA. Thomas Horsten kan quasi alleen op Aria Hashemi af maar de Veghelse doelman weet de inzet tot corner te verwerken. Uit de corner nog een kans voor UNA maar de kopbal wordt op de doellijn weggekopt. UNA reclameert wel een doelpunt maar scheidsrechter Dogterom stond er kort bij en gaf direct aan dat er doorgespeeld moest worden. In de 8e minuut is het wederom Aria Hashemi die een goede redding in huis heeft. De kopbal van Samuel Franssen wordt door hem vakkundig uit het doel te houden. In de 16e minuut weer een goede aanval van Blauw Geel waarbij Lars Loermans zich uiteindelijk prima vrij speelt bij de achterlijn maar helaas is zijn voorzet niet precies genoeg. Twee minuten een goede actie van Koen van der Zanden als hij in een duel met zijn tegenstander zich prima tussen hem en de bal weet te werken mar vervolgens de bal compleet verkeerd raakt en de bal naar de flank zwabbert. In de 19e minuut moet de UNA doelman een redding ten toon spreiden. Tom Dekkers had de bal prima op Ben van den Nieuwenhof gespeeld die de bal vervolgens bij Jay van Boxtel bezorgt. Jay haalt verwoestend uit maar de doelman kan met de vingertoppen over de lat tikken. In de 23e minuut ontsnapt Blauw Geel aan een achterstand. De bal wordt van de flank voorgezet en met de kop verlengd. De bal beland op de lat en komt gelukkig terug het veld in om vervolgens over de achterlijn te gaan. De 32e minuut is aangebroken als wederom UNA gevaarlijk is. Een voorzet wordt kopend verlengd waarna de volgende kopbal over de lat gaat. Een minuut later alweer een corner aan de ander kant waarbij Migiel Zeller de bal kopt maar de bal via de buitenkant aan de paal over de achterlijn gaat. In de 35e minuut is er weer een Veghelse corner en ditmaal krijgt Lars Loermans een vrije schiet kans. Helaas gat zijn inzet ver naast en dus was zijn vizier verre van scherp. Tien minuten later eindigt een boeiende en nimmer saaie eerste helft, helaas nog zonder doelpunten.

Twee ongewijzigde teams komen terug van de thee. Ook het spelbeeld wijzigt voor als nog niet. Ook nu is de eerste kans voor Blauw Geel. Helaas kan Koen van der Zanden niet succesvol afronden en de inzet gaat naar het UNA doel. Een minuut later lijkt Ben van den Nieuwenhof iets te veel tijd nodig te hebben en wordt zijn schot gekraakt door een verdediger. De UNA doelman kan de bal dan ook gemakkelijk oprapen. Max van dn Akker krijgt namens UNA in de 52e minuut een mogelijkheid tot schieten maar ziet de bal door Aria Hashemi zonder problemen worden gepakt. Een minuut later veert de Veghelse bank op. Koen van der Zanden gaat achter een diepe pass aan en legt vervolgens de bal goed af op Lars Loermans. Hij schiet de bal richting tweede paal maar de bal verdwijnt net over de lat. Nog voor het eerste kwartier weer een mogelijkheid voor UNA. Max van den Akker krijgt een vrije schietkans maar ziet de bal over. Nog steeds voor het eerste kwartier komt dan toch een score op het scorebord. Ben van den Nieuwenhof verricht prima voorbereidend werk op de rand van het strafschopgebied. Jay van Boxtel is goed mee opgekomen en kan overnemen en haalt vervolgens verwoestend uit. De UNA doelman is kansloos en moet de gang naar het net maken: 0-1. In de 63e minuut scoort Blauw Geel wederom maar is een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter voor buitenspel de reden dat het feestje niet doorgaat. Niels Wouters was de doelpuntenmaker na een genomen vrije trap. Drie minuten later weer pech voor Blauw Geel als uit een corner Tom Dekkers de bal op de lat kopt. We schrijven de 69e minuut als Aria Hashemi zijn doel weer goed schoon weet te houden en de defensie vervolgens verder opruimt. UNA probeert nadrukkelijk een nederlaag te voorkomen en neemt het heft steeds meer over. Uiterst gevaarlijk wordt het vooralsnog niet. We zijn inmiddels drie wissels aan Blauw Geel zijde verder, UNA pompt of verzuipt en soms is het alle hens aan dek voor Blauw Geel. De klok staat al even stil op de 90 minuten als er weer een bal in de zestienmeter komt. Aria Hashemi laat de bal uit zijn handen glippen maar de UNA aanvallers kunnen er gelukkig niks mee omdat de Blauw Geel defensie gelukkig alerter is en de bal weg kan werken. Dit was zeer zeker nog een billen knijp moment.

Als even later de goed leidende scheidsrechter Dogterom fluit voor het einde van het duel heeft Blauw Geel een mooie overwinning bijgeschreven. Het was een uitermate boeiend duel met twee ploegen die wilde voetballen. Beide hadden kansen op doelpunten maar over het gehele duel gezien is de winst zeker niet onverdiend. Tot aan de 0-1 was Blauw Geel de beter ploeg. Na de 0-1 is het ook niet onlogisch dat de gastheren meer kwamen opzetten maar kon Blauw geel het duel nog steeds goed genoeg controleren. Weer drie hele belangrijke punten met het oog op klasse behoud. Dat men en passant boven aan blijft in de derde periode is een mooie bijkomstigheid en wie weet wat daarin nog mogelijk is….

Volgende week komt het Haagse Quick naar Veghel. Voor deze competitieronde stonden de Hagenezen 10e met evenveel punten dan Blauw Geel maar met een duel minder. Zij moten nog inhalen tegen Dongen in Dongen en spelen deze competitieronde thuis ten het Hoornse Hollandia. Eerder dit seizoen verloor Blauw Geel op sportpark Nieuw Hanenburg met na een 3-0 achterstand met 3-2. Ook tegen deze tegenstander heeft men dus nog iets goed te maken!!

Doel:  Aria Hashemi,

Achterhoede:   Sjaak Egmond, Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Koen van der Zanden (76e min. Wouter op den Camp),  Mark Dobbelsteen, Lars Loermans,

Voorhoede:  Koen van der Zanden,  Niels Wouters (82e min. Danny Verbakel),  Ben van den Nieuwenhof (91e min Hadi Barglan).

Scheidsrechter:  Dhr. M. Dogterom

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. T. Balta en Dhr. A. Meija

Kaarten:  Geel:

UNA:  66e min. Bassou Boulghalgh,  70e min. Nick Tielemans