10 augustus 2023  Zaterdag 12 augustus Blauw Geel’38/JUMBO – SVOD om 15:00 uur

Geplaatst op 10 augustus 2023 • 11:02 • NieuwsClubnieuws

Zaterdag 12 augustus Blauw Geel’38/JUMBO – SVOD om 15:00 uur

Zaterdag spelen we de zeer belangrijke bekerwedstrijd tegen onze gasten uit Oostkapelle-Domburg. Met de wedstrijd tegen FC Utrecht nog vers in ons geheugen, weten we hoe mooi dit toernooi kan zijn! Kom met z’n allen onze mannen aanmoedigen bij deze openingswedstrijd van het nieuwe seizoen! ⚽

Voorbeschouwing door Freek Laurijssen

Waar het vorige seizoen nog niet zo heel lang geleden leek, mag Blauw Geel’38/JUMBO zich opnieuw opmaken voor een nieuw seizoen. En dit seizoen voor het eerst in 8 jaar niet meer met Niels van Casteren. De Herpenaar vertrok in de zomer naar Uden om daar te coachen. De nieuwe trainer heet Maurice Verbunt. Hij was de afgelopen zes seizoenen van het Limburgse Groene Ster. Hij heeft al een voorbereiding erop zitten met oefenwedstrijden tegen Lion Football Academy (1-3), profclub TOP Oss (0-7), UDI’19 (1-3) en RKSV Nuenen (1-0). Maar komende zaterdag wacht de eerste echte beproeving: SVOD’22 uit Oostkapelle voor de beker. Vorig jaar hadden we uiteraard een mooi bekeravontuur met als kers op de taart FC Utrecht in eigen huis.

Maar in een nieuw seizoen beginnen we weer helemaal vooraan. Omdat handhaving in de Derde Divisie zeer makkelijk behaald werd, is het eerste elftal geplaatst voor de 1e kwalificatieronde van de KNVB Beker. Uit de loting is SVOD’22 gekomen. Een fusieclub tussen vv Oostkapelle en vv Domburg. De club komt in het komende seizoen uit in de Tweede klasse zaterdag. Vorig jaar nog in de Eerste klasse waar degradatie uiteindelijk niet ontlopen kon worden via de nacompetitie. In de districtsbeker haalde de Zeeuwen de halve finale en verloren die uiteindelijk van Nuenen.

We spraken met trainer Maurice Verbunt over onder andere deze wedstrijd.

Welkom bij de club! De laatste training van de voorbereiding staat op het punt om te beginnen. Hoe zijn jouw eerste weken bij de club bevallen?
Op zich goed. Ik wist wel dat dit een hele grote en leuke club was. Dat is alleen maar bevestigd. Goeie jongens, een gretige groep moet ik zeggen. Hele hoge intensiteit met trainen. Het enige wat minder was in deze voorbereiding was met name de vakanties. Waarbij heel veel jongens uitvlogen, invlogen. Waardoor we nog niet een wedstrijd hebben kunnen spelen met de bezetting zoals je zelf voor ogen had. Ook wat dingetjes die je nog wilde proberen die nog niet echt tot uiting zijn gekomen. Dus dat is het enige negatieve, verder moet ik zeggen, ben ik qua club en qua groep gewoon hartstikke tevreden.

Komende zaterdag dus de wedstrijd tegen SVOD uit Oostkapelle. Aan de rand van een nieuw bekeravontuur. Nog een vrij onbekende club omdat het ook een fusieclub betreft. Hoe zie jij zo’n bekeravontuur voor je?
Ik denk dat de beker gewoon heel belangrijk is. Ik denk dat Blauw Geel’38/JUMBO vorig seizoen heeft gezien met name de wedstrijd tegen FC Utrecht dat het gewoon de momenten zijn waarvoor je het doet als speler zijnde. Je moet er gewoon voor zorgen dat je die 2 voorrondes moet overleven zodat je in die KNVB Beker terecht kunt komen. Dat zijn gewoon toetjes die je als speler en als trainer heel graag wil meemaken. Dus ik vind die beker gewoon hartstikke belangrijk.

Wij hebben bij Blauw Geel’38/JUMBO natuurlijk FC Utrecht meegemaakt. Heb je zelf nog leuke bekeravonturen meegemaakt?
Ik heb hetzelfde natuurlijk ook meegemaakt met Groene Ster, sc Heerenveen thuis gehad. Het jaar er na VVV thuis gehad. Wat toen nog een Eredivisionist was. Die hebben we er toen uit geknikkerd. En daarna gingen we naar AZ Alkmaar. Dat was de toenmalig koploper in de Eredivisie. Dat zijn gewoon toetjes die je als speler en als trainer nooit meer vergeet.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO