2 september 2019  WINST IN TWEEDE COMPETITIERONDE, WEDEROM DE NUL GEHOUDEN.

Geplaatst op 2 september 2019 • 8:50 • NieuwsClubnieuws

WINST IN TWEEDE COMPETITIERONDE, WEDEROM DE NUL GEHOUDEN.

hv & cv Quick — sv Blauw Geel’ 38/Jumbo (0-0)  0-2.  Competitieronde twee op deze zondag 1 september. Voor Blauw Geel de altijd lastige uitwedstrijd op sportpark Nieuw Hanenburg in Den Haag tegen Quick. Het werd de zevende ontmoeting tussen beide clubs en de vierde op het Haagse sportpark. De drie eerdere edities werden alle drie door de gastheren gewonnen, Nieuwe Hanenburg bleek dus geen locatie waar iets halen viel. Gastheer Quick ging vorig weekend fors onderuit in Haaksbergen bij HSC’21, Blauw Geel proefde de smaak van een overwinning want in eigen huis werd streekgenoot UNA op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Trainer Niels v Casteren had natuurlijk ook vorig weekend gezien dat het goed in elkaar stak en besloot daarom ook om voor dit duel geen wijzigingen aan te brengen in zijn basis elftal.

14.00 uur was de aftraptijd maar die werd niet gehaald. Het doel dat Blauw Geel moest verdedigen had een gat in het zijnet en dat moest eerst hersteld worden. Na een paar minuten was dit gefixt en mocht Blauw Geel de aftrap verrichten. We zijn vijf minuten onderweg als een Quick speler wat ruimte krijgt en besluit tot een afstandspoging. Zijn inzet zeilt over de lat. In de 8e minuut de eerste corner van de wedstrijd en die was voor Blauw Geel, drie minuten later was dit weggelegd voor Quick. Weinig opwindends te melden verder voor beide doelen tot dat moment. In de 16e minuut dan een eerste serieuzere dreiging uit een aanval van Blauw Geel maar de eindpass en afronding blijven uit om Quick pijn te doen. Pas in de 33e minuut moet een van de doelmannen echt ingrijpen. Het is Blauw Geel doelman Ralph Vos die een voorzet, of was het een doelpoging, onschadelijk wist te maken. Een minuutje later is de lob van Quick speler Rachid Bouyaouzan niet goed genoeg en de bal gaat naast het doel. In de 40e minuut is een afstandspoging van Quick wel hard maar ook die gaat naast. In de 44e minuut een doelpoging namens Blauw Geel van benjamin Ben van den Nieuwenhof. Doelman Jari Puister komt echter niet in de problemen en kan de inzet gemakkelijk pakken. Meer noemenswaardig heden waren er niet te melden en dus een logische 0-0 ruststand.

Beide trainers zien nog genoeg mogelijkheden om tot winst te komen met de elf die zij voor de eerste helft het veld in stuurden en dus twee ongewijzigde teams voor de tweede helft. In de 51e minuut een corner van Quick waarbij Ralp Vos onder de bal door gaat maar gelukkig gaat de inzet van de Quick speler bij de tweede paal op die paal en terug het veld in. Een doelpunt was toch lastig geworden omdat Blauw Geel goed een mannetje naast de paal had staan. Blauw Geel ontsnapt en stelt daar nog niet veel tegenover daarna. Een corner twee minuten later en weer twee minuten later een doelpoging van Jeroen van Schoonhoven die over het doel gaat. Dan toch weer een minuutje wel gejuich van de Veghelse aanhang. Jeroen van Schoonhoven weet ondanks een verdediger met een sliding de bal net voor de achterlijn nog voor het doel te krijgen waarna Koen van der Zanden de bal kan binnen tikken. Protesten van Quick omdat de bal de achterlijn wel gepasseerd zou hebben baten de thuisclub niet: 0-1.

In de 60e minuut kan Ben van den Nieuwenhof uithalen maar gaat zijn inzet op de vuisten van doelman Jari Puister. In de 66e minuut krijgt Quick een vrije trap halverwege de Blauw Geel helft en als de bal voor het doel komt is Tom Dekkers in een duel met zijn directe tegenstander als deze te gemakkelijk tegen de grond gaat. Quick wil een penalty maar scheidsrechter van den Elzen stond er kort bovenop en ziet er niets in. In de 70e minuut komt Blauw Geel op een veiligere voorsprong. De bal gaat naar de linkerflank waar Jeroen van Schoonhoven twee tegenstanders te snel af is en hij vervolgens de bal op maat breed legt op de mee opgelopen Ben van den Nieuwenhof. Ben blijft uitermate koel ondanks zijn jeugdige leeftijd en rond dan ook beheerst af: 0-2. In de 77e minuut krijgt Quick nog een mogelijkheid om de achterstand te verkleinen. Uit een voorzet vanaf de flank komt de bal terecht bij de net ingevallen Quincy Does. Tim Rerimassie is de sta-in-de weg en dus hoeft Ralph Vos al niet meer in te grijpen. In de 82e minuut is de ingevallen Jamey Raas het eindpunt van een Blauw Geel aanval, hij komt ook voorbij de Quick doelman maar ziet zijn inzet alsnog door een verdediger tot corner worden verwerkt. Quick gelooft er in het vervolg nooit echt meer in en Blauw Geel is wat slordig met de ruimte die door de gastheren wordt geboden. Een vrije trap van Danny Verbakel is nog en prooi voor de Haagse doelman en even daarna is de voorzet, of inzet, van Danny Verbakel niet goed genoeg en kan de doelman de bal ook gemakkelijk pakken. In de tegen aanval is Quick niet alert genoeg om van enige desoriëntatie van de Blauw Geel defensie te profiteren.

Blauw Geel behaald voor het eerst punten op sportpark Nieuwe Hanenburg bij Quick. Maar belangrijker is het mooie vervolg op het resultaat van vorig weekend. Blauw Geel wint een belangrijke wedstrijd want Quick is thuis altijd voor iedereen een tegenstander die lastig en moeilijk te verslaan is. Trainer Niels van Casteren was het gehele duel druk langs de lijn coachend maar feit is dat hij zijn team tactisch had neergezet. Een hele mooie teamprestatie dus want het team hield ook nog eens de nul.

Zes punten uit twee duels, wie had dat kunnen denken toen het programma bekend werd gemaakt. Heel anders dan vorig seizoen dus na twee duels. Maar een zwaluw maakt nog geen zomers en volgende week zal men gewoon vol aan de bak moeten als men op het Prins Willem Alexandersportpark het altijd lastige en stugge EVV uit echt op bezoek krijgt. De Limburgers hebben echter ook nog niet verloren want na de 1-1 vorige week uit in Dongen bij vv Dongen werd deze zondag met 1-1 gelijk gespeeld in eigen huis tegen nieuwkomer vv Hoogland. Het wordt dus zeker geen gemakkelijke klus maar twee winst partijen geeft natuurlijk wel het nodige zelfvertrouwen.

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal,

Middenveld: Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen,(81e min. Martijn van Kessel), Sander Egmond,

Voorhoede: Koen van der Zanden, Jeroen van Schoonhoven (86e min. Danny Verbakel), Ben van den Nieuwenhof (70e min. Jamey Raas),

Scheidsrechter: Dhr. F. van den Elzen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. W. Linders en Dhr. T. Heuvelmans

Kaarten: Geel: