8 oktober 2018  WINST!! Hard werken beloond en drie punten erbij

Geplaatst op 8 oktober 2018 • 9:16 • NieuwsClubnieuws

WINST!! Hard werken beloond en drie punten erbij

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO – USV Hercules (3-1) 5-3. Zondag 7 oktober, herfst maar prima voetbal en enkele honderden toeschouwers wilden het vaandelteam zien spelen.. Het team heeft inmiddels vijf op een volgende nederlagen geleden en heeft dringend behoefte aan winst. Tegenstander deze middag het Utrechtse Hercules, dat de voorgaande twee weken ook verlies leed en dus ook toe aan winst. Vorige weekend verloor men in eigen huis met 2-4 van Dongen, Blauw Geel verloor met 4-1 bij JVC. Het wordt het derde duel tegen elkaar en vorig seizoen speelde de twee opponenten van vandaag in Veghel met 3-3 gelijk na een 3-1 ruststand. Trainer Niels v Casteren stuurde wederom een gewijzigde basis het veld in. Joey Hellstern was geblesseerd en werd vervangen door Rick Polman, Mark Dobbelsteen verving Hidde van Dijk.

De aftrap was amper verricht of er mocht binnen de minuut opnieuw worden afgetrapt. Er stonden 45 seconden op het scorebord en Rick Polman had de 1-0 aangetekend. Hij ronde een rebound af nadat Sander Egmond de bal niet goed had kunnen verwerken tot een doelpunt. In de 2e minuut kwam Hercules al gevaarlijk opzetten maar de laatste pass was gelukkig niet op maat om tot een goede afronding te komen. Het was nog maar de 5e minuut als Blauw Geel weer een heerlijke aanval opzet. Tim Rerimassie speelt op Koen van der Zanden, Koen speelt door op Edwin Huibers die de bal vervolgens weer diep speelt op Koen van der Zanden. Helaas wordt zijn voorzet tot corner verwerkt. In de 7e minuut is een diepe bal van Danny Verbakel net iets te hard voor Koen van der Zanden en tevens is de keeper op tijd uit zijn doel. Een minuutje later weet Blauw Geel een voorzet van Hercules weg te werken maar kort daarna krijgt Walid Ould-Chikh een riante schietkans maar gelukkig gaat zijn schot net naast de paal over de achterlijn. In de 9e minuut is het Sander Egmond die de bal op het middenveld oppikt en een 1-2 aan gaat met Koen van der Zanden. Koen komt oog in oog met de Utrechtse doelman maar rond helaas ook voor hem en Blauw Geel recht op die doelman af waardoor deze 100% kans slechts een corner oplevert. Toch is het diezelfde Koen van der Zanden die zijn eerste en Blauw Geel’s tweede op het scorebord brengt. Het is de 14e minuut als hij een prima combinatie weet af te ronden: 2-0. Danny Verbakel, pass op Rick Polman, hij controleerde de bal met de borst naar Sander Egmond die vervolgens Koen aanspeelde, hadden het voorbereidende werk gedaan. In de 18e minuut een aanval van Hercules die doeltreffend werd afgerond maar een vlagsignaal voor buitenspel voorkwam de aansluitingstreffer. Twee minuten later loopt voor Hercules een terugspeelbal op de doelman maar net goed af en quasi in de tegenaanval kopt Lars Raaijen een voorzet in vrijstaande positie recht in de handen van Brahim Zaari. In de 22e minuut een terugspeelbal op Brahim Zaari die de bal wil wegtrappen maar tegen zijn tegenstander aanschiet en dan de bal kan oprapen. In de 24e minuut een afstandspoging van Jeffrey Vlug maar Brahim Zaari pareert met een zweefduik tot corner. In de 25e minuut verover Koen van der Zanden op slimme wijze de bal halverwege de Utrechtse helft. Hij geeft mee in de ruimte aan Sander Egmond maar helaas is zijn Utrechtse tegenspeler te snel en moet hij binnen de zestien de bal kappen. Daarna legt hij de bal breed in de voeten van andere Hercules verdedigers. In de 28e minuut komt Jeffrey Vlug na een mooie steekpass alleen voor Brahim Zaari maar schiet hij de bal via de vingertoppen van Brahim Zaari centimeters naast het doel en rest slechts een corner. In de 32e minuut vergroot Blauw Geel de score. Rick Polman, ook al duidelijk bij het tweede doelpunt betrokken, werd goed aangespeeld door Sander Egmond en legt vervolgens zelf goed breed op Danny Verbakel die geen moeite had om de bal binnen te schuiven: 3-0. In de 35e minuut krijgt Danny Verbakel wederom een grote kans nadat hij door Edwin Huibers was bediend. Helaas schiet hij de bal recht in de handen van de Hercules doelman. In de 37e minuut schreeuwt heel Hercules om een penalty nadat Michel Goossensen was aangespeeld en viel maar Scheidsrechter Akkerman had er goed het oog in en liet terecht doorspelen. De 3-1 valt toch nog voor de rust. Brahim Zaari kan een afstandsschot niet pakken en moet lossen, Omar El Ghazouani kan de rebound inkoppen. De 45e minuut staat op het scorebord als Rick Polman Danny Verbakel bediend. Hij snelt vanaf de flank het strafschopgebied binnen en schiet de bal in de korte hoek recht op de Utrechtse doelman. Met een 3-1 ruststand gaan de ploegen rusten.

Hercules voert een wissel door, Trainer Niels van Casteren houd het bij de 11 starters. Hercules start furieus en komt opzetten, Blauw Geel wordt op eigen helft vast gezet. In de 47e minuut een voorzet van Sander Egmond richting Rick Polman maar helaas is de bal net iets te hard. Iets secuurder en er had meer in gezeten. In de 50e minuut wordt het aandringen van Hercules beloond. Sjaak Egmond staat te hoog als Walid Ould-Chikh wordt aangespeeld. Tim Rerimassie probeert hem af te stoppen maar komt te laat waardoor de weg over de flank naar het doel open ligt. Vervolgens schiet hij de bal keurig bij de tweede paal binnen 3-2. Hercules ie helemaal terug en gelooft in een beter resultaat. In de 54e minuut zeilt een afstandspoging van Tyrone Fonville rakelings voorbij de kruising en daarna lijkt het een kwestie van tijd voor de gelijkmaker zal vallen. Dat gebeurd dan ook in de 65e minuut. Walid Ould-Chikh is inmiddels op de ander flank waar Edwin Huibers en Mustafa Guler ditmaal te afwachtend zijn, zodat de Utrechtse aanvaller kan schieten en de bal in de korte hoek voorbij Brahim Zaari schiet: 3-3. Nu ruikt Hercules pas echt bloed want van 3-0 naar 3-3 is natuurlijk een mentale boost van jewelste. Gelukkig keren vier minuten later de kansen weer op winst voor Blauw Geel. Rick Polman wordt aangespeeld en gaat met de bal het strafschopgebied binnen. Hij wordt weliswaar naar links gedreven maar weet toch tot een schot te komen, een schot dat raak is: 4-3. Vier minuten later legt Mustafa Guler de bal bij de tweede paal op het hoofd van Tim Rerimassie die akelig vrijstond maar helaas wel over kopt. Met nog iets minder dan een kwartier te spelen is het Kees van Buuren die binnen een minuut twee overtredingen maakt maar gelukkig voor hem alleen bij de eerste overtreding geel krijgt terwijl na de tweede overtreding hij geschoond bleef en Rick Polman wel geblesseerd het veld moest verlaten. Een gelukje voor de gasten dus. In de 82e minuut een subtiel balletje van Danny Verbakel naar Sander Egmond maar helaas was dit kansje te moeilijk en de doelman van de gasten kan de bal pakken. Hercules blijft dreigend en aast nog nadrukkelijk op de gelijkmaker. In de 85e minuut kopt Desley Schilders de bal tot corner zodat erger wordt voorkomen. Het is inmiddels in de blessuretijd als Mark Dobbelsteen tot een afronding lijkt te komen maar om een of ander reden besluit hij niet tot een schot op doel, kort daarna kan Sjaak Egmond een uittrap onderscheppen en stoomt op. Zijn voorzet bereikt net niet de voeten van Danny Verbakel want een verdediger schiet de bal vlak voor het doel zelf huizen hoog over het eigen doel. Even later pikt Edwin Huibers een bal op die wordt weg gewerkt door de Hercules defensie. Hij speelt vervolgens prima Danny Verbakel aan die zichzelf vrij speelt de bal vervolgens in het doel schiet: 5-3.

Blauw Geel wint met 5-3 van Hercules in een meeslepend duel met veel hoogtepunten. Hercules had vandaag misschien wel het betere van het spel maar vandaag was Blauw Geel wel effectief. Het boekt een prima overwinning die brood nodig was. Vorige week geweldig gevoetbald maar effectief niet goed, nu leek het anders om maar de punten die tellen: Winst en de zes opeen volgende nederlagen vanuit het seizoen 1993-1994 blijven dus alleen in de geschiedenisboeken. Hard gewerkt en goed gestreden twee ingrediënten die ongetwijfeld volgende week ook zeker weer nodig zijn.

Blauw Geel gaat dan ook bezoek in de hoofdstad bij HBS. De Hagenezen waren dit weekend vrij i.v.m. de viering van het 125 jarig jubileum van de club. De wedstrijd in Tiel tegen TEC werd daarom uitgesteld. HBS heeft nu dus een wedstrijd minder gespeeld en 4 punten uit zes duels. Opvallend daarbij is dat de ploeg slechts 4 keer het vijandelijke doel wist te treffen, ondanks dat men o.a. Ruben Schaken in de aanval heeft, maar ook slechts 9 doelpunten hoefde te incasseren. De “Kraaien” hebben thuis nog niets verloren, echter ook nog niets verloren: Hercules (0-0), Quick’20 (2-2) en EVV (1-1) speelde gelijk. Vorig seizoen eindigde beide ontmoetingen in een gelijkspel, 1-1 in Veghel, later 0-0 in Den Haag.

Hopelijk kan Blauw Geel vervolg geven aan de winst van vandaag zodat men weer verder naar oven kan kijken.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Desley Schilders, Edwin Huibers,
Middenveld: Sander Egmond (83e min. Hidde van Dijk), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler, Hidde van Dijk,
Voorhoede: Koen van der Zanden ( 63e min. Erik van Loon), Rick Polman (79e min. Yevghenni Marcelli), Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. J. Akkerman
Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. de Jong en Dhr. G. van Mun
sv Blauw Geel’ 38: 88e min. Mark Dobbelsteen
Hercules: 76e min. Kees van Buuren