3 maart 2024  Wedstrijd met 2 gezichten

Geplaatst op 3 maart 2024 • 23:08 • NieuwsClubnieuws

Wedstrijd met 2 gezichten

Na een goede afsluiting van de reguliere periode vorige week in Hoornaar (Blauw Geel moet er nog 2 inhalen), stond op 3 maart de thuiswedstrijd tegen SV Meerssen op het programma. De start van periode 3. De race voor plek 3 blijft wel in volle gang. Blauw Geel wist dat de concurrenten een dag eerder allemaal hadden gewonnen, dus winst was noodzakelijk om bij te blijven. Die werd geboekt, maar het was wel lastig.

Door: Freek Laurijssen

Het eerste kansje was voor Blauw Geel. Ben van den Nieuwenhof kon volleyen nadat hij een hoge voorzet van Dave de Meij had ontvangen. Zijn schot was niet goed genoeg en dus een makkelijke prooi voor Lennart Quaden. Kort hierna viel een speler van Meerssen uit nadat hij verkeerd viel in duel met Migiel Zeller. Uiteindelijk kon Van den Nieuwenhof wel de 1-0 maken. De pijlsnelle aanvaller werd diep gestuurd door Bram Eltink. Van den Nieuwenhof kwam 1 op 1 en vond de lange hoek waardoor de voorsprong werd uitgebreid. Zuur voor Meerssen: In de achtervolging op van den Nieuwenhof verrekte een verdediger zijn hamstring en kon ook al niet verder.

Een resterende eerste helft volgde waar beide ploegen zochten naar een opening maar zowel Blauw Geel als Meerssen het goed dicht hielden. Blauw Geel had wellicht veldvoordeel maar kon er niet veel mee doen. Bob Vankan kreeg een kansje van afstand maar de bal hobbelde naast het doel van Jordy Zielschot. Niet veel later was het Robin Voets die opstoomde maar zijn schot ging naast. Lars Loermans miste ook nog een kans op een haar na. De voorsprong werd voor rust nog wel verdubbeld. Een bijna identieke goal zoals de eerste. Dit keer werd Dave de Meij diep gestuurd en kon de spits de bal afmaken. 2-0 met rust dus.

De tweede helft was voor Meerssen. Binnen 10 minuten kwamen de Limburgers op 2-1. Een inworp kwam uit bij Bryan Simons. Hij kon de ‘halve corner’ binnen tikken. De Limburgers drongen aan en de betere mogelijkheden waren toch voor uitploeg. Joep Ceha kon een voorzet niet verwerken tot goal. Aan de andere kant had Hidde Van Dijk de kans om de wedstrijd weer in het slot te gooien. Maar de middenvelder koos voor een lob terwijl een streep beter was.

Iets later een vrije trap voor Meerssen, maar Jordy Zielschot tikte de bal er schitterend uit. Blauw Geel moest het vooral doen van counters, want de Limburgers hielden de Veghelaren goed onder druk. De ingevallen Koen van der Zanden werd diep gestuurd door Mitchel van Rosmalen, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Wat later was het Meerssen wat aanviel maar de voorzetten kwamen niet aan. Vlak voor tijd toch nog Limburgs gejuich. Simons kon een vrije trap binnen tikken. Maar de assistent-scheidsrechter stond met zijn vlag omhoog waardoor de treffer niet door ging. Meerssen en Blauw Geel nog een goede kans op het einde maar beiden werden geen doelpunt.

Dat resulteerde dus in een 2-1 overwinning van de Veghelaren. Een goede eerste helft, een mindere tweede. Maar ook met mindere periodes in de wedstrijd moet je de wedstrijden alsnog winnen. Het resulteerde in een goede overwinning. Nu een week niks. Blauw Geel is vrij, maar er staat wel een vol inhaalprogramma klaar. De volgende wedstrijd is op 16 maart. Dan speelt Blauw Geel uit bij Barendrecht.