28 augustus 2022  Wederom uitstekend voetbal, wederom maar 1 punt

Geplaatst op 28 augustus 2022 • 19:53 • NieuwsClubnieuws

Wederom uitstekend voetbal, wederom maar 1 punt

Vorige week een doelpuntloos gelijkspel. Dat wou de selectie een week later anders zien. En dus moest Quick aan de zegekar gebonden worden. Maar Quick is voor de Veghelse altijd een lastige horde en dat zal vandaag ook wel zo zijn. Zij speelden vorige week gelijk tegen VVSB en wilden dus eigenlijk ook op 4 punten komen.

Door: Freek Laurijssen

De eerste kans was voor Koen van der Zanden. Hij kreeg een vrije schietkans dankzij Dave de Meij die aan de linkerkant op kon stomen en voor kon geven. De inzet van van der Zanden raakte de paal. De rebounds brachten niks op. Wat later kreeg Quick een eerste kans, maar Rachid Bouyaouzan gleed uit tijdens zijn schot en Jordy Zielschot kon deze bal gemakkelijk oppakken. Toch konden de handen van de thuisploeg als eerste de lucht in. Mathijs Haeve, die z’n basisdebuut had, ontving de bal vanaf de linkerkant van Jay van Boxtel en draaide weg bij z’n tegenstander. Hij zag de keeper niet goed staan en haalde uit. De bal viel in de lange hoek en het eerste doelpunt van de wedstrijd was een feit. De eerste helft werd vervolgd met een dominant Blauw Geel. Quick kwam er een keer uit maar de voorzet miste alles en iedereen. Blauw Geel bleef zoeken naar een gaatje maar kon deze nauwelijks vinden. Vlak voor rust kon Lars Loermans nog de Meij vinden maar laatst genoemde raakte de bal net verkeerd. De rebound ging over.

De tweede helft was er 1 die volledig in handen was van Blauw Geel. Van der Zanden kon een 1 op 1 kans niet afmaken. Iets later was het Loermans die over lobde na een aanval. Zijn herkansing, een paar minuten later werd gered door Patrick Zunderdorp. Blauw Geel bleef voetballen waardoor de Meij een grote kans kreeg 1 op 1. Yassin Nasser stuurde de spits diep maar hij schoot recht op de keeper. Wat later weer een goede aanval, ditmaal via rechts. De Meij dit keer de aangever maar van der Zanden kon niet afronden. De rebound van Jay van Boxtel ging over. De kansen voor Blauw Geel bleven komen. Van der Zanden kon de Meij aanspelen, die weer diep speelde op Ben van den Nieuwenhof. Die vond de keeper. Iets later draaide de Meij slim weg bij z’n tegenstander en kon schieten maar zijn schot ging naast.

En toen volgde de aloude voetbalwet: Als je zelf verzuimt te scoren, valt het doelpunt aan de andere kant. Edoch George kreeg wat gelukkig de bal mee en kon uit de draai schieten. De bal stuiterde zo de goal in van Zielschot. Blauw Geel kon weer voetballen naar een voorsprong en dat probeerde ze ook. Boonstoppel kon schieten maar raakte deze verkeerd. Een tweede mogelijkheid wat later was beter maar Zunderdorp kon deze pakken. Blauw Geel kon uiteindelijk nog wat kansen krijgen via Emre Gurcuoglu en Wouter op den Camp, maar ook zij vonden het net niet.

Wederom gelijk, maar Blauw Geel had veel meer verdiend. De Veghelse ploeg kreeg wederom veel en grote kansen maar tot echte afronding kwam er niet van. De complimenten mogen ook gaan naar het vertoonde veldspel, maar zeker voor volgende week geldt er maar 1 ding: Winnen. Zeker in Uden tegen UDI’19/CSU. De Udenaren verloren zelf in Noordwijkerhout van VVSB met 3-0.

Blauw Geel’38/JUMBO: Jordy Zielschot; Ymanuel Hurkmans, Hugo van den Nieuwenhof, Migiel Zeller, Jay van Boxtel; Max Boonstoppel, Lars Loermans (’85. Metin Alkir), Mathijs Haeve (’51. Ben van den Nieuwenhof); Koen van der Zanden (’85. Emre Gorcuoglu), Dave de Meij, Yassin Nasser (’81. Wouter op den Camp)