9 december 2018  WEDEROM NEDERLAAG OP HAAGS NIEUW HANENBURG.

Geplaatst op 9 december 2018 • 20:30 • NieuwsClubnieuws

hv &cv Quick – sv Blauw Geel’38/JUMBO (2-1) 3-1. Voor de tweede keer in deze eerste helft van de competitie reist Blauw Geel af naar de Hofstad residentie Den Haag. Was men een twee maanden geleden te gast bij HBS, vandaag op zondag 09 december was men te gast bij de buren van HBS: Quick. In de voorgaande twee seizoenen speelde beide clubs al tegen elkaar dus het zijn geen vreemden meer. Ook bekend is dan dat men beide voorgaande duels op sportpark Nieuw Hanenburg heeft verloren en wel met respectievelijk 3-0 en 3-1. Vorig weekend werd het uitduel van Quick bij Goes afgelast, Blauw Geel keerde met een prima 0-0 terug in Veghel vanuit Tiel waar men als eerste ploeg de koploper van de volle winst wist af te houden. Vandaag dus zaak om daar een goed vervolg aan te geven maar dat zal niet gemakkelijk worden. Quick kan namelijk de punten zelf goed gebruiken maar zal ook de 100% score in eigen huis tegen Blauw Geel willen handhaven….. Trainer Niels v Casteren kon geen beroep doen op Erik van Loon en Rick Polman vanwege blessures. Joey Hellstern stond daarom net als vorig weekend in de basis. Een basis opstelling die hetzelfde was als uit bij TEC.

Een straffe wind zo vlak bij Kijkduin en daar hadden beide partijen regelmatig last van. Soms vergezeld van een fikse regenbui, maar de aftrap had op het kunstgras een minuutje over 14.00 uur plaats gevonden. Weinig vermeldingswaardige dingen in het begin van het duel of het moet de voorzet van Mustafa Guler zijn, 4e minuut, die door Quick kon worden weggewerkt en in de 7e minuut een corner van de gastheren die op het dak van het Blauw Geel doel belande. We zijn een kwartier onderweg als Quick op kinderlijk eenvoudige wijze een bal door het midden kan plaatsen op Marc Boshoff. Hij schuift de bal even eenvoudig in een benedenhoek binnen:1-0. Drie minuten later komt Sjaak Egmond in een kansrijke positie maar zijn inzet gaat voor het doel langs. Blauw Geel komt iets beter in de wedstrijd en we schrijven de 26e minuut als de dan niet onverdiende gelijkmaker valt. Een prima aanval waarbij uiteindelijk Danny Verbakel de bal afspeelt aan Joey Hellstern. Zijn keiharde inzet kan de Quick doelman slechts afweren en als de bal dan voor de voeten komt van Sander Egmond heeft hij aan een geplaatste schuiver voldoende:1-1. Echt lang genieten kunnen de Blauw Gelen niet van de gelijkmaker want drie minuten later komen de gastheren alweer op voorsprong. Een vrije trap halverwege de Blauw Geel helft komt met de wind mee voor het doel. Brahim Zaari lijkt compleet te missen en de bal beland daarna op de lat. Frank van der Heijden is vervolgens het meest alert en kan ongehinderd de bal binnen koppen: 2-1. Meteen ook het laatste wapenfeit in deze pover eerste helft waarbij Blauw Geel misschien net wat beter was maar te weinig afdwongen en Quick optimaal de kansen benut.

Blauw Geel krijgt in de tweede helft de straffe wind in de rug maar lijkt daar meer nadeel dan voordeel van te hebben. De lange ballen naar voren belanden dan ook vaak bij de Haagse doelman. In de 62e minuut wordt de wedstrijd eigenlijk al beslist. Joey Hellstern is op de flank aan het meeverdedigen en hij houdt zijn tegenstander gewoonweg te lang vast, een tegenstander die overigens ook aan het shirt van Joey hing maar vervolgens slimmer is en valt binnen de beruchte lijnen. Scheidsrechter Thijs geeft een penalty en Kai van Hese voltrekt het vonnis: 3-1. Met nog een 20 minuten te spelen is Hidde van Dijk nog dicht bij een score voor Blauw Geel maar zijn afstandsschot gaat net over het doel. Een kwartier voor tijd pakt Brahim Zaari een hoge bal vlak voor de doellijn goed uit de lucht maar verder is het een gezapige tweede helft. Even later gaat een kopbal van Quick vanuit een corner maar rakelings over het doel en is Quick dichterbij de 4-1 dan Blauw Geel bij de 3-2. Beiden gaat niet meer gebeuren. In de 85e minuut mist namelijk Frank van de Heiden een voorzet vanaf de flank voor open doel. De inzet gaat zelfs ver naast. Kort daarna wederom een gevaarlijke Quick aanval en ook deze inzet gaat naast. In de slotfase missen de haantjes kansen op een hogere score maar gelukkig blijft Blauw Geel dat bespaart.

Blauw Geel verliest na de prima prestatie bij koploper TEC met 3-1 van overigens ook een prima Haagse ploeg. Het is de derde nederlaag op sportpark Nieuw Hanenburg. De cijfers spreken na dit duel dan ook duidelijk in het voordeel van Quick: 9 doelpunten voor en slechts 2 tegen. Jammer maar nog jammerder is dat de prima reeks zonder nederlagen nu weer is gestopt. Blauw Geel miste scherpte en, naar wat ik van de vaste volgers begrepen heb, was de ploeg ook veel minder fel. Quick is een prima ploeg maar Blauw Geel heeft vooral aan zichzelf te wijten dat er niet meer in zat.

Volgende week de laatste wedstijd voor de korte winterpauze. Een derby want het Osse OSS’20 komt op bezoek. De promovendus bezet een hele mooie 7e plaats, twee plaatsen boven Blauw Geel. Inmiddels 24 punten mede door de winst dit weekend met 2-0 in eigen huis op het Haagse, het stugge Haagse HBS. Zij zullen graag in Veghel winnen om hun punten totaal verder op te schroeven. Blauw Geel zal zeker de punten in eigen huis willen houden. Het duel wordt op zaterdagavond 15 december gespeeld, aftrap 19.30 uur. Hopelijk komen velen op deze derby af!!!!

Doel: Brahim Zaari,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Desley Schilders, Edwin Huibers (64e min. Koen van der Zanden),

Middenveld: Hidde van Dijk (87e min. Jean Claude van Aanholt), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,

Voorhoede: Sander Egmond, Joey Hellstern (72e min. Yevghenny Marcelli ),   Danny Verbakel,

Scheidsrechter: Dhr. E. Thijs

Ass. Scheidsrechters: Dhr. T. Groot en Dhr. B. Cakir