27 maart 2022  vv HOOGLAND GEEN PARTIJ VOOR BLAUW GEEL

Geplaatst op 27 maart 2022 • 17:46 • NieuwsClubnieuws

vv HOOGLAND GEEN PARTIJ VOOR BLAUW GEEL

sv Blauw Geel’38/JUMBO  –  vv Hoogland (3-0) 5-1. Zondag 27 maart en Nederland baadt in prachtig lenteweer. Deze laatste zondag in maart treed Blauw Geel in eigen huis aan tegen vv Hoogland. De formatie uit de provincie Utrecht baarde precies twee weken geleden opzien door in eigenhuis koploper en kampioenskandidaat nummer 1 OFC met liefst 4-1 te verslaan. Eerder dit seizoen leed Blauw Geel een volkomen onnodige nederlaag in Hoogland: 2-1. Blauw Geel kon afgelopen woensdag de nederlagen reeks stoppen middels een 0-0 in Gorinchem bij Unitas terwijl op die dag Hoogland met 2-0 verloor in en tegen Dongen. Echter het verschil op de ranglijst bedroeg nog slechts twee punten in Veghels voordeel. Winst derhalve voor beide teams een  bitter noodzaak om bij de onderste vier plaatsen weg te blijven of te kunnen verlaten…    Trainer Niels v Casteren had weer een basisplaats voor Lars Loermans en Koen van der Zanden ten koste van Hugo van den Nieuwenhof en Danny Verbakel. Dit t.o.v. de opstelling tegen Unitas. Robin Voets zat weer op de bank, Vince Duits nog op de tribune.

Voorafgaand aan het zes punten duel had Blauw Geel deze middag de jubilarissen gehuldigd en ook de leden die tijdens deze coronapandemie waren overleden nog herdacht. Het duel begon dan ook met een mooie en indrukwekkende minuut stilte. Daarna mocht Blauw Geel de aftrap verrichten en het gaf meteen vol gas. In de 2e minuut ontsnapte Hoogland al aan een achterstand. Een diepe bal over de rechterflank waar Ben van den Nieuwenhof naar de achterlijn spoedde. Zijn voorzet bereikte Niels Wouters die met een korte draai zijn tegenstander het bos instuurde om vervolgens de bal richting doel te schieten.

Helaas rolt de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Twee minuten later zien de toeschouwers een prima actie van Lars Loermans bij de tweede paal, maar helaas gaat zijn inzet daarna vanuit een lastige positie over en naast. Hoogland kan op dat moment al in alleen maar tegenhouden. In de 8e minuut weer een grote kans voor Blauw Geel. Wederom gaat de aanval over de flank via Ben van den Nieuwenhof. De voorzet is niet precies op maat voor Koen van der Zanden en waarschijnlijk mede daardoor kon Koen de bal niet in het net krijgen. De inzet gaat over het doel. In de 9e minuut zowaar een Hooglandse aanval. Stijn Mossink kan quasi ongehinderd het middenveld oversteken maar produceert gelukkig daarna en losse flodder. Aria Hashemi  kan de bal gewoon oprapen. In de 12e minuut wordt de ban gebroken voor Blauw Geel. Ben van den Nieuwenhof word goed aangespeeld halverwege de helft van Hoogland  en steekt de bal ineens door op Koen van der Zanden. Met een bekeken schot gaat de bal voorbij de Hooglandse doelman en komt de verdiende voorsprong op het scorebord: 1-0. Zes minuten later produceert diezelfde Koen van der Zanden een inzet die hoog over gaat. In de 20e minuut appelleert Hoogland voor een overtreding binnen de beruchte lijnen van Tom Dekkers op Donny van der Pol. De goed leidende scheidsrechter Kaper stond er kort op en gaf onmiddellijk aan dat er doorgespeeld moest worden. Dan volgen in een tijdsbestek van 5 minuten de acties elkaar in rap tempo op. In de 24e minuut een prima steekbal van Ben van den Nieuwenhof op Niels Wouters maar helaas gaat de bal via een verdediger over de achterlijn tot corner. Twee minuten later een goede pass van Lars Loermans op de linkerflank naar Koen van der Zanden. Hij kan de bal over de uitkomende hooglandse doelman lobben maar helaas ook naast het lege doel. Dan is het de 29e minuut als Ben van de Nieuwehof in de punt van het strafschopgebied wordt gevloerd. Scheidsrechter Kaper stond er weer goed bovenop en wees dan ook direct naar de penalty stip. Koen van der Zanden mocht het vonnis voltrekken en deed dat koelbloedig: 2-0. In de 33e minuut krijgt Tom Dekkers een kop kans uit een corner maar helaas mist hij het doel. Wie wel het doel raakt is wederom Koen van der Zanden!!! Hij scoort een echte hattrick, drie goals in een helft, want in de 35e minuut komt hij met enige hulp van de Hooglandse defensie in belbezit en rond hij vervolgens goed af: 3-0. Vier minuten voor de rust ontsnapt Hoogland aan een nog grotere achterstand want een inzet gaat via een verdediger net naast en de aansluitende corner is wel gevaarlijk maar de bal gaat niet in het doel.

Wat een weelde om met en 3-0 voorsprong uit de rust te komen. De trainer van Hoogland had zijn manschappen waarschijnlijk in duidelijke taal toegesproken want de ploeg kwam feller voor de dag. Niet dat het zich direct kansen schiep maar het verschil was wel zichtbaar. Eerste kans toch ook weer voor Blauw Geel. In de 47e minuut komt Jay van Boxtel in balbezit en stoomt wat op om vervolgens op tijd door te passen op Ben van den Nieuwenhof. Hij komt voor de doelman maar ziet zijn inzet door de doelman met de voeten gekeerd. De rebound komt voor de voeten van Lars Loermans en helaas schiet hij de bal over het doel. Twee minuten later kan Niels Wouters de voorzet van Jay van Boxtel koppend helaas niet de juiste richting geven zodat de bal recht op de doelman afgaat. Weer twee mintuten later is het echter weer raak. De doelpuntenmaker van de eerste drie voegt er een vierde voor hem zelf en het team aan toe. Sjaak Egmond heeft een pass op maar in huis op Koen van der Zanden en hij passeert de doelman in de korte hoek: 4-0. Deze voorsprong zal de ploeg niet meer prijsgeven. Hoogland heeft nauwelijks mogelijkheden gehad, laat staan kansen. In de 54e minuut krijgt het toch een kansje. Uit de kluts valt de bal voor de voeten van Oskar van Logtenstijn. Hij schiet de bal over het Veghelse doel en dus wordt Aria Hashemi nog steeds niet tot een redding gedwongen. In de 57e minuut met hij echter wel de bal uit het net vissen. Hoogland krijgt een corner en de bal gaat naar de tweede paal. Daar lijkt een Veghelse verdediger op de doellijn redding te brengen maar de assistent scheidsrechter vlagt voor een doelpunt. Hoogland komt dus op 4-1. Het spel lijkt zich nu wat meer op de Veghelse helft af te spelen. Hoogland kan echter geen groot gevaar stichten en Blauw Geel lijkt het wel prima te vinden deze stand. In de 67e minuut wederom een gevaarlijke corner van Hoogland waarbij de bal via de lat over lijkt te gaan maar scheidsrechter Kaper geeft een corner omdat hij beoordeelt dar Aria Hashemi er nog met de vingertoppen aan zat. In de 79e minuut kreeg Koen van der Zanden en kans op zijn vijfde doelpunt. Na goed combinatie spel waarbij Niels Wouters en Mark Dobbelsteen voorbereide kwam de bal bij Koen terecht. Helaas schiet hij de bal over. Drie minuten later heeft de ingevallen Danny Verbakel een mooie pass in huis op Niels Wouters. Hij stoomt op richting het Hooglandse doel om vervolgens goed weg te draaien van de mee gelopen verdediger. Helaas gaat de bal over de kruising. In de 89e minuut komt toch nog het vijfde Veghelse doelpunt op het scorebord. Lars Loermans kan rand 16 meter gebied ongestoord uithalen: 5-1.

Blauw Geel boekt een eclatante 5-1 overwinning in een rechtstreeks duel tegen een directe tegenstander voor direct klasse behoud. Zonder het hard werkende team te kort te doen is natuurlijk man of the match Koen van der Zanden. Met vier doelpunten die hij mocht maken in deze teamprestatie. Hopelijk komt de doelpunten machine en het zelfvertrouwen hier door weer verder opgang en heeft hij met name zijn kruit niet allemaal verschoten in dit duel. Want komende duels in April staan o.a. wedstrijden op het programma tegen de top twee ploegen. Deze zijn meteen achter elkaar zondag a.s. en de woensdag erna. Daarna volgt een duel met een direct concurrent, daarna twee Brabantse derby’s en tussen deze derby’s door nog een duel met een naaste concurrent. April wordt dus zwaar en enorm belangrijk.

Zondag reist men naar Oostzaan voor het treffen met de virtuele koploper OFC. Ze hebben een punt minder dan koploper Gemert maar ook een duel minder gespeeld. Eerder dit seizoen verloor Blauw Geel onnodig in eigen huis met 2-3 in een boeiend duel. De Oostzaners wonnen vandaag met de grootst mogelijke moeite in Naaldwijk van rode lantaarndrager Westlandia: 0-1. In eigen huis werd dit seizoen slechts 1 keer verloren en wel op 20 maart j.l. tegen Hercules. Het werd 1-2 en men eindigde het duel met 9 spelers. Verder dus louter winst, 11 keer.

Misschien kan Blauw Geel verassen en OFC een tweede nederlaag of voor een tweede keer i n eigen huis punten afsnoepen? Met de juist instelling: Felheid en werklust is er misschien een stuntje mogelijk…..

Doel:  Aria Hashemi,

Achterhoede:   Sjaak Egmond (83e min. Bram Besems),  Migiel Zeller,  Tom Dekkers,  Jay van Boxtel.

Middenveld:  Wouter op den Camp (68e min. Hugo van Den Nieuwenhof),  Mark Dobbelsteen, Lars Loermans,

Voorhoede:  Koen van der Zanden,,  Niels Wouters (83e min. Hadi Barglan),  Ben van den Nieuwenhof (68e min Danny Verbakel).

Scheidsrechter: Dhr. J. Kaper,

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. S. Kiremit en Dhr. S. Aboujid

Kaarten:  Geel:

sv Blauw Geel’ 38:  geen