29 september 2023  Voorbeschouwing sv Meersen – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 29 september 2023 • 17:09 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing sv Meersen – Blauw Geel’38/JUMBO

Na zes speelrondes staat Blauw Geel net in het rechterrijtje. Op de 10e plek. Heeft er voornamelijk mee te maken dat de ploegen behoorlijk dicht bij elkaar liggen. Het verschil tussen nummer 7 en nummer 17 is slechts 3 punten. Je kunt dus wel stellen dat het niveau dicht bij elkaar ligt en dat de middenmoot eigenlijk de degradatiezone is. Al kunnen die conclusies ook te vroeg zijn. We hebben immers nog maar 6 speelrondes achter de rug.

Door: Freek Laurijssen

Zondag treft de formatie van Maurice Verbunt sv Meerssen. De Limburgers werden vorig jaar kampioen. Maar ze hebben het zwaar te verduren. Ze staan op een 18e plek met slechts 2 punten. Strijden tegen degradatie wordt het dus voor de Limburgers. Maar we hebben gekkere dingen gezien in de Derde Divisie.

We spraken op donderdagavond met Maurice Verbunt.

We hebben tussendoor 2 wedstrijden gehad. FC Lisse uit en SteDoCo thuis. Wat is jouw terugblik op die wedstrijden?
Ik denk dat we tegen FC Lisse een goede wedstrijd afleverden. Alleen die was gewoon ongelukkig. Ik denk dat we kansen genoeg hebben gehad om die wedstrijd ook naar ons toe te trekken. Het was wel een wedstrijd die op en neer ging. Diegene die zou scoren die won de wedstrijd ook. En uiteindelijk waren wij de ongelukkigen daarin.

SteDoCo, moet ik zeggen, waren we niet goed begonnen aan de wedstrijd. 2 individuele fouten. 1 onnodige vrije trap die we weggeven en een individuele fout van Robin Voets en dan sta je heel snel met 2-0 achter. We zijn ook niet echt in de wedstrijd gekomen om die wedstrijd om te buigen, vind ik. Tweede helft start je eigenlijk goed. 2-1 maakte we toen en je had gelijk het gevoel: Er zit misschien nog wel meer in. En dan krijg je weer een individuele fout met een drukmoment waardoor de 3-1 valt. Dus die verlies je gewoon terecht.

We zijn inmiddels al 6 wedstrijden onderweg.  Heb je al een inschatting hoe sterk wij, tegenstanders, competitie zijn?
Ik vind zeker dat wij in de wedstrijden niet de minderen zijn geweest, op SteDoCo na. Maar andere wedstrijden vond ik dat het verschil gewoon heel minimaal is. En dan is het een geval dat het dubbeltje net de goede kant op moet vallen. En we hebben ook wedstrijden gehad waar het net niet was. UNA uit, AWC thuis. Het wordt wel tijd om dat om te buigen naar net wel.

Dan spelen we zondag uit bij Meerssen. Een streekgenoot voor jou. Wat is jouw vooruitblik op de wedstrijd?
Ook dat zal geen makkelijke wedstrijd worden. We spelen daar op natuurgras. Meerssen heeft die laatste 2 thuiswedstrijden tegen SteDoCo en tegen Hoek het gewoon goed gedaan. Het is vooral een vechtploeg, goed collectief. Het wordt heel moeilijk om daar doorheen te spelen. Moet je absoluut niet tegen achter komen. De verschillen zijn minimaal en naar stand en status moet je hier gewoon winnen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO