16 september 2023  Voorbeschouwing Quick – Blauw Geel’38/JUMBO om 14:00 uur

Geplaatst op 16 september 2023 • 15:21 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Quick – Blauw Geel’38/JUMBO om 14:00 uur

Een 1-2 verlies op zaterdagavond. Sportlust bleek een te sterke tegenstander. Toch kunnen er positieve punten gehaald worden uit de wedstrijd. Niveauverschil tussen 1e en 2e helft was minder groot. Het drukte zich alleen niet heel erg uit in kansen zoals we dat eerder wel hebben gezien. Zondag uit naar het Haagsche Quick. Wat we voornamelijk nog kennen van de kampioenswedstrijd in 2016/2017.

Door: Freek Laurijssen

Quick is de competitie minder begonnen dan de Veghelaren dat deden. 1 winst en 3 keer verlies. De Hagenezen wonnen van Meerssen en verloren van Hoek, SteDoCo en Barendrecht. De wedstrijd tegen Barendrecht was een aparte. Tijdens die wedstrijd viel de scheidsrechter uit met een zweepslag. Op het moment van staken stond Quick met 1-0 voor. Op donderdagavond verloor men uiteindelijk alsnog met 1-2.

We spraken op donderdagavond, voor Quick de wedstrijd hervatte, met Maurice Verbunt.

Afgelopen zaterdag. Een 2-1 verlies tegen Sportlust. Wat is jouw terugblik op de wedstrijd?
Ik vond dat we erg slecht begonnen. Eerste 25 minuten hadden we niks in te brengen. Dan komen we terecht op een 1-0 achterstand. Geven we daarna nog een dot van een kans weg. Als het daar 2-0 wordt, wordt het wel heel erg lastig. Ik vond wel dat we na die 25 minuten meer in de wedstrijd kwamen. Begonnen we echt gevaarlijk te worden. Tweede helft vond ik dat we in ieder geval goed begonnen, ook wel voetballend de iets betere ploeg waren en dat we door die fase terecht op 1-1 komen. Alleen dan moet je op resultaat gaan spelen. Dan is het wel een beetje belachelijk hoe we de 2e goal weggeven. Ik had ook wel het idee dat na die 1-1 het een boost gaf aan ons elftal. Maar 2 minuten later krijgen we gelijk een dikke kans tegen. En heel kinderlijk verdedigd bij die 2-1 tegen. Het is weer balen dat je ook deze wedstrijd gewoon weggeeft.

Het leek er wel op dat het niveauverschil tussen eerste en tweede helft dichter bij elkaar lag dan bij andere wedstrijden.
Ja dat vond ik wel. Maar dan vond ik wel dat we de eerste 25 minuten, waar we de eerste 3 wedstrijden goed van start gingen, dat we nu minder goed van start gingen. Het is dus nog niet 90 minuten wat ik graag zou willen zien. Alleen we hebben wel momenten, maar dat hebben we daarvoor ook gehad in de wedstrijd, dat we gewoon goed voetballen en ook beter zijn dan onze tegenstander. Alleen je moet jezelf dan daarin wel gaan belonen.

Dan spelen we nou zondag tegen Quick. Misschien wel in ons voordeel dat zij vanavond hun wedstrijd nog af moeten maken. Wat is jouw vooruitblik op de wedstrijd?
Ook Quick is een heel vervelende tegenstander. Ik denk dat er geen een tegenstander is die we mogen en kunnen onderschatten. Ik denk dat het ook wel weer iets zegt dat na 4 wedstrijden alles heel dicht bij elkaar ligt. Wat voor ons wel weer belangrijk is, is dat je weer een keer een overwinning boekt om er in ieder geval bij te blijven. En ook voor het gevoel. Je krijgt natuurlijk een drukke week en dan zou het wel fijn zijn als je die week zou starten met een overwinning.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO