26 januari 2024  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – UNA

Geplaatst op 26 januari 2024 • 11:22 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – UNA

Inmiddels over de helft van de competitie. Blauw Geel’38/JUMBO staat op dit moment op precies de helft van de gespeelde wedstrijden dankzij afgelaste wedstrijden tegen TEC (ingepland voor woensdag 20 maart) en AWC (nog niet ingepland op moment van schrijven). Maar speelronde 20 staat voor de deur. UNA Komt op bezoek. In de eerste wedstrijd dit seizoen een prima eerste helft gezien. De tweede helft viel de ploeg van Maurice Verbunt ver terug. Maar we zitten inmiddels verder in het seizoen en de stabiliteit zit er meer in dan begin van het seizoen.

Door: Freek Laurijssen

UNA draait goed. Een huidige derde plek en 3 punten meer dan de Veghelaren. Wel 1 wedstrijd meer. Inmiddels 2 wedstrijden op rij niet gewonnen. 2 keer gelijk. Tegen Meerssen en tegen SteDoCo. Wedstrijden met UNA levert altijd leuke potjes op. De onderlinge balans ligt ook redelijk gelijk. 11 gespeeld, 5 keer winst voor Blauw Geel en 6 keer winst voor UNA.

We spraken vooraf met Maurice Verbunt.

Is een tijdje terug dat we de voorbeschouwing hebben gedaan. Een aantal wedstrijden tussendoor gehad, maar laten we niet al te ver terugkijken. Kloetinge thuis 2 weken terug. Wat is jouw terugblik daarop?
Ik vond het van onze kant uit een matige wedstrijd. In die zin dat we heel weinig hebben gecreëerd in die wedstrijd om kansen af te dwingen om te scoren. Je komt natuurlijk al vrij snel op een 0-1 achterstand, dan krijg je in de 40e minuut een rode kaart. Ik denk dat dat wel een kantelpunt in de wedstrijd was. Je zou met 0-1 rusten, dan zou er in principe niks aan de hand zijn. Maar goed, met 10 man weet je dat het lastig wordt. Dan smeed je een plan, maar dat plan kan na 2 minuten ook weer in de prullenbak. Want dan sta je na 2 minuten met 0-2 achter. Dan wordt het gewoon een moeilijk verhaal. Los van dat, vond ik de tweede helft dat we wel wat kansjes hebben gecreëerd. Maar al met al gewoon terecht verloren omdat het vanuit onze kant niet best was.

De periode, komt die nu in ‘gevaar’ ?
Ik ben zelf niet zo met die periode bezig. 4 punten achter op Barendrecht, we hebben nog een wedstrijd in te halen. Ik denk dat je gewoon van week tot week moet bekijken. Er komen nog wat zware wedstrijden aan. Zowel voor ons als voor Barendrecht. We moeten het dus van week tot week bekijken.

Zondag weer UNA thuis. De vorige wedstrijd was een 2-1 verlies. Maar misschien wel 1 van de betere helften (de eerste) die we hebben gezien? Wat is jouw vooruitblik?
Ik vind UNA altijd wel een goed voetballende ploeg, die het elke tegenstander wel heel lastig kan maken.  We weten ook dat ze op bepaalde dingen kwetsbaar zijn. Dus het is aan ons om ons eigen niveau te halen. En dat heb ik na de winterstop nog niet echt gezien. Als wij ons niveau halen, kunnen wij het ook iedere tegenstander lastig maken. In die zin denk ik dat we een hele leuke wedstrijd gaan hebben met 2 voetballende ploegen die tegenover elkaar staan en ik kijk er wel naar uit.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO