7 oktober 2022  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – VVSB

Geplaatst op 7 oktober 2022 • 13:18 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – VVSB

Na een euforische wedstrijd in Heerlenheide staat de teller al op 4 gewonnen wedstrijden op rij voor de Veghelaren. De vorm is te pakken. De resultaten komen. Het zijn mooie dagen om Blauw Geel te support te leveren. Maar niet te lang in de euforie hangen. De volgende wedstrijd staat alweer op het programma. Uit Noordwijkerhout komt VVSB op bezoek.

Door: Freek Laurijssen

VVSB is een onbekende tegenstander. Nog nooit eerder tegen gespeeld. Voetbal Vereniging Sint Bavo is van oorsprong een personeelsclub. Medewerkers van een psychiatrische inrichting besloten een voetbalvereniging op te richten. Inmiddels is de club uitgegroeid tot een club die lang op Topamateurvoetbal heeft gespeeld. 3 jaar daarvan in de Tweede Divisie zelfs. Na degradatie in 2019 kwamen zij als zondagploeg uit in de Derde Divisie zaterdag. Dat had er mee te maken dat er dat jaar teveel zondagclubs degradeerden. Omdat er afgelopen seizoen te veel zaterdagploegen degradeerden heeft de KNVB ze overgezet naar de Derde Divisie Zondag. De VVSB-ers doen het goed op dit moment: Ze staan 2e. We spraken op donderdagavond, daags na de overwinning op Groene Ster, met Niels van Casteren.

Gisteravond een wedstrijd met 2 gezichten. Een hele goede eerste helft en een mindere tweede helft. Hoe kijk jij terug op de wedstrijd?
Inderdaad. Een goede eerste helft. Vond ons heel erg degelijk spelen. Degelijk in de zin van: We gaven niks weg en speelde als team echt goed, de onderlinge afstanden goed, de juiste keuze tussen hoog druk en minder hoog druk. We waren heel goed in het bespelen van de ruimtes, waardoor we echt een paar geweldige aanvallen hadden, kansen kregen en waar we ook goed waren in het rendement in scorend vermogen. Tweede helft werden de ruimtes zo groot, en ik vond het een mindere tweede helft omdat we zelf wat slordiger waren in de eindfase want er lagen zoveel mogelijkheden om de 4e te maken. En daar waren we slordig in waardoor we de trekker niet helemaal overhaalde. Uiteindelijk komen zij, met de eerste kans die zij kregen, een goal en uiteindelijk maken wij toch de 4e. Al met al denk ik een hele goede overwinning van onze kant uit.

Dan komt zaterdag VVSB op bezoek. Wat is jouw vooruitblik op deze wedstrijd?
Goeie ploeg. Staan niet voor niets 2e op de ranglijst. Dit is een ploeg die ook wil aanvallen, die het spel wil maken en die ook dominant wil zijn. Dus voor ons een hartstikke mooie uitdaging om te kijken of we daar ons ook tegen kunnen wapenen. En sterker nog, dat we daar ons eigen spel tegen kunnen spelen, met ook weer winst als eindresultaat. Daar gaan we ook vol voor en we gaan daar vol vertrouwen hun ontvangen. Dus als we als ploeg weer compleet zijn, Vince Duits is weer aan het trainen, die zal nog niet aansluiten maar die komt er ook weer aan. We gaan in ieder geval vol vertrouwen die wedstrijd tegemoet.

Nou is zaterdag denk ik een mooi voorproefje op wat volgend jaar gaat komen: Het weekendvoetbal. Hoe kijk jij tegen dit weekendvoetbal aan?
Lijkt me wel mooi. Nieuwe ploegen in de competitie er bij. En sowieso zaterdagvoetbal. Ik vind het wel mooi, andere ambiance. Uiteindelijk ben je dan zondag vrij. Dus ik kijk er wel naar uit.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO