16 mei 2024  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – TEC

Geplaatst op 16 mei 2024 • 21:48 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – TEC

Een zonnige zondagmiddag in Limburg zorgde voor een mooie overwinning op Groene Ster. Zonder al te veel moeite werd er gewonnen. De stemming was ook opperbest na de wedstrijd aangezien de uitslagen elders eigenlijk allemaal gunstig uitvielen voor Blauw Geel’38/JUMBO. De nummers 1 (SteDoCo) en 2 (Barendrecht) speelden gelijk, waardoor het verschil nog maar 2 punten is op beide. TEC (de nummer 4) speelde ook gelijk, waardoor aan die kant het gat om 3 punten kwam. Ook in de periode nam de formatie van Maurice Verbunt wat afstand op de concurrenten.

Door: Freek Laurijssen

Zaterdag kan veel beslist worden. TEC komt op bezoek, en is de laatste tijd in goeden doen. Voornamelijk de eindfases zijn bij TEC interessant. Vaak pakken ze net genoeg om de volle 3 punten te pakken, afgelopen weekend was het eens andersom. Toen gaven ze een voorsprong uit handen. In de heenwedstrijd werd het duel een interessante 0-0. Beide ploegen zullen niet zitten te wachten op een gelijkspel, al zal deze voor de Veghelaren het meest in het voordeel zijn. Maar goed, we kunnen nu rekenen wat we willen, zaterdag om 20:00 weten we meer.

We spraken voor de training van de donderdag weer met Maurice Verbunt.

Afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Groene Ster. Je oude cluppie. Volgens mij was je er al mooi op tijd (“Zeker”). Wat is jouw terugblik op de wedstrijd?
Ik vond dat we hem uiteindelijk terecht winnen. In de eerste helft, voor we de 1-0 scoren, krijgen we een dot van een kans met Ben van den Nieuwenhof. Daarna vond ik dat Groene Ster nog een beetje tegenwicht gaf, maar ze zijn eigenlijk geen moment in de wedstrijd geweest om het ons lastig te maken. In de tweede helft hebben we beter voetbal gespeeld dan in de eerste helft. Er liggen ook wat meer ruimtes, waardoor het gewoon een kat en muis-spel was. En ik denk dat als je wat efficiënter was, zeker na rust, dat je dan hoger kunt winnen dan 3-0.

Nou komt het door alle andere uitslagen dat we ineens meedoen om de titel. Stel, we pakken hem niet. Is dat een teleurstelling ondanks dat je het in eerste instantie niet had verwacht?
Nee, het is zoals je het zegt. In eerste instantie had je het niet meer verwacht. Ik vind het ook knap, en dan ben ik ook trots op de groep, dat we de laatste 2 wedstrijden nog voor iets spelen. Zelfs voor een kampioenschap. Maar we moeten ook realistisch zijn. We hebben vooraf een doelstelling om top 5 te spelen. Dat doen we. Ik denk dat we meer dan een prima seizoen draaien, dit seizoen. Alleen het zou nu wel zonde zijn dat je een fantastisch seizoen niet bekroond. En het kampioenschap, daar moeten we realistisch in zijn, dat dat een droom is. En we mogen dromen, maar of het realistisch is, dat weet ik niet.

Dan zaterdag een hele belangrijke wedstrijd voor ons. Daarin wordt bepaald of we iets pakken of dat de kansen een heel stuk kleiner gaan worden. Wat is jouw vooruitblik?
Een hele lastige tegenstander. TEC doet het de laatste weken ook goed. Eigenlijk wel een beetje zonde dat ze vorige week gelijk speelden, want hadden zij gewonnen, deden zij ook nog een beetje mee in die derde periode. Nu is het er op of er onder. Winnen zij, dan komen zij over ons heen met een veel beter doelsaldo. Dat maakt het dus een beetje lastig. Net als wat ik net al zeg: Dat je een fantastisch seizoen hebt, en dan ook niks kunt hebben. Maar goed, we hebben in de uitwedstrijd laten zien, dat we ook tegen TEC goed kunnen beheren. Ik denk dat het ook wel een heel leuk potje gaat worden. Ik heb ook gezegd tegen de spelers dat dit de wedstrijden zijn waar je het eigenlijk voor doet.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2024  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO