11 november 2023  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – OSS’20

Geplaatst op 11 november 2023 • 12:42 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – OSS’20

Een gezellig feestje was het afgelopen zondag na afloop van Blauw Geel’38/JUMBO – Gemert. Tot half 10 werd er doorgefeest in de kantine waar de gezelligheid tussen Gemert-supporters en Blauw Geel-supporters hoog bleef. “Precies zoals een derby hoort. Strijd op het veld, gezelligheid in de kantine”, aldus deze schrijver tegen een Gemert-supporter rond een uur of 7. Kijkend naar de wedstrijd stapte eigenlijk Gemert als gelukkige van het veld. We zagen een goed Blauw Geel in de eerste helft, maar een fel Gemert in de 2e. Dat was voor Gemert genoeg om met 2-3 te winnen. Zonde, want daarvoor legde Blauw Geel toch goed voetbal op de mat tegen Hoek en tegen OJC ROSMALEN.

Zondag is het weer andere koek. Dan gaat de formatie van Maurice Verbunt op bezoek bij OSS’20. De ploeg uit Oss staat al een tijd op de 12e plek en begon wat matig aan het seizoen. Een leegloop van jewelste (slechts 2 spelers die vorig jaar ook bij OSS speelde) en dus een hoop nieuwe spelers in te passen. Vlak na de competitiestart besloot Roy de Haan ook nog op te stappen bij de Ossenaren. Een rommelige start, maar minder rommelig (qua resultaat dan) dan men had voorspeld begin van het seizoen.

We spraken voor de training van donderdagavond met trainer Maurice Verbunt:

Het was een tijdje terug dat we samen zaten. 3 wedstrijden om terug te beschouwen. Hoek thuis, OJC uit en Gemert thuis. Hoe kijk jij daar op terug?
Tegen Hoek hier spelen we een fantastische wedstrijd. We hebben lang gedomineerd en dus een terechte overwinning. Knap dat je tegen een tegenstander die de afgelopen anderhalf jaar vaak het netje vond. OJC vond ik de eerste helft wat aftastend, dat we daar dus niet echt domineerde in de zin dat we niet veel kansen kregen. Tweede helft maak je daar gewoon een goede wedstrijd van. Waardoor je die ook terecht wint. En afgelopen zondag, hetgene wat we dit seizoen al vaker hebben gehad: Het verschil tussen de ene helft en de andere helft. Eerste helft denk ik dat we minimaal 4 keer moeten scoren. Dan is de wedstrijd gelopen, maar dat doe je niet. 2e helft zie je dat Gemert wat meer vechtvoetbal gaat hanteren.

Nou hoorde ik in de wandelgangen dat er wat griepgevalletjes waren en wat blessuregevalletjes. Hoe zit het met de status van de selectie voor zondag?
Dat is natuurlijk even afwachten. Migiel Zeller viel afgelopen zondag uit met z’n enkel. Dat is even afwachten. Bram Eltink die last heeft van z’n hamstring. Wat jongens die ziek zijn. Dat is even kijken dadelijk na de training hoe we er voor staan. Aan de andere kant krijg je nu op papier ploegen die onder je staan. Maar in onze klasse kan iedereen van iedereen winnen en je ziet ook dat OSS zich ook niet zo makkelijk naar de slachtbank laat brengen. Zeker de laatste wedstrijden waar ze het prima hebben gedaan.

Inderdaad, gaan we gelijk op door. OSS doet het de laatste tijd een stuk beter. Zelfde ook met Meerssen met hun opmars. Maar goed, je vooruitblik op komende zondag? OSS uit?
Het is wat ik zeg. We zijn een voetballende ploeg, en je moet ook blijven voetballen. Je moet op momenten dat het kan jezelf belonen en de wedstrijd sneller in het slot gooien. Dat doen we vaak niet. Maar je krijgt nu vooral ploegen die veel werken en werklust op de mat leggen. Dat is aan ons om er niet in mee te gaan en vooral voetbal te blijven spelen, waar we goed in zijn. En ik hoop dat we de komende weken dat wel op de mat gaan leggen ja.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO