23 september 2022  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – OJC Rosmalen

Geplaatst op 23 september 2022 • 11:33 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – OJC Rosmalen

Er heerst een euforische stemming in Veghel. Opvallend na 2 verliezen op rij in de competitie. Maar op de doordeweekse avond werd er met 4-0 gewonnen voor Baronie en daardoor staan we in de KNVB Beker. Heel Veghel kijkt gespannen naar de loting om 23:00 uur. Door supporters worden er al vele puzzels gelegd over hoe Blauw Geel eventueel de finale in Rotterdam kan halen.

Maar zover is het nog niet. Tussendoor spelen we gewoon voor de competitie. OJC ROSMALEN is de eerstvolgende die op bezoek komt. De rood-zwarten speelde geen KNVB Bekerwedstrijd want zij waren al uitgeschakeld. In de competitie nog vrij wisselvallig met 6 punten, waarvan er 4 werden gehaald in de laatste 3 wedstrijden. We spraken met Niels van Casteren.

Om maar op je eigen woorden terug te komen: Gefeliciteerd met de eerste prijs die je dit seizoen hebt behaald. Want je zei dat iedere ronde die je door komt een prijs is.
Ja zo zie ik dat wel. Als je als club het hoofdtoernooi van de KNVB Beker doordringt is denk ik een mooie prijs. Is voor het team goed, omdat je de wedstrijd wint, maar voor de club is het ook goed op sportief en financieel vlak.

En ik denk dat degene die er waren een leuke en spannende wedstrijd hebben gezien. Wat is jouw blik op de wedstrijd?
Ik denk dat we goed begonnen. Gelijk een goeie goal aan de hand van een vrije trap. Goed aangesneden en geweldig binnen gekopt. Daarna vond ik het voetballend eigenlijk niet top. Beide ploegen konden niet voetballen om aan kansen te komen, moet ik zeggen. Uiteindelijk waren wij die nog 2 kansen kregen. Een vrije schietkans van Mathijs Haeve en een 1 op 1 van Dave de Meij op de keeper. Dus qua kansenverhouding was de rust verdiend in ons voordeel. Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. Ik vond Baronie aan de bal meer aandeel hebben de eerste 20 minuten, alleen zij creëerden geen kansen. Met name de eindfase slordig. Ze hebben wel een aantal gevaarlijke hoekschoppen gekregen. Maar ze creëerden eigenlijk geen kans. Uiteindelijk hadden wij 1 grote kans, een uitbraak uit de omschakeling met Ben van den Nieuwenhof en Jay van Boxtel. Die speelden wij niet goed uit. Uiteindelijk viel de 2-0 en toen gingen wij beter voetballen. Toen kregen we de ene aanval na de andere aanval. Waaruit we ook de 3 en 4-0 scoorden. En toen werd het verschil wel heel groot. De scheids floot na de 4-0 meteen af, want anders was het verschil nog groter geworden. Als je puur kijkt naar de kansenverhouding hebben wij denk ik dik verdiend gewonnen, zonder dat wij groots speelden.

Dus dan zitten we nu mooi in de koker vrijdagavond. Heb je voorkeuren? Profclub, amateurclub?
Nee, we laten ons verrassen. We zitten in de 1e ronde en het liefste wil je natuurlijk ook de 2e ronde halen. Aan de ene kant zeg je van amateurclub is leuk omdat je dan op papier meer kans hebt, maar aan de andere kant: Profclub is leuk, want dat is een leuke ervaring en daarin kan je een mooie stunt kunnen creëren. Dus dat is om het even.

KNVB Beker even weggezet, want daar hoeven we even niet aan te denken. Zondag komt OJC. In de voorbereiding in de laatste minuten van verloren. Vooruitblik op die wedstrijd?
Dat is weer 1 van die mooie wedstrijden. Dit jaar zijn er weer een aantal mooie derby’s, waaronder Blauw Geel – OJC. En dat zijn toch de wedstrijden waarvoor je het doet en iedereen kent elkaar. De ploegen kennen elkaar goed. Dus dat zijn de leuke wedstrijden om te spelen. Dus daar hebben we heel veel zin in.

Zien we komende zondag weer vele wijzigingen? Het team is namelijk na ADO’20 behoorlijk omgegooid. Op 7 plekken anders. Iedereen fit uit de strijd gekomen tegen Baronie?
Iedereen is fit. We hebben een complete groep, op Vince Duits en Halil Murt na, maar die zijn het hele jaar nog niet fit geweest. Dus die missen we helaas nog. Voor de rest is de hele groep compleet, zoals eigenlijk de afgelopen 6 weken. Dus dan staan we er goed op en hebben we keuze genoeg.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl



© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO