10 december 2022  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – JOS Watergraafsmeer

Geplaatst op 10 december 2022 • 13:01 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – JOS Watergraafsmeer

De eerste seizoenshelft zit er op. 17 wedstrijden geweest. 1 overduidelijke koploper: ADO’20. 1 overduidelijke hekkensluiter: Dongen. Maar we zitten hier voor Blauw Geel’38/JUMBO. We doen het niet slecht. We mogen het zelfs goed noemen. Een derde plek hadden niet veel mensen verwacht. Maar het voetbal is goed. We zijn lastig te verslaan. Het valt allemaal in elkaar lijkt het.

Door: Freek Laurijssen

Een ploeg die het wat zwaarder heeft, maar nog steeds goed meedraait in de Derde Divisie Zondag komt zondag op bezoek. De tegenstander, JOS, begon wat moeizaam maar heeft inmiddels z’n draai gevonden. Inmiddels wachten ze al even op een overwinning, maar het mag gezegd worden dat ze ADO’20 knap op een 0-1 hebben gehouden in eigen huis. In de uitslagen van de afgelopen weken is te zien dat alleen VVSB, ook een team ontzettend in vorm, hun met wat ruimere cijfers hebben verslagen.

We spraken met Niels van Casteren:

Afgelopen zondag de wedstrijd tegen OSS’20. Was al iets beter dan tegen HSC’21 qua voetbal, maar nog steeds niet al te best. Wel wederom winst. Wat is jouw blik op die wedstrijd?
Ik vond het een wedstrijd die we nu wel onder controle hadden. Tegen HSC hadden we dat niet. Verdedigend stond het goed. We hebben nauwelijks tot niks weggegeven. Misschien 1 of 2 afvallende ballen die we weg hebben gegeven. En zelf ook weinig hebben gecreëerd. Ik vond met name verdedigend dat we uitstekend hebben gespeeld. Alleen aan de bal vond ik het nog steeds ondermaats. We maken wel een wereldgoal. Laatste weken hebben we het steeds over een totaalgoal, maar dit was echt zo’n totaalgoal. Een teamgoal. Dat zag er echt fantastisch uit. En daaruit hebben we laten zien dat we echt goed kunnen voetballen. Alleen als je dat 1 keer doet op basis van 90 minuten is dat gewoon te weinig. Dus in die zin zijn we ook kritisch naar elkaar geweest. Hebben we ook uitgesproken dat we aan de bal nog steeds onderpresteren. En dat kan nog veel beter. Er zit nog steeds veel meer in deze groep. En nogmaals: Het siert ons dat we wedstrijden ook winnen. We winnen wedstrijden goed en we verliezen nauwelijks. Dus dat is, nogmaals, verdedigend top. Maar aan de bal moet het beter.

Zondag krijgen we dan JOS. In de eerste wedstrijd daar werd het 0-0, maar waren we wel veel beter. Daar hebben we voetballend laten zien dat we echt heel veel kunnen. Wat is jouw vooruitblik op deze wedstrijd?
Eerste helft waren wij ook niet veel beter. Toen was het redelijk gelijk opgaand. Na de rust vond ik ons inderdaad beter. Toen hadden wij het aan de bal beter voor elkaar, waardoor zij in grote ruimtes kwamen te spelen. Toen werden ze kwetsbaar. Ik denk dat zij nu verder zijn dan destijds, maar wij ook. En nogmaals: Wij zijn moeilijk te verslaan. En we krijgen een zware dobber, want JOS heeft ook goede resultaten geboekt. Maar als we zorgen dat we aan de bal beter worden, daar zijn we steeds volle bak mee bezig, dan kunnen wij tegen JOS ook weer een goed resultaat pakken.

Vorige week hebben we even gekeken naar de verrassingen in de competitie. Heb je ook verrassingen die je in de selectie hebt zitten? Dingen die je anders vooraf zag, dingen die je positief of misschien wel negatief opvallen?
Ik denk dat we de selectie goed hebben samen gesteld. Dat is een compliment uiteraard aan de club die dat doet in samenspraak met mij moeten doen, maar dat hebben ze keurig gedaan. En de groep is fit. En natuurlijk zijn er een paar jongens, die komen van ver. Als je naar Vince Duits en Noori Oubaha kijkt, dat zijn jongens met heel veel talent. Maar door blessureleed hebben zij langer moeten wachten tot ze bij de selectie zitten. Daar zitten ze nu, maar ze moeten nog wel even geduld hebben. Die hadden natuurlijk een andere seizoenstart verwacht. Datzelfde geldt voor Metin Alkir. Die jongen hebben we natuurlijk gehaald als linksback, en die is goed begonnen. Hij kreeg toen een kindje en heeft wat andere persoonlijke probleempjes gehad. Die had dus ook een andere seizoenstart verwacht bij Blauw Geel dan nu het geval is. Maar al die dingen zijn wel te verklaren. We hebben nog 1 wedstrijd tot de winterstop en we hopen nog na de winterstop de groep nog fitter en nog beter te krijgen. En dan hebben we iedereen keihard nodig. En dan wordt het een topjaar.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO