20 januari 2023  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – HV & CV Quick

Geplaatst op 20 januari 2023 • 12:10 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – HV & CV Quick

Na een winterstop van 3 weken én een KNVB bekerwedstrijd tegen FC Utrecht kan Blauw Geel’38/JUMBO zich weer opmaken voor de hervatting van de competitie. Er kan teruggeblikt worden op een uitstekende eerste seizoenshelft. Na 18 wedstrijden 3e waar de Veghelaren zelfs 5 punten los staan op de achtervolger Hercules. Op dit moment zelfs een 2e plek in de 2e periode waar VVSB met 2 punten boven staat.

Door: Freek Laurijssen

Quick doet het minder dan dat we gewend zijn van de Haantjes. Ze bezetten een 12e plek en zullen moeten strijden om degradatie te ontlopen. Opvallende statistiek: Ze hebben 4 keer gewonnen, maar alle 4 waren deze uit. Hun eerste thuisoverwinning komt echter wel steeds dichterbij. De formatie van Niels van Casteren moet dus aan de bak om dit te voorkomen. We spraken met Niels van Casteren:

Een week na Blauw Geel’38/JUMBO – FC Utrecht. Een hele mooie dag geweest. Hoe blik jij terug op die dag en die wedstrijd?
Een prachtige dag, complimenten voor de organisatie. Ik denk dat er heel veel mensen onder aanvoering van Cor Pauli heel veel vrijwilligerswerk hebben gedaan om alles voor elkaar te krijgen. Meer dan geslaagd. Opkomst, muziek, lampen, alles tot in de puntjes geregeld. Dus de hele ambiance was perfect voor ons om een goede performance te geven. We beginnen dramatisch door binnen 2 minuten achter te komen. Een scenario wat je natuurlijk niet graag wil. Uiteindelijk is de wedstrijd gelopen zoals hij is gelopen, hebben we weer een nederlaag geleden en die goal maakt uiteraard veel goed. We hebben ook wat kansen gecreëerd die we niet maakten, maar uiteindelijk maken we via Ben van den Nieuwenhof en staat het park op z’n kop en kan het feestje los barsten. Dus al met al een hele mooie dag ondanks de nederlaag.

De eerste seizoenshelft hebben we nu gehad. Wat is jouw terugblik op deze helft?
Als je derde staat, als je op de helft bent plus één, dan mag qua resultaat niet ontevreden zijn. Speltechnisch denk ik dat we een aantal spelprincipes er aardig in hebben getraind. Dat willen we komend half jaar uiteraard verder uitbouwen. Al met al zeer tevreden, fitte groep gehad. Nog steeds en een groep die leergierig is, die heel graag wil, die gretig is en nog lang niet klaar is.

Dan staat zondag Quick uit op het programma. Opvallend is dat ze nog geen enkele thuiswedstrijd hebben gewonnen. Speelt dat mee in jouw voorbereiding?
Nee zeker niet. Elke wedstrijd is er weer eentje, en de eerstvolgende is de belangrijkste. Dat geldt voor Quick en dat geldt voor ons. Dus die bereiden we voor zoals we elke week alle wedstrijden voorbereiden. En dat zal Quick niet anders doen. Dus dat maakt voor ons geen verschil.

Dus dat worden weer 3 punten of?
Onze competitie is elke wedstrijd aan elkaar gewaagd en thuis waren wij behoorlijk bovenliggend ten opzichte van Quick alleen spelen we ook 1-1. Dus we kunnen absoluut niet invullen hoe het resultaat wordt. Alleen we gaan er wel alles aan doen. Ik heb een gretige groep die heel graag meer wil dan er nu gedaan is. Dus we gaan er alles weer aan doen om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO