13 oktober 2023  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Hoek

Geplaatst op 13 oktober 2023 • 23:00 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Hoek

Een hele goede partij die het publiek voorgeschoteld kreeg vorige week tegen Barendrecht. Blauw Geel drukte de koploper terug en had zeker meer verdiend dan uiteindelijk is gepakt. Echter zijn het de punten die tellen. Nog steeds een 12e plek in de grote middenmoot. Maar de Veghelaren willen meer. Het is al vaak geweest dat de punten tegenvielen op basis van het vertoonde spel. Al was het maar voor een helft. Zelf scoren, en achterin iets scherper zijn lijkt het devies.

Door: Freek Lourijssen

Zaterdag komt de nummer 9 op bezoek. Hoek. Samen met Sportlust de meest scorende ploeg van de competitie. 21 goals al. Daartegenover staat wel 16 tegendoelpunten. De Zeeuwen wisselen winst, verlies en gelijk af. Nooit een echte reeks, maar dus wel vaak op het scorebord gekregen. Vorige week nog een 2-2 tegen gelijkspel tegen TOGB, maar daarvoor nog een 3-4 winst tegen Barendrecht.

We spraken met Maurice Verbunt.

Puntje tegen Barendrecht. Vooraf voor getekend, achteraf teleurgesteld. Wat is jouw terugblik?
Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. De eerste 10 minuten, ik wil niet zeggen dat we een beetje zoekende waren, maar was het wel een beetje aftasten en ik had wel een beetje het idee dat we ontzag hadden voor de koploper. Het is natuurlijk ook heel snel dat je tegen een achterstand loopt te spelen. Maar ik denk dat we het daarna goed oppakken. Je komt goed op gelijke hoogte. Daarna heb je ook de kansen om op voorsprong te komen nog. Die maak je niet. Daarna heb je een ongelukkig moment met de 2-1 tegen. Ook dat keren we weer goed. En zeker na de 2-2 heb je genoeg kansen om op voorsprong te komen en dan is het gewoon jammer dat je niet wint.

Is niet de eerste wedstrijd waar je jezelf vergeet te belonen. Staat er denk ik veel afwerken op de training de komende tijd?
Nee, zeker. Het is ook gewoon wat je zegt. Je moet jezelf ook gaan belonen, zeker met de kansen die je krijgt. Aan de ene kant ben ik wel weer blij dat je ten opzichte van Meerssen uit zelf weer een hele hoop kansen creëert. Maar goed, je moet ze uiteindelijk wel zelf binnen schieten om jezelf te belonen.

Is het dan ook een voordeel dat je een paar weken met de hele groep hebt getraind? Zeker een paar weken achter elkaar? Je hebt natuurlijk wat dat betreft een ‘rommelige’ voorbereiding gehad
Het is sowieso een voordeel als je gewoon kunt trainen en iedereen compleet hebt. Maar tuurlijk ook dat je gewoon wat keuzes kunt maken. Dat had je vooraf eerst ook niet. En je ziet ook wel dat als er bepaalde spelers bij zijn dat het spel dan heel anders wordt. Dus wat dat betreft is het alleen maar fijn.

Dan komt zaterdag Hoek op bezoek. Uit Zeeland. Flinke reis voor ze. Wat is jouw vooruitblik?
Hoek is vooral een ploeg die voorin heel sterk is. 8 wedstrijden gespeeld, 21 keer gescoord. Dat betekent wel dat ze voorin heel doelgericht zijn. Ze krijgen er ook aardig wat tegen. Dus ik hoop dat we de lijn kunnen voortzetten zoals we hem zaterdag hebben gespeeld zodat de drie punten hier blijven.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO