1 december 2023  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster

Geplaatst op 1 december 2023 • 22:50 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Groene Ster

3 Wedstrijden op rij gewonnen. In die reeks werden OSS’20, Baronie en Unitas aan de zegekart gebonden. In totaal 11 keer gescoord en 1 tegen. Uit een penalty ook nog eens. Het levert een 5e plek op, op dit moment. Moet gezegd worden dat TEC 6e staat met 1 punt minder maar ook 1 wedstrijd minder. Maar dat de ploeg meedoet in de subtop, is een feit. We krijgen dankzij de hand van Maurice Verbunt aanvallend voetbal voor de kiezen. En dat is prettig om naar te kijken.

Zondag komt de volgende ploeg weer op bezoek. En niet zomaar 1: Groene Ster. De oude club van onze hoofdtrainer Maurice Verbunt. De Limburgers bezetten een 16e plek. Nu zouden ze naar een 14e plek kunnen stijgen als ze hun afgelastte wedstrijd tegen SV Meerssen inhalen en ook winnen. Groene Ster is op zoek naar een overwinning vanaf september. De laatste overwinning dateert van 26 augustus.

We spraken met Maurice Verbunt.

Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij Unitas. Wat is jouw terugblik?
Ik moet zeggen dat Unitas een goed voetballende ploeg is. Dat wisten we van te voren natuurlijk ook. We kregen er zelf te weinig druk op. Maar natuurlijk is het ook niet verkeerd om uit een goede degelijke organisatie te spelen en van daaruit toe te slaan. En ik denk dat over de hele wedstrijd gezien, we meer kansen hebben gecreëerd dan Unitas ondanks dat we niet gedomineerd hebben in balbezit.

Nou is deze week bekend geworden dat je contract is verlengd? Wat heeft jou dat doen besluiten?
Op de eerste plaatst dat het me heel goed bevalt. Ik heb al meerdere keren gezegd dat ik dit een hele mooie en warme club vind, de mensen waarmee je werkt gewoon prima zijn. Ik denk dat we gewoon een goede groep hebben waar er ambitie is om richting die subtop te spelen. Dan is denk ik alles zoals ik het zou willen.

Dan spelen we zondag tegen je oude club, Groene Ster. Wat is je vooruitblik?
Aan de ene kant is het wel leuk, vind ik zelf, om vele oud bekenden tegen te komen. Ik denk dat dat het leuke is aan die wedstrijd. Aan de andere kant vragen mensen van ‘Oh dan zal je nu extra gespannen zijn’ maar dit is 1 van de 34 wedstrijden die je speelt. Ik denk dat het voor ons belangrijk is om die wedstrijd te benaderen om in ieder geval in die subtop te blijven en omhoog te kunnen kijken. Daarom is het voor ons gewoon belangrijk om te winnen. Alleen ik heb Groene Ster natuurlijk al wat vaker gezien. Ik denk dat ze het elke tegenstander heel moeilijk kunnen maken met hun power en energie. Daar zul je echt iets tegenover moeten zetten. Maar als ons dat gaat lukken moeten we voetballend wel het verschil maken.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO