14 oktober 2022  Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Dongen

Geplaatst op 14 oktober 2022 • 11:33 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Blauw Geel’38/JUMBO – Dongen

Een hele mooie Blauw Geel-week. Na de 0-1 in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB, een 1-4 in Heerlenheide tegen Groene Ster en een 3-2 thuis tegen VVSB na een 0-2 achterstand zorgen voor 9 punten in 1 week tijd. Echt gestegen zijn we echter niet, maar we staan wel op een mooie gedeelde 2e plek. In de wedstrijd voor de bekerwedstrijd tegen RKVV DEM komt eerst Dongen op bezoek.

De Kanaries doen het niet zo heel goed, op z’n zachts gezegd. Na 10 gespeelde wedstrijden staan ze helemaal onderaan. Ze hebben zelfs geen punt gehaald. In de beker hebben ze echter het ambitieuze SteDoCo uitgeschakeld. Daarnaast is Dongen voor Blauw Geel altijd wel een lastige opponent. Onderschatting mag er zeker niet komen.

Door: Freek Laurijssen

We spraken met onze trainer, Niels van Casteren:

Een hele mooie wedstrijd tegen VVSB. Neem ons even terug?
Ik denk dat we gespeeld hebben tegen een hele goeie ploeg. Misschien wel 1 van de betere ploegen uit de competitie. Maar ik vond dat we prima partij konden bieden. Dat we met vlagen onder de druk uit konden spelen, ook met vlagen hun goed onder druk konden houden verdedigend gezien. Maar er waren ook vlagen waar zij er goed doorheen speelde, dus een wedstrijd waar alles in zat. Waarin zij op voorsprong kwamen, maar waar wij ook 2 dotten van kansen hebben gekregen met Koen van der Zanden en Lars Loermans. Al met al een ruststand van 0-1 waarin zij iets makkelijker en beter konden vinden in het combinatiespel maar waar wij wel de 2 beste kansen kregen. Dus heb ik ook aangegeven dat er meer in zat dan dat. Na rust denk ik dat wij meer spelaandeel kregen dan dat zij hadden, wat resulteerde in meer situaties voor hun goal. Uiteindelijk konden zij in de omschakeling met een geweldige aanval de 0-2 binnenschieten. Zo leek de wedstrijd natuurlijk beslist tegen een goeie ploeg. Alleen wij kwamen terug door 2 corners achter elkaar binnen te koppen, en toen was het weer volledig in evenwicht. En dan moet ik zeggen dat wij heel veel energie hebben gegooid in de wedstrijd en dat heeft zich uiteindelijk uitbetaald in de 3-2 waar wij geweldig gebruik maakte van de ruimtes en uiteindelijk de winnende goal maken. Dus ja, dat was wel een euforisch gevoel en natuurlijk wel een goal die je verdient na hard werken en geloof blijven houden in eigen kunnen.

Dan hebben we nu 9 punten in een week tijd gehaald. Een knappe prestatie. Wat opvalt is dat je niet 1 vast middenveld hebt gebruikt in die week. Je hebt gerouleerd, maar dat was volgens mij niet om nog naar de vaste samenstelling te zoeken?
Nee zeker niet. Ik denk dat we gewoon meerdere spelers hebben die goed zijn en die het niveau aankunnen en als je dan binnen 2 / 3 dagen een wedstrijd hebt, is het denk ik goed om een aantal jongens door te rouleren. Helemaal als je weet dat die jongens het niveau aan moeten kunnen en dat hebben ze ook bewezen.

En dan hebben we nou zondag Dongen. Onderaan de lijst. Opvallend is dat ze nog geen punt hebben gehaald. Daar loert natuurlijk onderschatting.
Ik denk dat wij sowieso niet in de gelegenheid zijn om iemand te onderschatten want ik denk dat wij weten hoe hard wij moeten werken en hoe goed we moeten zijn om wedstrijden te winnen. (En tegen Dongen hebben we het eigenlijk altijd lastig) Ja en dat geldt dus tegen Dongen ook weer. Dus onze ploeg weet donders goed dat wij op onze toppen moeten spelen om wedstrijden te winnen. Dus daar ben ik niet bang voor. Er zal wel weer een erg gedreven team staan met veel vertrouwen wat graag wil doorgaan met deze overwinningen.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2022  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO