22 april 2023  Voorbeschouwing Baronie – Blauw Geel’38/JUMBO

Geplaatst op 22 april 2023 • 12:00 • NieuwsClubnieuws

Voorbeschouwing Baronie – Blauw Geel’38/JUMBO

Na een goede wedstrijd kon er weer eens sinds lange tijd een thuisoverwinning op Gemert bijgeschreven worden. Een dominerend Blauw Geel won overtuigend met 4-1. Misschien wel 1 van de beste wedstrijden van het seizoen. Het zorgde ervoor dat we plek 3 niet uit zicht kregen. De achterstand op Hercules bedraagt nog steeds 2 punten. De Utrechters hebben wel een beter doelsaldo.

Door: Freek Laurussen

De Veghelaren gaan op bezoek bij Baronie. De laatste kampioen van de Hoofdklasse B Zondag (want de Hoofdklasse heet tegenwoordig 4e divisie) zitten in lastig vaarwater. Met 22 punten staan zij 4 punten boven de nummer 17 Dongen. Op dit moment moeten zij dus nacompetitie gaan spelen. Die kunnen ze ontlopen, maar dan moeten ze 11 punten meer halen dan JOS Watergraafsmeer. Zij willen dus graag nog in goede vorm komen voor die nacompetitie.

Een overzicht van de wedstrijden van Blauw Geel en Hercules:

Blauw Geel’38/JUMBO – Hercules
Baronie – Jos Watergraafsmeer
Unitas – Quick
RKVV DEM – UDI’19
HSC’21 – UNA
OSS’20 – Groene Ster 

We spraken met Niels van Casteren:

Na 8 wedstrijden weer eens een overwinning. Wat is jouw terugblik op de wedstrijd?
Een hele goede wedstrijd. Qua wedstrijdbeeld paste het wel in het wedstrijdbeeld van de afgelopen 8 wedstrijden. Want van de afgelopen 8 wedstrijden hebben we, sommige wedstrijden grotere gedeeltes dan andere wedstrijden, maar hebben we met vlagen goed veldspel lieten zien. OJC de eerste 75 minuten, Dongen de tweede helft, ADO’20 de tweede helft, VVSB de eerste helft. Al die wedstrijden hadden we wel hele goede fases. Tegen Gemert was dat ook zo, alleen koppelde we dat ook aan doelpunten en hielden we het ongeveer 75 minuten goed vol. Toen was de wedstrijd ook beslist met een 3-1 voorsprong. Dus zeer tevreden over de wedstrijd en het resultaat.

Nou wordt de strijd rond plek 3 met de week spannender. Volgens mij hebben we beide een redelijk gelijkwaardig programma. Want bijna iedere trainer zegt dat iedereen wel van iedereen zou kunnen winnen. Maar je komt nu in een fase waarin ploegen uit gevoetbald zijn, degradanten die in een keer kunnen stunten. Heb je de programma’s al naast elkaar gelegd en gekeken welk team nu echt voordeel heeft?
Ik heb die programma’s niet naast elkaar gelegd, want ik denk dat dat niet interessant is. Ik denk dat elke wedstrijd een wedstrijd op zich is. En iedere wedstrijd spelen ploegen weer om hun eigen belangen. Dus wij moeten het gewoon per wedstrijd bekijken. Gaat er ook helemaal niet om wat andere ploegen doen. Dus laten we zelf weer de eerstvolgende wedstrijd weer eens gaan winnen. En we hebben afgelopen zondag weer geproefd hoe dat weer smaakt en dat smaakte goed. Dus het is aan ons om met onszelf bezig te zijn en de eerstvolgende wedstrijd uit bij Baronie te pakken.

Dus inderdaad. Zondag Baronie. Een van de degradatiekandidaten. Al hebben ze wel een gaatje met de nummer 17. Wat is jouw vooruitblik?
Net wat je zegt. Ook weer een wedstrijd waarbij 2 ploegen spelen die andere belangen hebben. Baronie wat de punten hard nodig heeft om onderin te klimmen. En de andere ploeg die de punten nodig heeft om positie 3 aan te vallen. Dus het zal weer een wedstrijd worden met 2 ploegen die graag willen winnen en voor de winst zullen spelen. Wij zullen dat op onze manier gaan doen met onze eigen manier van spelen en daar blijven we aan vast houden. Als we dat net zo goed uitvoeren als afgelopen zondag, dan moeten wij ook weer in staat zijn om Baronie te pakken.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2023  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO