5 maart 2018  VIERDE ZEGE IN SUCCESSIE

Geplaatst op 5 maart 2018 • 3:35 • NieuwsClubnieuwsSenioren

sv Blauw Geel’ 38/JUMBO — Quick’20 (0-0) 2-0

VIERDE ZEGE IN SUCCESSIE

Zondag 4 maart en prachtig lente weer in Nederland na vorst en sneeuw in de afgelopen week. Blauw Geel was op deze dag gastheer voor het Oldenzaalse Quick’20 dat inmiddels na de winterstop vanaf de laatste plaats aan een opmars is begonnen met als doel de onderste vier plaatsen te ontlopen. Vorig weekend werd in eigen huis na een 0-2 achterstand tegen HBS alsnog met 3-2 gewonnen. Dat was hetzelfde resultaat en score verloop als in het duel tussen HSC’21 en Blauw Geel, maar dan in het voordeel van de uitspelende ploeg. Eerder dit seizoen had Blauw Geel met 0-3 bij Quick gewonnen, waarbij de thuisploeg het duel met 10 spelers was geëindigd. Vele toeschouwers waren aanwezig op het Prins Willem Alexander Sportpark, zoals gezegd onder prima weersomstandigheden en heerlijke temperatuur. Trainer Niels v Casteren kon weer beschikken over Serkan Ordu, die op de bank begon . Martijn van Loon nam ook weer plaats op de bank, Sten v Vessem startte voor hem in de basis. Dat was de enige wijziging voor het team m.b.t. vorig weekend.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten van scheidsrechter Schul. Eerste opwinding in de derde minuut als de Oldenzaalse doelman ver uit zijn doel is, Joey Helstern de bal prima blokt en bezorgt bij Sjaak Egmond die vervolgens de bal vanaf de flank op het lege doel schiet. Een verdediger voor dat doel kan voor opruiming zorgen. In de 7e minuut een eerste honderd procent kans voor Blauw Geel als het snel omschakelt. Via Sander Egmond komt de bal bij Joey Hellstern die de bal meteen op links meegeeft aan de opkomende Sjaak Egmond. Hij kan opstomen richting doel mede ook omdat de Quick aanvoerder weifelend optreed. Helaas beland de inzet van Sjaak oog in oog met de doelman op de vuisten van de doelman. De bal komt terug voor zijn voeten maar Sjaak is te ver richting achterlijn zodat de tweede inzet naast gaat. In de 13e minuut pikt ander Egmond een slechte pass op om vervolgens de bal naar links te spelen. De voorzet van broer Sjaak Egmond wordt door een verdediger over het eigen doel gekopt. De corner van Mustafa Guler wordt bij de tweede paal door Erik van Loon terug gekopt op de geheel vrijstaande Sten v Vessem die in geheel vrijstaande positie de bal recht in de handen van de doelman kopt. In de 21e minuut opnieuw een vlotte Blauw Geel aanval die wederom een grote kans op zal leveren. Alexander Mols legt de bal terug op Sander Egmond die de bal direct meegeeft aan Joey Hellstern. Zijn pass op Alexander Mols is perfect op maat maar helaas is de inzet met links van Alexander en niet hard genoeg en niet geplaatst genoeg maar recht in de handen van de Quick doelman. In de 25e minuut probeert Alexander Mols op snelheid zijn verdediger af te schudden maar een goede sliding van deze verdediger zorgt ervoor dat de bal nar de doelman gaat. Quick’20 voetbalt zeker prima mee en krijgt vervolgens dan ook de nodige mogelijkheden. In de 27e minuut een eerste speldenprik maar Brahim Zaari is alert en op tijd uit zijn doel zodat hij de bal kan pakken voordat Jip Kemna de bal kan raken. In de 32e minuut is het diezelfde Jip Kemna die zijn inzet naast ziet gaan en een minuutje later is het Jeroen Visscher die zijn inzet net naast ziet gaan na een voorzet vanaf de achterlijn. Nog een minuutje later schiet Jeroen Visscher in kansrijke positie nogmaals naast maar nu via een verdediger. De corner levert Quick niets op, erger, Blauw Geel breekt uit. Sander gaat een 1-2 aan met Alexander om uiteindelijk vanaf de flank voor te zetten naar de linkerflank. De voorzet is net iets te scherp voor broer Sjaak waardoor de uitkomende doelman met gevaar voor lijf en lede de bal over de zijlijn kan schieten voordat Sjaak de bal kan inschieten. In de 42e minuut is het Alexander Mols met prima stoorwerk op het middenveld. De bal komt via Sander Egmond en Mustafa Guler uiteindelijk bij de absoluut niet buitenspel staande Joey Hellstern, grensrechter Cakir had het goed gezien getuige ook de TV beelden van DTV. Hij snijd met de bal naar binnen en lijkt alleen op de doelman af te kunnen. Taner Sen van Quick’20 grijpt Joey op zo’n twee meter voor het strafschopgebied bij de arm vast waardoor hij de balans verliest. Scheidsrechter Schul aarzelt niet en trekt de rode kaart voor de Quick verdediger. De vrije trap van Desley Schilders wordt vervolgens door de sterk keepende Quick doelman uit het doel gebokst. Kort daarop een voorzet van Mustafa Guler maar Alexander Mols heeft te veel tijd nodig voor een afronding. Daarmee wordt de rust bereikt met een 0-0 stand.

Na de rust gaat Blauw Geel de gasten vast zetten op eigen helft en met een man meer proberen om afstand te nemen. In de 49e minuut is het Sjaak Egmond die de bal op een presenteerblaadje krijgt van Joey Hellstern. De inzet gaat helaas hoog over. Vijf minuten later is het dan wel raak, en hoe?! Sjaak Egmond komt op de flank in balbezit en gaat naar de achterlijn. Zijn voorzet is op maat voor de geheel vrijstaande Edwin Huibers die met een volley de bal buiten bereik van de doelman vlak langs de paal in het doel doet belanden: 1-0. Nu snel verder uitlopen want een succesvolle tegenaanval kan er voorzorgen dat je weer opnieuw moet beginnen. In de 56e minuut is Joey Hellstern er al dicht bij maar de Quick doelman heet een redding in huis en er rest slechts een corner. De corner levert direct niets op maar de bij de rebound wordt de bal door Sjaak Egmond voor het doel gebracht en kopt Desley Schilders over. In de 60e minuut volgt een 100% kans als Sander Egmond een pass onderschept en iedereen zin hakken laat zien. Oog in oog met de doelman schiet hij de bal tot ontzetting van alles en iedereen hoog over het doel. In de 63e minuut neemt Blauw Geel een Quick aanval over maar speelt het een overtal situatie wel erg slordig uit. In de 67e minuut speelt Joey Hellstern de bal naar de ingevallen Danny Verbakel die vervolgens rakelings voorlangs schiet. In de 70e minuut dan een afstandspoging van de gasten middels Frank Eulderink maar Brahim Zaari weet daar met een mooie duik wel raad mee. In de 71e minuut wederom een 100% kans voor Blauw Geel. Mark Dobbelsteen heft een mooie steekpass op Joey Hellstern die hij daarmee oog in oog met de Quickdoelman zet. De vandaag nog harder werkende en sleurende Joey Hellstern was het zeer gegund op een mooi doelpunt maar hij schiet de bal over de kruising. Het brak Blauw Geel bijna op want in de volgende minuut is het Melvin Degenaar die een voorzet van Jan Willem Kamp bij de tweede paal vlak voor de doellijn tegen de buitenkant van de paal werkt en daarmee Blauw Geel laat ontsnappen. In de daarop volgende minuten heeft Blauw Geel te maken met de goed keepende Quick doelman en slordig eigen samenspel waardoor de minimale en dus gevaarlijke voorsprong gehandhaafd blijft. In de 81e minuut, vlak bij de zijlijn, krijgt Blauw Geel een vrije trap. Mustafa Guler neemt plaats achter de bal om vervolgens bij de eerste paal de bal via de binnenkant binnen te schieten en de totaal verraste Quick doelman het nakijken te geven: 2-0. Een mooie beloning voor het sterke optreden van Mustafa Guler. In de 83e minuut speelt Joey Hellstern de bal prima in op de ingevallen Serkan Ordu die de bal vervolgens doorstuurt naar Edwin Huibers. Zijn inzet gaat in tweede instantie rakelings langs de verre kruising. Er zal ook niet meer worden gescoord en dus wordt de einstand 2-0 voor Blauw Geel.

Blauw Geel wint voor de vierde keer in successie en verliest in de laatste vijf duels niet. Het heeft de zevende plaats nu vaster in handen en lijkt zich hiermee verzekerd te hebben van de doelstelling van klasse behoud. Door de goede reeks staat men zelfs aan kop in de tweede periode, samen met JVC, maar door een doelsaldo dat een doelpunt beter is: +10 voor Blauw Geel tegen +9 voor JVC. Alleen Blauw Geel en JVC kunnen deze periode nog winnen en over drie weken valt daarin de beslissing als Blauw Geel uit moet naar het Haagse Quick voor een loodzware wedstrijd en JVC thuis speelt tegen het Oldenzaalse Quick’20. Zover is het nog niet want eerst volgen nog twee andere pittige duels. Over twee weken moet men naar koploper UNA maar aanstaande zondag ontvangt men thuis het inmiddels naar de derde plek gestegen JVC Cuijk. Zij wonnen dit weekend in eigen huis met 2-0 het Brabantse onderonsje van OJC Rosmalen.

Zondag dus een derby thuis tegen JVC Cuijk waarin eerder dit seizoen met 1-1 tegen werd gelijkgespeeld. Als de weersomstandigheden goed zijn is het te hopen dat er veel publiek op dit duel afkomt.

Doel: Brahim Zaari,
Achterhoede: Edwin Huibers, Desley Schilders, Erik van Loon, Sten v Vessem
Middenveld: Sander Egmond (87e min. Emiel vd Sanden), Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler,
Voorhoede: Sjaak Egmond (65e min. Danny Verbakel), Joey Hellstern, Alexander Mols (78e min. Serkan Ordu),

Scheidsrechter: Dhr. R. Schul
Ass. Scheidsrechters: Dhr. B. Cakir en Mevr. B. Bussem-Scheffers
Kaarten: Geel: