18 augustus 2019  TWEEDE VOORRONDE KNVB BEKER BEREIKT, MAAR HET WAS MOEIZAAM.

Geplaatst op 18 augustus 2019 • 16:48 • NieuwsClubnieuws

TWEEDE VOORRONDE KNVB BEKER BEREIKT, MAAR HET WAS MOEIZAAM.

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo — vv Sliedrecht (0-1)  2-1. Zaterdagavond 17 augustus, Blauw Geel gaat na een korte trainingstijd en vier oefenwedstrijden aan de bak voor het ‘echie’. De eerste voorronde van de KNVB beker bracht voor Blauw Geel een thuiswedstrijd uit de koker en wel tegen een club uit het zaterdag voetbal: Eersteklasser vv Sliedrecht. De ploeg uit Sliedrecht miste op een haar na promotie via de nacompetitie naar de zaterdag hoofdklasse maar pakte wel de districtsbeker van District Zuid I. Bij Blauw Geel veel nieuwe gezichten en aan trainer Niels van Casteren de schone taak om er zo snel mogelijk een goed geoliede machine van te maken. Vandaag in de basis van al die nieuwelingen: op doel Ralph Vos (OSS’20), Achterin: Zain Moghal (OJC) en Tom Dekkers (Geldrop), Voorin: Jeroen van Schoonhoven (JVC Cuijk). Nieuweling Jamey Raas (Nuenen) begon op de bank net als Mark Dobbelsteen. Desley Schilders, Danny Verbakel, Joey Hellstern en Ymmanuel Hurkmans zijn nog steeds geblesseerd.

Blauw Geel mocht de aftrap verrichten en had binnen de minuut al op een voorsprong kunnen staan. Koen van der Zanden kan gevaarlijk voorzetten en de Sliedrecht-defensie moet direct een corner weggeven. In de 5e minuut weet Jeroen van Schoonhoven de laatste man de bal te ontfutselen waarna hij alleen op de doelman had afgekund, echter scheidrechter Tunnissen zag er een overtreding in en gaf een vrije trap aan de bezoekers. Een minuutje later een mooie pass van Zaim Moghal op Koen van der Zanden. Helaas gaat de bal via de vingertoppen van de Sliedrechtse doelman en niet het doel in en beland de bal achter Martijn van Kessel waardoor de Sliedrechtse defensie de bal kan weg werken. In de 12e minuut dreiging voor het Veghelse doel als doelman Ralph Vos twee keer moet lossen maar de aanvallers uit Sliedrecht in buitenspel positie staan. Toch valt twee minuten later de 0-1. Een afstandsschot wordt door Ralph Vos met een vuist nog gepareerd, de afvallende bal wordt door Dennis Verhoef in het doel geschoten. Blauw Geel kan daar dan weinig tegenoverstellen. Sander Egmond krijgt in de 19e minuut wel veel ruimte voor een schot maar dat mist de juiste richting en gaat naast. In de 24e minuut nog de beste kans op de gelijkmaker want na een prima aanval kan Koen van der Zanden afronden maar de inzet gaat rakelings over de lat. Sliedrecht is echter meer op de helft van Blauw Geel te vinden als andersom. In de 31e minuut staan de aanvallers van de gasten weer buitenspel en gaat de inzet ook op de paal maar de gasten zijn dreigender. In de 43e minuut een vrije trap voor Blauw Geel die echter uitmond in een levensgevaarlijke counter van de gasten. Gelukkig zonder goede afronding en dus haalt Blauw Geel de rust met een 0-1 achterstand.

Het zal echter uit een ander vaatje moeten tappen om deze goede eersteklasser op de knieën te krijgen. In eerste instantie lijkt er geen verschil met de eerste helft. In de 50e minuut speelt Martijn van Kessel Sander Egmond aan en zijn afstandspoging is zeker niet verkeerd maar gaat wel naast. In de 51e minuut een foutje van Erik van Loon dat bijna fataal afloopt. De inzet van Sliedrecht gaat via de vuisten van doelman Ralph Vos over het doel tot slechts een corner. In de 53e minuut een snelle Blauw Geel aanval waarbij Koen van der Zanden de bal speelt op Sander Egmond die de bal direct doorspeelt op broer Sjaak Egmond. Hij was goed mee opgekomen en kan het strafschopgebied binnen maar ziet zijn inzet rakelings voorlangs gaan. In de 57e minuut ontsnapt Blauw Geel wederom als een gevaarlijke voorzet van de gasten door iedereen wordt gemist inclusief Blauw Geel doelman Ralph Vos. Vijf minuten later is het echter de Veghelse doelman die een inzet tot corner weet te verwerken en daarmee een grotere achterstand voorkomt. De 0-2 lijkt echter dichterbij dan de gelijkmaker… In de 66e minuut valt dan toch de gelijkmaker. De aanval begint met prima combinatie tussen Sander Egmond en Ben van den Nieuwenhof. Laatst genoemde weet een voorzet te geven en voor het doel is Jeroen van Schoonhoven op zijn plaats om de bal in te tikken: 1-1. Vanaf dat moment is Blauw Geel de bovenliggende partij en speelt het spel zich hoofdzakelijk af op de Sliedrechtse helft. In de 75e minuut een vreemd voorval. Blauw Geel krijgt een corner en plots ligt Sjaak Egmond op de grond. Scheidsrechter Tunnissen heeft het gezien en fluit, de doelman krijgt een gele kaart en de corner moet over genomen worden. De corner levert echter nu niets op. In de 78e minuut valt de 2-1. Het begint bij Zain Moghal die de bal op eigen helft onderschept en aan een rush begint. Hij speelt vervolgens af op Sander Egmond die de bal voorzet waarbij wederom goaltjesdief Jeroen van Schoonhoven de bal kan binnen tikken: 2-1. Sliedrecht recht nog even de rug en in de 81e minuut volgt nog een gevaarlijke voorzet maar ook deze wordt wederom door iedereen gemist. Na een behoorlijke blessuretijd fluit scheidsrechter Tunnissen voor het einde van de wedstrijd.

Blauw Geel krijgt de eersteklasser op de knieën maar het is bijzonder moeizaam. Met name de eerste helft gaf te denken. De tweede helft was wel beter maar er is nog voldoende werk aan de winkel voor spelers en staf. Feit is wel dat men de tweede voorronde van de KNVB beker heeft bereikt en hoe dat tot stand was gekomen weet binnenkort al niemand meer. Volgende week wederom een wedstrijd op zaterdag als UNA uit Zeelst/Veldhoven voor de eerste speelronde van de derde divisie op bezoek komt. Aanvang van dat duel is om 19.30 uur.

Doel: Ralph Vos,
Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Erik van Loon (55e min. Mark Dobbelsteen), Tom Dekkers, Zain Moghal,
Middenveld: Mustafa Guler, Martijn van Kessel (55e min. Ben van den Nieuwenhof), Sander Egmond,
Voorhoede: Koen van der Zanden ( 80e min. Jamey Raas), Jeroen van Schoonhoven,

Scheidsrechter: Dhr. N. Tunnissen

Ass. Scheidsrechters: Dhr. R. Beyer en Dhr. B. Smets

sv Blauw Geel’ 38: 65e min. Sjaak Egmond

vv Sliedrecht: 25e min. Quincy Bartens, 75e min. Mathijs Donatz