7 oktober 2019  TWEEDE OP EEN VOLGENDE NEDERLAAG

Geplaatst op 7 oktober 2019 • 9:50 • NieuwsClubnieuws

TWEEDE OP EEN VOLGENDE NEDERLAAG

rkvv Westlandia – sv Blauw Geel’ 38/Jumbo  (1-0) 2-0. Zondag 6 oktober, echt herfst met bakken hemelwater dat neerkomt in geheel Nederland. Zo ook in Naaldwijk waar Blauw Geel om 14.00 uur moest aantreden tegen Westlandia. Een tweede wedstrijd achter elkaar in Zuid Holland want vorig weekend was men te gast een kleine 15 kilometer noordelijk in Den Haag. Daar had men een flinke tik gekregen want Jong ADO was met 5-1 te sterk geweest. De Naaldwijkers hadden vorig weekend met 2-2 gelijkgespeeld in Echt. De ploeg van trainer Marcel Koning, afgelopen seizoen aan het roer bij HBS, stond voor dit duel 15e en smacht naar de eerste overwinning…. Blauw Geel wist nog nooit tot een of meer punten winst te komen in Naaldwijk en zou daar ook graag verandering in willen brengen… Trainer Niels v Casteren besloot voor dit duel om de voorhoede eens compleet te renoveren. Jeroen van Schoonhoven keerde terug in de spits ten kosten van Koen van der Zanden, Niels Wouters kreeg zijn eerste basisplaats en dat ging ten kosten van Ben van den Nieuwenhof.

Westlandia mocht de aftrap verrichten en wilde het initiatief direct nemen. Blauw Geel kreeg echter de eerste mooie kans. In de 2e minuut besluit tot aan doelpoging van afstand en de bal gaat maar rakelings naast het doel. Westlandia pakt een licht veldoverwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Een eerste corner in de 7e minuut levert ook geen gevaar op. Twee minuten later is slordig balverlies halverwege de eigen helft wel gevaarlijk want Gio Serbony, terug van een blessure, haalt uit maar ziet ook dat de bal net naast het doel gaat. In de 13e minuut een kansje voor Blauw Geel nadat de bal via een flipperkastsituatie bij Jeroen van Schoonhoven terecht is gekomen. De inzet buitenkantje voet gaat net over het doel van Westlandia. Een minuutje later moet de Naaldwijkse doelman wel ingrijpen nadat uit een corner Jeroen van Schoonhoven de bal terug kopt voor het doel maar er geen medespeler alert genoeg is om de bal binnen te tikken. In de 15e minuut moet trainer Niels van Casteren al wisselen. Zain Moghal heeft een blessure opgelopen en kan niet verder, Martijn van Kessel is zijn vervanger op de backpositie. Die zelfde Martijn van Kessel staat bij een corner goed opgesteld bij een paal zodat hij een ingekopte bal op de doellijn kan weg koppen. De rebound is voor Westlandia maar doelman Ralph Vos bokst deze bal uit zijn doel. Daarna golft het spel lange tijd op en neer tussen beide strafschopgebieden. In de 35e minuut wordt dan de score opengebroken. Uit een vrije trap is het de lange centrale verdediger Steve van Kesteren die de bal binnen kan koppen: 1-0. Verder komen beide partijen voor de rust niet meer en het is dus tevens de ruststand.

Bij Blauw Geel blijft Mustafa Guler in de kleedkamer achter en zijn vervanger is Erik van Loon, Tim Rerimassie gaat nu op het middenveld spelen, Erik van Loon centraal achterin. Blauw Geel neemt nu het heft wel in handen en Westlandia wordt terug gedrongen. In de 51e minuut veert alles en iedereen van Blauw Geel op. Sander Egmond heeft een mooie pass in huis op Danny Verbakel die weg is gelopen bij zijn verdedigers. Hij komt alleen voor de Westlandia doelman maar verzuimt om de gelijkmaker te produceren. Een 100% kans die erin had gemoeten maar niet wordt benut. De doelman kon de bal tot corner verwerken. In de 59e minuut zorgt Jeroen van Schoonhoven voor dreiging als hij de bal op de achterlijn over de uitlopende doelman weet te wippen maar er geen medespeler voor het doel is om de bal over de doellijn te krijgen. In de tegenaanval komt Desley Bransen oog in oog voor doelman Ralph Vos. Gelukkig wil hij het te mooi doen en verdwijnt de bal nog verrassend ver naast het lege doel. Blauw geel is veelvuldig op de helft van Westlandia maar komt eigenlijk niet meer tot dreigende aanvallen. Afstandsschoten van Martijn van Kessel en Jeroen van Schoonhoven missen precisie en doen Westlandia dus geen pijn. Westlandia doet dan uiteindelijk de kans op een beter resultaat voor Blauw Geel verdwijnen want in de 82e minuut is het Gio Serbony die de 2-0 mag aantekenen. Slecht ingrijpen door de Blauw Geel defensie, goed doorzetten van de Westlandianen en het nodige hoe de ballen vallen, liggen aan de basis van dit tweede doelpunt.

De eerste overwinning voor de Naaldwijkse ploeg is een feit en gaat dus ten koste van Blauw Geel dat zijn tweede opeenvolgende nederlaag lijd. Het verschrikkelijk slechte herfstweer maakte goed voetbal quasi onmogelijk maar gold uiteraard voor beide. Op de overwinning van Westlandia valt weinig af te dingen en Blauw Geel zal uiteraard snel uit dit dalletje willen komen. Een geheel verbouwde voorhoede kon een tweede nederlaag niet voorkomen. Zaak voor Blauw Geel om de rust te bewaren want er is nog geen man overboord.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. Te gast in Veghel is dan HSC’21 uit Haaksbergen. De ploeg uit Twente is a.g.v. de overwinning in dit weekend op Gemert van maar liefst 3-0 en het gelijke spel van Groene Ster de nieuwe koploper. Een mooie tussenstand dus voor HSC’21 dat Hidde van Dijk in de gelederen heeft. Hij zal zijn kwaliteiten graag nog eens laten zien in Veghel en het team rond om hem zal deze mooie huidige positie graag willen vasthouden middels een overwinning. Voor Blauw Geel zal gelden dat het na twee op een volgende nederlagen zal willen voorkomen dat men weer zonder punten blijft. Zaak om hen in eigen huis met veel inzet en felheid te bestrijden…….

Doel: Ralph Vos,

Achterhoede: Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal (15e min. Martijn van Kessel),

Middenveld: Mustafa Guler (46e min. Erik van Loon), Mark Dobbelsteen, Sander Egmond,

Voorhoede: Danny Verbakel, Jeroen van Schoonhoven, Niels Wouters (64e min. Koen van der Zanden),

Scheidsrechter: Dhr. J. te Kloeze

Ass. Scheidsrechters: Dhr. D. Kloeke en Dhr. R. Metsemakers

rkvv Westlandia: 36e min. Desley Bransen

sv Blauw Geel’ 38: 49e min. Sander Egmond