5 november 2012  Zwaarbevochten winstpuntje

Geplaatst op 5 november 2012 • 12:02 • ClubnieuwsSenioren

RKSV Schijndel  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo        2-2       (0-2)

Zondag 3 November, nat en koud weer in Nederland en de Hoofdklasse amateurs beginnen aan de negende competitieronde. Voor Blauw Geel betekent het een uitwedstrijd tegen naaste buur Schijndel op het sportpark Zuideinderpark. Blauw Geel kreeg vorige week een afstraffing van formaat want het verloor thuis met 0-5 van vv Dongen, Schijndel boekte de tweede goede overwinning op rij want het won in Deurne met 2-4. De opstellingslijst van Blauw Geel liet vandaag nog steeds zien dat er vier belangrijke afwezigen waren door blessures. Gelukkig viel de blessure van de afgelopen week uitgevallen Jeroen Minneboo mee en ook Mustafa Guler en Rik v Griensven konden beginnen in de basis. Wel afwezig was Mounir Biyadat maar dat was vanwege een heugelijk feit: hij is net vader geworden: van hieruit dus PROFICIAT.

Blauw Geel verrichte de aftrap van deze derby en zou voor een daverende start zorgen. In de 2e minuut maakte Schijndel een overtreding halverwege de eigen helft op hun rechterflank. Mustafa Guler nam de vrij trap en in een mêlee aan spelers werd de bal met het hoofd in de verre hoek verlengd tot in de goal: 0-1. Het was Emiel vd Sanden. Twee minuten later hetzelfde scenario en nu was het zeker Stephan Dekkers die de bal achterwaarts koppend in het doel deed belanden: 0-2. Eindelijk eens even wind mee in deze moeilijke tijd. De gastheren domineerden daarna en kwamen dan ook in de 9e minuut tot het eerst doelgevaar maar de bal verdween via de kluts net naast de paal via een Schijndel speler. In de 16e minuut probeerde Blauw Geel uit te breken en de bal werd door het midden van de Schijndel defensie geplaatst alwaar Camiel v Doorn zijn tegenspeler te snel af was net over de middenlijn en het veld naar de doelman wagenwijd open lag. De Schijndelse verdediger, Pieter Jan Scheerlinck, zag dit ook pakte Camiel duidelijk vast. Het fluitsignaal volgde en ook voor de Schijndelnaar slechts een gele kaart??!!  In de 26e minuut Schijndels tweede grote kans maar met vereende krachten weten Sten v Vessem en Jeroen Janssen de bal voor de doellijn te keren. In de 35e minuut maakt Camiel v Doorn een overtreding rond de middenlijn en geel lijkt zijn deel. Tot ontsteltenis geeft scheidsrechter Cairo een rode kaart. Voor vriend en vijand verrassend en daarmee kunnen we stellen: te zwaar gestraft. Dit terwijl hij in de 16e minuut een “slechts” geel geeft als een Blauw geler dreigt door te breken….. Schijndel weet zich echter voor de rust geen raad met de overtal situatie en ondanks het grote veldoverwicht en eenrichtingsverkeer wordt het niet meer gevaarlijk voor het doel van Jeroen Janssen.

Blauw Geel komt ongewijzigd van de thee maar zal niet lang daarna moeten worden gewijzigd. In de 48e minuut moet Jeroen Minneboo met een blessure uitvallen, de zoveelste tegenslag voor Blauw Geel, en komt in zijn plaats Martijn v Loon. Hierdoor schuift Guus Peters een linie naar achteren in het hart van de defensie en gaat Martijn op het middenveld spelen. Het spelbeeld blijft ongewijzigd: Blauw Geel moet terug, Schijndel bepaalt en voert de druk op. In de 60e minuut wordt Dirk Kroon vervangen en voor hem in de plaats komt de jeugdige Jeroen v Lanen. Maar Blauw Geel slaagt er niet in om er gevaarlijk uit te komen. In de 67e minuut slaat Schijndel dan ook toe. Blauw Geel kreeg de bal niet goed en ver genoeg weg en het is uiteindelijk Sjaak v Egmond die de bal beheerst achter doelman Jeroen Janssen schuift: 1-2. Schijndel ruikt bloed en twee minuten later proeft het ook bloed. Een afstandsschot van Roy Schellekens gaat laag voorbij enkele spelers en doelman Janssen duikt ook nog eens over de (houdbare) bal heen: 2-2. Het wordt vanaf nu vechten voor een punt. In de 71e minuut de eerste en enigste eigen gecreëerde kans van de wedstrijd van Blauw Geel. Het is Mustafa Guler die een kans tot schieten krijgt maar zijn boogbal gaat rakelings naast de voor Blauw Geel verkeerde kant van de paal. Vanaf dat moment kan Blauw Geel alleen nog maar hopen op het punt behoud want Schijndel wil meer. De gastheren krijgen nog kansen om de score op te voeren en de winst te pakken in de 80e minuut maar de voorzet kan niet worden ingetikt en Jeroen Janssen lag goed in de weg. In de 87e minuut red Jeroen Janssen op doellijn na een corner en in de 88e voorkomt Jeroen middels prima uitkomen de Schijndelse voorsprong nadat een steekpass de Veghelse defensie te veel was. Het blijft uiteindelijk 2-2 en daarmee kan Blauw Geel vooral het tevredenste zijn.

Blauw Geel mag dus weer een puntje bijschrijven en dit puntje is gezien het spelbeeld en de kansenverhouding een winstpuntje. Schijndel dicteerde de wedstrijd en kreeg de meeste kansen maar het vizier stond duidelijk niet op scherp.  Blauw Geel kon niet beter en kreeg over de gehele wedstrijd slechts 1 kansje en had aanvallend verder niets in te brengen. Het hield dus gelukkig wel een punt over, met zijn tienen, met hard werken. Dit mag tevreden stemmen en misschien kan van hieruit weer verder positief gebouwd worden.

Volgende week speelt Blauw Geel thuis en wel tegen sv Deurne onder leiding van Veghelnaar Klaas Wels. Deurne won vandaag met 5-2 in eigen huis van Brabantia en revancheerde zich dus voor de vorige week geleden thuisnederlaag van 2-4 tegen Schijndel. Hopelijk kan Blauw Geel thuis ook eens positief verrassen tegen het veel hoger geplaatste sv Deurne en revancheerd het zich voor het laatste thuis debacle.

Doel: Jeroen Janssen,

Achterhoede: Stephan Dekkers (82e min. Coen v Beljouw),  Jeroen Minneboo (48e min. Martijn v Loon),  Rik V Griensven,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Dirk Kroon (60e min. Jeroen v Lanen),  Mustafa Guler,  Guus Peters,  Camiel v Doorn,

Voorhoede:   Emiel vd Sanden,  Murat Korkmaz,

Scheidsrechter: Dhr. L. Cairo uit ‘s Hertogenbosch

Ass. Scheidsrechters: Dhr. M. Hoogterp en Dhr. B. Cakir

Kaarten:  Geel: geen