3 april 2016  Zwaar gehavend team pakt belangrijke winst.

Geplaatst op 3 april 2016 • 20:05 • Senioren

sv Blauw Geel’ 38/Jumbo – Groene Ster  (1-0)  2-0. Een warme lentemiddag op deze zondag 3 april als Blauw Geel voor een heel belangrijk duel op eigen sprotpark moet aantreden tegen Groene Ster uit Heerlerheide. De ontknoping nadert met rasse schreden en buiten het feit dat TOP uit Oss zo goed als zeker degradeert is er over de andere posities nog totaal niets te zeggen. Zaak voor Blauw Geel om dit duel in winst om te zetten want Groene Ster staat dan wel onder Blauw Geel met twee punten minder, het heeft ook een duel minder gespeeld. Eerder dit seizoen had Blauw Geel uit met 0-2 gewonnen van de opponent van vandaag. Het was voor trainer Erwin v Breugel een flinke puzzel geweest m.b.t. de opstelling. Maar liefst zes basis spelers ontbraken deze middag door schorsing, blessure of ziekte: Jeffrey Vendrig, Gerke vd Akker, Sten v. Vessem, Freek Langermans, Mark Dobbelsteen en Stijn de Looijer. De 260 toeschouwers zagen als vervangerso.a. Furkan Guler in de basis en Stefano Verburg en Coen v Zutven speelde vanaf de aftrap. Mustafa Guler was weer terug in de selectie.

Al in de eerste minuut had Blauw Geel op voorsprong kunnen komen. Een Corner werd bij de tweede paal door de geheel vrijstaande Coen v Zutven weliswaar goed gekopt maar helaas voor hem en Blauw Geel ook recht op de doelman. Tien minuten later werd een dieptepass gegeven op Danny Verbakel. Hij moest de bal snel vanaf de flank op doel schieten omdat de Groene Ster doelman uit kwam gelopen. De inzet gaat over de doelman net voorlangs en Emiel vd Sanden kwam net te kort voor een intikker. Het was al snel duidelijk dat de warmte op deze eerste zonnige lentedag de teams parten speelde. In de 22e minuut Krijgt Blauw Geel een penalty. Danny Verbakel zet prima voor waarna Emiel vd Sanden rond de penalty stip overduidelijk een schoringskans wordt ontnomen door een flinke por in zijn rug. Scheidsrechter Barrett twijfelt dan ook geen moment. De altijd zekere penaltynemer Emiel vd Sanden neemt plaats achter de bal maar ziet zijn inzet in de benedenhoek door doelman Jan Willem Thijssen en de paal worden gekeerd. Gelukkig is Brian Peters het alertst van allemaal en schiet hij de rebound binnen: 1-0. In de 28e minuut zorgt een vreemde klutsbal in de defensie bij Groene Ster voor gevaar maar kan de doelman samen met een verdediger Emiel vd Sanden van score afhouden ten koste van een corner. In de 30e minuut de eerste inzet van Groene Ster tussen de palen bij Martijn v Strien, dit nadat Stefano Verburg een bal tegen een speler van Groene Ster aanschiet waardoor de bal op doel gaat. In de 42e minuut de tot dan toe grootste kans voor de gasten. Niet adequaat ingrijpen in de blauw Geel defensie zorgt ervoor dat Maikel v Kesteren in balbezit komt en blijft. Gelukkig moet hij ver naar de zijkant met de bal waardoor zijn inzet voor het doel langs gaat en bij de tweede paal over de achterlijn gaat. In blessuretijd nog wat opwinding. Eerst een vrije trap van de gasten en die gaat over en daarna nog een riante mogelijkheid voor Blauw Geel. Danny Verbakel gooit snel in op Brian Peters die de achterlijn kan halen. Zijn voorzet wordt door de Groene Ster defensie slecht verwerkt en komt voor de voeten van Stefano Verburg. Hij staat oog in oog met de doelman maar schiet de bal ook recht op hem af. Dit was de uitgelezen kans om de gasten knock out te slaan en de voorsprong te verdubbelen. Nu was er een magere 1-0 ruststand op het scorebord.

Twee ongewijzigde teams verschenen op het veld na de thee. Groen Ster moest gezien de stand van zaken nu nog meer komen. Blauw Geel moest dan ook vooral terug. In de 49e minuut moet trainer Erwin v Breugel de goed spelende Furkan Guler vervangen vanwege een blessure, nog meer tegenslag dus. Murat Korkmaz moest nu linksback gaan spelen, Yassine Boulghaigh kwam in het veld op het middenveld te staan. Groene Ster speelde nu vooral op de helft van Blauw Geel. In de 51e minuut krijgt het een vrijetrap op een gevaarlijke positie, zo’n 25 meter recht voor het doel. De vrije trap gaat net over de lat. Twee minuten later is Coen even niet snel genoeg waardoor een voorzet dreiging oplevert en een kansje voor de gasten. In de 57e minuut krijgt Blauw Geel een tweede kans om het duel op slot te gooien. Een snelle aanval waarbij Stefan Verburg de bal goed aflegt op Brian Peters maar hij komt alleen voor de doelman niet tot scoren want zijn inzet wordt met een goede reflex net over de lat getikt. Drie minuten later schiet Danny Verbakel een vrije trap vanaf de flank op het dak van het doel. In de 65e minuut een mogelijkheid voor Groene Ster op de gelijkmaker. Een voorzet vanaf hun rechterflank komt bij de tweede paal waarna de inzet in het zijnet wordt geschoten. De hitte zorgde al de gehele wedstrijd voor weinig snelheid en opwinding en het niveau zakt naar een bedenkelijk niveau. In de 81 minuut moet de doelman van Groene Ster handelend optreden op een terug kopbal en voorkomt hij ternauwernood een tweede treffer voor Blauw Geel. Gezien de stand en het spelbeeld blijft het billen knijpen voor Blauw Geel. De blessuretijd breekt aan en dan valt de bevrijdende 2-0. Blauw Geel komt in een overtal situatie van drie aanvallers tegen twee verdedigers. Danny Verbakel speelt de bal vanaf de flank naar het midden naar Zijad Jusic. Zijad dreigt om vervolgens de bal naar de ander flank door te spelen op Brian Peters die vervolgens de bal via de doelman tergend langzaam over de doellijn ziet gaan. Kort daarna volgt het laatste fluitsignaal.

Blauw Geel behaalt een zwaarbevochten, moeizame maar hele mooie overwinning op een concurrent onderin. Zeker gezien het feit dat Blauw Geel met een veredelt tweede team moest starten en door blessures nog verder werd uitgedund. Hele belangrijke winst, goed voor het moreel, maar ook een winst die een vervolg moet krijgen. Iedere wedstrijd wordt nog heel belangrijk want de ploegen staan allen binnen een paar punten om 11 en 12 te kunnen eindigen, plaatsen die nacompetitie voor klasse behoud betekenen. Volgende week reist Blauw Geel af naar Oss. Tegensander is OSS”20 dat nog strijd voor een kampioenschap. Dit ondanks dat men dit weekend verloor van sprotpark genoot DESO. En hele pittige opgave dus om 1 of meer punten vanuit Oss mee te kunnen nemen.

Doel: Martijn V Strien,

Achterhoede: Furkan Guler (49e min. Yassine Boulghaigh), Martijn v Loon, Desley Schilders, Coen v Zutven,

Middenveld: Stefano Verburg (86e min. Zijad Jusic), Mustafa Guler, Murat Korkmaz,

Voorhoede: Danny Verbakel, Emiel vd Sanden, Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. V. Barrett

Ass. Scheidsrechters: Dhr. A. Vennema en Dhr. W. Bihariel