31 maart 2013  Zwaar bevochten overwinning

Geplaatst op 31 maart 2013 • 15:22 • ClubnieuwsSenioren

sv Someren  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo    1-2       (1-0)

Zaterdagmiddag 30 maart, Paasweekend, de eerste van twee zware uitwedstrijden voor Blauw Geel. De ploeg moest aantreden in Someren tegen de rode lantaarndrager van de hoofdklasse. Garantie voor het ophalen van drie punten was dat vooraf geenszins. Traditioneel heeft Blauw Geel het altijd moeilijk met de blauw/witten. Eerder in het seizoen won sv Someren in Veghel met liefst 1-3 en afgelopen weekend verloor sv Someren slechts met 1-0 in Uden bij UDI’19.Trainer Francois Gesthuizen kon weer een beroep doen op Alexander Mols en hij stond dan ook in de basis i.p.v. Emiel vd Sanden. Een andere wisseling t.o.v. vorige wedstrijd was op de rechtsback positie waar Desley Schilders de positie in nam van Coen v Beljouw.  Opmerkelijk was dat Blauw Geel vanavond speelde in zwarte shirts, de reserve shirts van sv Someren.

Blauw Geel hoopte de twee voorgaande duels een goed vervolg te geven en moest daarom gewoonweg winnen. In de 6e minuut kreeg het een eerste kansje maar de inzet van Wesley Meeuwsen wordt door de Somerense doelman tot corner gebokst. Daarna is het Someren wat de toon aangeeft. In de 10e minuut wordt een inzet net over de kruising gekruld, drie minuten later is er een gevaarlijke uitbraak waarbij doelman Jeroen Janssen een prima redding heeft op een inzet in de bovenhoek. Someren rest slechts een corner. In de 22e minuut wordt een voorzet door een Someren aanvaller net langs het doel gekopt. De openingstreffer voor de gastheren is dan allang niet meer onverdiend en kan eigenlijk ook niet uitblijven. Hij valt dan ook in de 29e minuut. Een scrimmage voor het Blauw Geel doel met een uiterste reddingspoging van Jeroen Minneboo ten spijt betekent uiteindelijk de voorsprong en het doelpunt komt op naam van Salim Zeroual: 1-0. De Blauw Geel aanhang herkent Blauw Geel niet terug van de voorgaande twee duels maar hoopt in ieder geval dat de ploeg is wakker geschut. In de 34e minuut eindelijk weer eens een kansje voor Blauw Geel maar de voorzet van Mustafa Guler wordt door Alexander Mols naast gekopt. Een minuutje later scoort Wesley Meeuwsen al koppend uit een corner maar de scheidsrechter heeft een duw gezien van de Blauw Geler in de rug van een Somerense verdediger en dus gaat het feest niet door, een terechte beslissing. Pech heeft Blauw Geel echter met de beslissing daarna van de leidsman want in de 41e minuut wordt Wesley Meeuwsen overduidelijk gehaakt binnen de beruchte lijnen. Hij gebaart direct dat het spel moet doorgaan, maar deze beslissing is zeer onterecht. Overigens had Wesley misschien beter eerder kunnen uithalen. In blessure tijd kreeg een Someren verdediger nog geel voor het vasthouden van Wesley en dat eigenlijk het laatste wapenfeit van voor de rust. De thuis club gaat niet geheel onterecht rusten met een 1-0 voorsprong. Zij hielden het veld klein, trokken zich massaal terug waarbij zij op de counter loerde maar waren bovenal ook scherper en feller in de duels.

Blauw Geel moest nu nog meer komen met daarbij het risico dat het meer ruimte zou gaan weggeven voor die snelle uitbraken. De eerste kans na de rust was echter weer voor Blauw Geel. In de 47e minuut had Wesley Meeuwsen een prima actie in huis maar de geode doelman van Someren kon de bal nog net over de lat tikken. In de 50e minuut ziet het publiek een gevaarlijk afstandspoging van Someren maar de al gaat gelukkig voor de Blauw Geel aanhang net naast het doel. In de 54e minuut wordt er wederom een doelpunt van Wesley Meeuwsen niet toegekend. Ditmaal omdat hij in buitenspelpositie zou staan. Die zelfde Meeuwsen krijgt drie minuten later een gele kaart omdat hij niet genoeg afstand nam bij een vrije trap voor Someren. In de 58e minuut red doelman Jeroen Janssen zodat een verder achterstand wordt voorkomen. Een Somerense inzet verwerkt hij prima tot corner. In de 60e minuut besluit Francois Gesthuizen tot een eerste wissel. Middenvelder Mounir Biyadat wordt vervangen door een aanvaller: Emiel vd Sanden. Twee minuten later verzuimt de Leidsman voor de tweede keer de bal op de stip te leggen voor Blauw Geel als een Somerense speler overduidelijk voor een ieder zichtbaar, maar blijkbaar niet voor de leidsman die er toch dicht bovenop stond, de bal binnen de beruchte lijnen met de hand speelt. Toch komt Blauw Geel geheel op eigen kracht op gelijke hoogte. In de 64e minuut is de Somerense doelman kansloos op een inzet van Mustaf Guler die de bal in de kruising deponeert: 1-1. De Blauw Geel aanhang veert op en stookt het vuur verder op door hartstochtelijke aanmoedigingen bij balbezit van Blauw Geel. Met succes want twee minuten later staat de ploeg op voorsprong. Jeroen Minneboo heeft een prima lange cross pass op maat in huis richting rechterflank voor Alexander Mols. Deze zet direct een versnelling in en snijd naar binnen waarna hij de bal richting verre hoek stuurt als hij net binnen het zestien metergebied is. De Somerense doelman is kansloos op deze inzet: 1-2. Someren kan vanaf dat moment geen vervolg meer geven aan hun strijdwijze van voor de rust en probeert nog wel om op gelijke hoogte te komen maar slaagt daar niet meer in, ook niet ondanks nog drie wissels. Ook Blauw Geel kan niet verder afstand nemen zodat het sneller in veilige haven is en Trainer Francois Gesthuizen voert nog twee late wissels door. In de 84e minuut vervangt hij aanvaller Alexander Mols voor middenvelder Camiel v Doorn en in de 90e minuut vervangt hij middenvelder Murat Korkmaz voor middenvelder Stef Adank. De stand wijzigt door dit alles dus niet meer en daarmee gaan drie hele belangrijke punten mee naar Veghel.

Blauw Geel speelde een hele slechte eerste helft. Die sloot absoluut niet aan bij de twee voorgaande wedstrijden. Men was minder fel dan de tegenstander en zette minder druk. Natuurlijk was dit ook een heel andere tegenstander die veel verdedigender speelde, de ruimtes erg klein hield maar wel erg fel en gedreven speelde. Gelukkig was er dan de veel betere tweede helft en kon men de Somerense Muur nog twee keer slechten ondanks dat Alexander Mols last leek te hebben van ontbrekend wedstrijd ritme en Wesley Meeuwsen zijn acties vaak te ver door voerde. Al met al een zwaarbevochten overwinning op een voor Blauw Geel ALTIJD lastige tegenstander. Voor Someren komt de eerste klasse steeds dichterbij maar zullen zij ongetwijfeld sportief en met opgeheven hoofd deze klasse willen verlaten.

Paasmaandag staat de altijd spannende derby in Uden tegen UDI”19 gepland. UDI’19 zou hebben gelden aan een complete off-day. De Udenaren moesten gisteren op een schijnbaar heel slecht veld een harde 0-3 nederlaag incasseren en verloren ook nog een speler door een rode kaart zodat zij met tienen het duel eindigde tegen runner-up Schijndel. UDI’19 moet plotsklaps ook weer naar beneden kijken en willen natuurlijk nu niet allen in eigen huis winnen van Blauw Geel, ze moeten nu ook. Hopelijk kan Blauw Geel de onsportieve en van weinig respect tonende uitspraken in de media (www.sportkwadraat.com) van Doelman Thijs v Hoeij hard afstraffen. Dat zou natuurlijk mooi zijn maar belangrijker zijn natuurlijk gewoon de punten.

Trainer Francois Gesthuizen kan in ieder geval geen beroep doen op Wesley Meeuwsen. Hij heeft verplichtingen bij zijn werkgever. Mannen proficiat met de derde overwinning op een rij en hopelijk kan men ook de vierde overwinning op een rij maandagmiddag bijschrijven.