7 september 2016  Zaterdag 3 september 2016: Prachtige dag voor jubilerende afdeling Veteranen Blauw Geel’38.

Geplaatst op 7 september 2016 • 14:03 • ClubnieuwsSenioren

Het kon welhaast niet beter. Kosten noch moeite werden gespaard om er een geweldig feest van te maken: en geweldig was het! Vanaf de eerste activiteiten vroeg in de middag tot het laatste getapte biertje ver na middernacht: het gouden jubileum van de Blauw Geel veteranen werd met glans gevierd. Vele honderden bezoekers hebben tijdens een onverwacht zonnige en warme dag genoten van alle gezelligheid en drukte op het sportpark. Heel hartelijk dank aan alle betrokkenen en begunstigers die het mede mogelijk hebben gemaakt om er een fantastisch feest van te maken. In de weken voorafgaand aan het jubileumfeest is de belangstelling al flink gewekt. Een heuse PR-campagne werd opgestart met interviews, berichten en verslagen op Facebook en Stadskrant Veghel en raamposters in het centrum van Veghel. 50 jaar Veteranen Blauw Geel’38: op zaterdag 3 september zou groots worden uitgepakt. En inderdaad, niemand kan er omheen op deze zonnige zaterdag. Grote feestdoeken bekleden de hekken van het P.W.A. Sportpark, de toegangslaan is van voor tot achter behangen met vlaggen, voor de ingang van de kantine worden we verwelkomd door grote luchtdansers en zelfs de rode loper is uitgerold. Alle gasten worden ontvangen in de businessruimte met koffie, thee en iets lekkers en al direct zit de feeststemming er goed in. De veteranen-leden verschijnen in de nieuwe donkerblauwe Rijkers/Verano-polo’s, dat ziet er goed uit! Op het terrein nabij het hoofdveld staan diverse springkussens opgesteld en een stuk verderop is het prijsschieten op het voetbaldoel-met-gaten. En mocht dat nog niet genoeg zijn: er is een clown actief om de kinderen te vermaken, en Danielle van Doornmalen en cs. zorgen ervoor dat in de loop van de middag steeds meer kinderen vrolijk geschminkt op het sportpark rondlopen! Bijna traditiegetrouw wordt er ook vandaag weer een geweldige loterij georganiseerd met prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door het Veghelse bedrijfsleven. Hartelijk bedankt daarvoor! De loten vliegen de deur uit, probeer ook maar eens ‘nee’ te zeggen tegen zulke ervaren verkopers!

Toch wordt al snel bijna nergens anders meer over gesproken dan over de aanstaande wedstrijd. “Bende gij al zenuwachtig?” en “Gij wel goed geslapen vannacht?” wordt hier en daar gehoord. Het is ook niet niks: een wedstrijd tegen de oud-profs van Feyenoord. Nog nooit hebben zoveel Blauw Geel veteranen zich aangemeld voor een wedstrijd: maar liefst 39 (!) spelers willen voetballen, er worden drie teams samengesteld die elk 25 minuten spelen. Voordat de wedstrijd start (later meer daarover) worden we bij het betreden van het veld muzikaal onthaald door het dweilorkest “Eigen Wijs”. Het “hand in hand kameraden” moet de Feyenoorders welhaast extra hebben geïnspireerd….

Jan Goijaarts is de spreekstalmeester en verslaggever op het veld. Hij heet het in groten getale opgekomen publiek (het vaandelteam zou er jaloers op zijn!) van harte welkom en geeft het woord dan aan Blauw Geel voorzitter Frank Pulles en aan sponsor Leo Rijkers. Mooie woorden volgen voor de jubilerende veteranen afdeling. Vlak voor aanvang van de wedstrijd is er dan nog de presentatie van de Glossy “GOUD!”, die speciaal voor dit jubileum is uitgebracht. De eerste exemplaren worden uitgereikt aan Leo Rijkers en ‘tachtiger’ Andre Riether die vele jaren de aanvoerdersband droeg van het veteranenteam. En nadat Andre de aftrap heeft verricht kan de wedstrijd dan echt van start.

Al snel is het eerste (van de drie) veteranenteams een illusie armer. De Feyenoorders laten zien het spelletje nog lang niet verleerd te zijn en werkelijk in ‘no time’ staat er 0-5 op het scorebord. Het tweede team doet het zowaar en stuk beter en relatief lang blijft hen een tegendoelpunt bespaard. Maar uiteindelijk vallen er toch nog wat doelpunten en begint het derde team met een 0-9 achterstand aan het laatste gedeelte van de wedstrijd. Op het moment dat het 10-0 wordt, verzint Nel een list… het scorebord kan dubbele cijfers niet aan, dus telt Nel de nog komende Feyenoord doelpunten gewoon aan de zijde van Blauw Geel erbij: eindstand op het scorebord 5-9…. 0-14 dus!

Een prachtig sportief potje voetbal met een aantal fraaie Feyenoord doelpunten, maar vooral heel veel plezier. Ook de Feyenoorders zelf hadden het prima naar hun zin: velen bleven nog geruime tijd aanwezig voor een hapje en een drankje. Met de trekking van de loterij is de rust van de wedstrijd spannender dan de wedstrijd zelf. En tijdens de wedstrijd worden nog vele Glossy’s verkocht waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan KWF Kankerbestrijding. Geweldig om te zien dat vele toeschouwers nog een extra bijdrage willen geven. Na de wedstrijd blijft het nog lang gezellig druk voor de kantine, waar iedereen geniet van een heerlijk zonnetje. De kantine is overigens voor de gehele dag prachtig versierd, met als hoogtepunt een schitterend fotodoek van 2×3 meter opgehangen achter het podium. Er wordt tijdens de avond vaak de suggestie gehoord: “we moeten dat doek maar altijd laten hangen”….

Rond half zes is het dan tijd voor een heerlijk koud en warm buffet, prima verzorgd. In de tussentijd hebben DJ Jan en band Pasta zich klaargemaakt voor hun optredens en kan zo langzamerhand de feestavond gaan starten. Veteranen voorzitter Pierre van Wanrooij bedankt echter eerst alle betrokkenen en vrijwilligers die hebben meegeholpen om deze dag mogelijk te maken. Vele bossen bloemen worden in hoog tempo en op ludieke wijze uitgereikt, waarna het feest kan losbarsten. Dit gebeurt echter niet voordat het bestuur van de veteranen door haar leden in het zonnetje wordt gezet en wordt bedankt voor de organisatie van dit jubileum. En tot slot wordt voorzitter Pierre (Pi-Air) van Wanrooij speciaal bedankt voor zijn enorme inzet en bijdrage voor de veteranen. Een geweldige feestavond volgt met afwisselend de klanken van Pasta en DJ Jan en met wat later op de avond een speciaal optreden van zanger Etienne Alvarez die de stemming tot ongekende hoogten opvoert. Dat het nog heel erg gezellig bleef tot in de kleine uurtjes spreekt natuurlijk voor zich….

Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2016  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO