28 maart 2013  Voorbeschouwingen Paasweekend Someren en UDI’19/BB

Geplaatst op 28 maart 2013 • 14:32 • ClubnieuwsSenioren

Sv Someren  —  sv Blauw Geel’38 /Jumbo
en   U.D.I.’19/BB  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo

Blauw Geel heeft een druk en belangrijk weekend voor de boeg. Men moet maar liefst twee keer aan de bak en ook nog eens tegen niet de geringste tegenstanders. Paaszaterdag reist men naar Someren. Aldaar is rode lantaarndrager sv Someren de opponent. Someren verloor afgelopen week met slechts 1-0 in Uden bij UDI’19. Datzelfde UDI’19 is op Paasmaandag tegenstander van Blauw Geel. In Uden wordt dan de Vudelse derby gespeeld.

                                                 SV Someren  —  sv Blauw Geel’38 /Jumbo   

sv Someren heeft dit seizoen het debuut jaar in de Hoofdklasse. Het was al een knappe prestatie voor de club om via de nacompetitie dit niveau te bereiken. Helaas is na 18 wedstrijden ook de conclusie te trekken dat het waarschijnlijk slechts voor een seizoen zal zijn, voorlopig dan. Uit de 18e wedstrijden werden slechts 8 punten gehaald, 2 x winst, 2 x gelijk en 14 nederlagen, en het manco van de ploeg lijkt te zitten in het scorend vermogen. Men wist tot op heden slechts 9 keer het vijandelijke doel te vinden. Opmerkelijk is dat van de twee winst partijen 1 ervan tegen Blauw Geel was, de ander was een thuis overwinning de week daarna op GOES (1-0), en men in die wedstrijd ook zoals nu blijkt 1/3 van de huidige productie wist te scoren. De gelijke spelen werden behaald tegen Limburgse opponenten 1 in Heerlerheide (Groene Ster, 0-0) en 1 thuis tegen EHC (0-0). Het thuis publiek is dus nog maar weinig verwend in de negen voorgaande thuisduels want men boekte slechts  een overwinning en een gelijk spel. De hoop is bij hen nu natuurlijk gevestigd op komend duel, immers in Veghel won men eerder in het seizoen met liefst 1-3. De stand op de ranglijst is ook geen garantie voor Blauw Geel op winst want Blauw Geel heeft het ALTIJD heel moeilijk tegen de Blauw/witten, zowel thuis als uit en dus ongeacht de stand op de ranglijst, zoals blijkt uit de cijfers:

In het seizoen 90-91, tweede klasse, kon men eens winnen in Someren: 1-2. Daarna volgde verliespartijen: 91-92 met 4-1, 2000-2001 met 2-1 en 01-02 met 1-0, alles in de tweede klasse. In 04-05 kwam men elkaar toen weer tegen, 1e klasse, en werd het zowel in Veghel als in Someren gelijk tussen beide: 0-0 in Veghel en 1-1 in Someren. Vanaf het seizoen 07-08, 08-09 en 09-10 speelde men in de eerste klasse tegen elkaar en werd het in Someren respectievelijk 0-0, 0-1 eindelijk dus weer eens winst, en 0-0. Nee Someren is geen prettige tegenstander. Maar Blauw Geel zal MOETEN winnen van de rode lantaarndrager anders maakt het zichzelf quasi Hoofdklasseonwaardig.

                                                U.D.I.’19/BB  —  sv Blauw Geel’ 38/Jumbo

UDI’19 staat lekker in het midden van de brede middenmoot. De zevende plek is hun plaats met 27 punten uit 18 wedstrijden: winst 8, gelijk 3 en verlies 7, doelsaldo 34 voor en 30 tegen. De ploeg van trainer Bas Gosgens kon de laatste drie duels alle in winst omzetten maar had kort daarvoor ook een inzinking met vier wedstrijden op een rij verliespartijen. De uitslagen zijn te wisselvallig voor een plaats in de top van het klassement. De club kwam dan ook hoofdzakelijk in het nieuws m.b.t. volgend seizoen. Versterkingen werden gepresenteerd met het oog op een snelle toetreding naar de TOP-klasse. Het mooie van de versterkingen in het geval van UDI is dan dat het alle spelers zijn die terugkeren naar de club waar zij al zo lang hadden gespeeld voor hen vertrek naar JVC Cuijk. Maar eerst zal dit seizoen nog waardig moeten worden afgesloten en met de kleine verschillen op de ranglijst kan men eigenlijk geen duel laten lopen. UDI’ 19 speelt ook twee keer want voorafgaand aan het duel met Blauw Geel speelt men op Paas zaterdag in eigen huis tegen runner-up Schijndel. Thuis heeft UDI van de acht gespeelde duels er drie gewonnen waaronder de laatste twee. Bij de seizoens opening werd gewonnen van Dongen (3-2) en recent van EHC (3-0) en Someren (1-0) er was verder een gelijkspel tegen Nuenen (2-2) en vier nederlagen tegen respectievelijk Deurne (1-3), GOES (1-3), Baronie (1-4) en Venray (1-2).  Natuurlijk wil UDI in eigen huis altijd winnen en zeker in de derby’s. De uitkomst van UDI’19-Schijndel is nu nog niet bekend maar een nederlaag en winst van de ploegen onder UDI’19 zou de Udenaren zomaar weer in de degradatie perikelen doen belanden. Winst op Blauw Geel zou dan buiten het feit dat het prettig is om te winnen van Blauw Geel ook nog een uiterst noodzakelijk zijn.  Maar derby’s hebben altijd eigen regels en wetten, standen op de ranglijst doen er vaak ook niet toe, en er valt dus over een uitslag ook niets te voorspellen. Eerder in het seizoen werd het in Veghel 2-2. Na een 1-0 voorsprong voor UDI werd het nog 2-1 voor Blauw Geel maar eindigde men dus op 2-2. Die uitslag was een terechte uitslag.

De laatste winst van Blauw Geel in Uden dateert uit het seizoen 08- 09. Het werd toen 0-3 waarbij vermeld kan worden dat UDI’19 later in het seizoen met dezelfde cijfer in Veghel won, acterend in de 1e klasse. In 06-07, in de Hoofdklasse, had Blauw Geel ook tot winst kunnen komen in Uden: 0-2. De laatste gespeelde competitiewedstrijd in Uden tussen beide vond plaats in het seizoen 10-11 en toen hield UDI’19 alle drie de punten in eigen huis: 2-1. Een ding is zeker het kan een heel spannende wedstrijd worden en is de publieke belangstelling, die ook voor dit soort duels dalende lijkt, weer eens als vanouds.

 Trainer Francois Gesthuizen kan in ieder geval weer een beroep doen op Alexander Mols. Hij heeft zijn vier wedstrijden schorsing erop zitten. Laten we hopen dat Blauw Geel blessure vrij en tevens zo min mogelijk kaarten op loopt komend weekend natuurlijk te beginnen tegen Someren.

Een druk Paasweekend dus voor de boeg, met op het programma ook nog eens twee hele lastige uitwedstrijden. Maar ook die wedstrijden moeten gespeeld worden en hopelijk leveren die ook nog eens de broodnodige punten op. Na de twee hele goede en mooie uitoverwinningen in Venray en Dongen moet er dus zaterdag een positief vervolg worden gegeven. De vorige overwinningen krijgen dan daarmee nog meer waarde. Makkelijk zal het geenszins worden, want nogmaals beide clubs zijn voor Blauw Geel altijd lastige tegenstanders, maar ook niets is onmogelijk.

Laten we ook hopen dat de weersomstandigheden een beetje lenteachtig zijn en velen de weg naar de sportparken weten te vinden. STEUN is nog steeds onontbeerlijk: dus hopelijk komen er dan toch ook velen weer naar Someren, want dat er vele naar Uden zullen komen lijkt geen twijfel:   mensen kom onze jongens weer steunen:  Come On Blauw Geel…

Zaterdagmiddag 30 Maart, aanvang 17.00 uur, Sportpark  De Potacker in Someren

Maandagmiddag 1 April, aanvang 14.30 uur, Sportpark Parkzicht in Uden .

 MANNEN SUCCES.

Array
Blauw Geel'38

Pr. W. Alexander Sportpark 24
5461 XL Veghel
Tel. (0413) 36 57 04
info@blauwgeel.nl© Blauw Geel’38 - 2013  |  Privacy & Cookies |  Algemene voorwaarden Blauw Geel'38/JUMBO