16 maart 2015  Vijfde overwinning in zesde duel na winterstop

Geplaatst op 16 maart 2015 • 7:47 • ClubnieuwsSenioren

De Valk – Blauw Geel’38/Jumbo (0-1) 0-2. Zondag 15 maart, inhaalprogramma van 25 januari. Blauw Geel moest naar Valkenswaard waar het dolende De Valk gastheer was. De geel/zwarten lijken niet te kunnen ontkomen aan degradatie. De slechts 11 punten en een achterstand van zeven punten op een plaats die recht geeft op nacompetitie wordt het lastig voor de geplaagde club. Op sportpark het Valkennest lag een grasmat die hoofdklasse onwaardig is en zeker in het nadeel is van een voetballende ploeg. De verdedigend ingestelde gastheer leek er een klein voordeel aan te hebben. Trainer Erwin v Breugel kon weer een beroep doen op Sofian El Kaddouri, hij had zijn schorsing uitgezeten afgelopen donderdag in het beker duel met NWC, en verder keerde Rinse Wiekema terug in de basis en was er ook een basis plaats voor Rolf vd Boogaart.

Het derde duel in zeven dagen was weer een belangrijke. Het liet zich al snel aanzien dat het geen gemakkelijke opgave zou worden. De erbarmelijke grasmat was hier mede debet aan. Tot aan de 18e minuut viel er niets te noteren, laat staan te genieten op ’ t Valkennest. Alle balen stuiterde alle kanten op. In de 18e minuut mag de Veghelse aanhang opveren. Sofian El Kaddouri stuurt de bal de diepte in waarbij de een rare stuiter maakt zodat de verdediger de bal mist maar Danny Verbakel met de punt van zijn schoen de bal nog genoeg vaart en hoogte kan geven zodat de bal over de uitlopende doelman in het doel valt: 0-1. In de 24e minuut gaat Brian Peters op snelheid naar de achterlijn en hij kan de bal nog bezorgen bij Danny Verbakel. Hij neemt de bal ineens op de slof maar de inzet gaat hoog over en langs. Twee minuten later is er een vrije trap voor Blauw Geel waarbij Danny Verbakel wel de juist vaart aan de bal mee geeft maar hem ook langs het doel stuurt. In de 28e minuut is het wederom Danny Verbakel die bij een prima aanval betrokken is. Hij heeft namelijk een prima voorzet in huis die bij de tweede paal helaas niet op waarde wordt geschat door Brian Peters. In riante positie timede of kopt hij verkeerd waardoor de bal de hoogte ingaat zodat de bal een makkelijke vangbal wordt voor de doelman. De wedstrijd speelt zich bijna geheel af op de helft van De Valk, dat bij tijd en wijle erg ver inzakt. In de 44e minuut lijkt de score te worden opgevoerd. Rinse Wiekema kan quasi alleen op het doel af. Hij weet de bal ook voorbij de uitlopende doelman te krijgen maar tot ontsteltenis van alles en iedereen ook langs ipv in het lege doel te krijgen. Een mager 0-1 ruststand is het gevolg.

Blauw Geel begint weer dreigend in het tweede bedrijf. In de 47e minuut kan Murat Korkmaz vanaf de achterlijn een voorzet geven maar hij speelt de bal recht in de handen van de doelman. Een minuutje later het eerste “gevaar” van de gastheren. Een afstandspoging die net over het doel gaat. In de 51e minuut staat de Veghelse aanhang alweer klaar om en doelpunt te begroeten. Brian Peters is namelijk alleen op de doelman af en weet deze ook te omzeilen maar ook nu weer ontsteltenis alom want ook hij weet het lege doel niet te treffen. De inzet gaat naast. Of het aan de slechte staat van het veld licht, of aan de scherpte van de speler(s) dat blijft even een grote vraag??? In de 61e minuut een klasse redding van de doelman van De Valk. Een afstandsschot van Danny Verbakel na een corner zeilt naar de kruising maar de doelman kan de bal tot corner boksen. Ook de nieuwe corner is gevaarlijk maar de kopbal van Gerke vd Akker wordt op de doellijn door een speler met ietwat geluk gekeerd en de bal kan worden geruimd. In de 64e minuut krijgt Blauw Geel onbedoeld hulp van De Valk. Een verdediger werkt een voorzet buiten het bereik van de eigen doelman hard op de lat. Daarna volgen wissels van De Valk, met aanvallende intenties want de ploeg wordt door het missen van Blauw Geel gesterkt in de gedachte dat er meer te halen valt dan een 0-1 nederlaag. Blauw Geel moet nu vaak terug uit en de aanhang gruwelt al van het idee dat het weleens slecht kan aflopen en de ploeg de gelijkmaker zou moeten incasseren. Eigenlijk voltrekt zich een zelfde soort scenario als tegen AWC want door het eigen falen sterkt men onnodig de tegenstander. Jammer maar ook dat is voetbal. In de 82e minuut, iets eerder dus als thuis tegen AWC, valt de verlossende 0-2. Een diepe (boog) bal wordt door de snelle Brian Peters met moeite onder controle gebracht en bij zich gehouden. Hij moet iets te ver naar rechts uitwijken maar kan de bal nog net in het strafschopgebied bij Danny Verbakel krijgen die met buitenkantje voet de doelman verrast: 0-2. Hij tekent dus voor zijn en Blauw Geel’s tweede. In de slotminuut laat Rinse Wiekema nog een grote kans onbenut. Brian Peters was voorbij zijn tegenstander gesneld en zette goed voor vanaf de achterlijn. Op een paar meter voor het doel lijkt Rinse de bal volkomen te missen.

Blauw Geel wint de vijfde van zes wedstrijden van na de winterstop. Het ging ook zeker weer niet van een leie dakje maar de sint is binnen en telt. Verdedigend gaf men ook weer niets weg, aanvallend mag het wel wat scherper, zeker met het oog op het komende programma. Blauw Geel staat keurig tweede maar krijgt de komende weken een zwaar programma. Volgend weekend reist men naar Midden Brabant voor het treffen met nummer drie van de ranglijst vv Dongen. De Geel/Blauwen uit Dongen verloren vandaag met 3-0 in Gemert en zullen getergd zijn en voor eigen publiek de ongeslagen status glans willen geven met een overwinning. Voor Blauw Geel is sportpark De Biezen nou niet echt een fijne plaats met goede herinneringen??!!

Doel:  Jeffrey Vendrig,

Achterhoede:   Sten v Vessem, Giovanni Henskens, Gerke vd Akker,  Sander v Weert,

Middenveld:  Rolf vd Boogaart (74e min. Guus Peters),  Sofian El Kaddouri, Murat Kokrmaz,

Voorhoede:  Danny Verbakel (85e min. Ahmed Abdirizak),  Rinse Wiekema, Brian Peters,

Scheidsrechter: Dhr. R. Meijers uit Beek (L)

Ass. Scheidsrechters: Dhr. G. Linke en Dhr. O. Lamers

Kaarten:  Geel: