22 april 2012  Verdiende en historische competitieoverwinning

Geplaatst op 22 april 2012 • 21:47 • ClubnieuwsSenioren

Zondag 22 April, competitieronde 24 op het programma en Blauw Geel reist af naar Heerlerheide voor een ontmoeting tegen Groene Ster. Groene Ster won afgelopen weekend met 1-2 in en tegen Deurne, Blauw Geel versloeg gemakkelijk De Valk met 4-1. Beide hadden zich daarmee vrij gespeeld van directe en indirecte degradatie en toch nog belang bij winst: Beide dingen nl nog meer voor een de derde periode en/of een klassering die recht geeft op promotiewedstrijden. Eerder in het seizoen had Blauw Geel thuis met 1-2 verloren en leed het daarmee voor het eerst een thuisnederlaag tegen Groene Ster. In Heerlerheide had Blauw Geel nog nooit ook maar 1 punt kunnen behalen voor de competitie…..Trainer Francois Gesthuizen kan geen beroep doen op de vorige week geblesseerd uitgevallen Roy v Lokven en in zijn plaats dus logischerwijze Emiel vd Sanden. Verder een vertrouwde basis opstelling van de afgelopen weken.

Groene Ster verrichte de aftrap maar kreeg meteen duidelijk de Veghelse bedoelingen voorgeschoteld: op jacht naar winst. Nog voordat de eerste minuut op het scorebord stond veroverde Enis Genc de bal nabij de achterlijn van Groene Ster. Hij had vervolgens een prima voorzet in huis maar helaas schoot Murat Korkmaz de bal naast het doel. Drie minuten later komt de doelman van Groene Ster goed uit zijn doel waardoor hij net iets eerder bij de bal is dan Emiel vd Sanden die de bal dus iets te ver voor zich uit had gespeeld nadat hij goed door Alexander Mols was aangespeeld. Nog geen minuut later wederom en gevaarlijke Blauw Geel aanval. Vanaf de rechterflank stoomt Enis Genc op die vervolgens de bal voorzet bij de eerste paal waar Alexander Mols de bal in een beweging doortikt naar de verre paal. Helaas voor hem strekt de doelman zich ver genoeg waardoor hij de bal uit zijn doel kan tikken. Het tempo ligt hoog en in de 7e minuut het eerst gevaar namens de gastheren maar de kopbal uit een corner gaat net naast. In de 17e minuut is het dan toch raak en wel voor Groene Ster. Op hun linkerflank is Kevin Vijgen razend snel en laat hij Mehmet Dingil zijn hakken zien. Hij trekt door naar de achterlijn en naar binnen om vervolgens vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal in de verre hoek binnen te schieten: 0-1. Is Blauw Geel geschrokken??? Nee want nog geen twee minuten later is het al gelijk. Emiel vd Sanden speelt Enis Genc aan en hij schiet de bal van afstand binnen: 1-1. Blauw Geel gaat door en in de 20e minuut scoort het bijna uit een corner. Een kopbal van Stephan Dekkers is helaas recht op het lichaam van de doelman die daarmee een doelpunt voorkomt en slechts een corner weg geeft. In de 28e minuut countert Blauw Geel na een afgeslagen corner en wordt Emiel vd Sanden gelanceerd. Ver komt hij echter niet want als hij de bal voorbij een Groene Ster verdediger speelt om daarna geheel vrije doorgang te krijgen wordt hij ongenadig hard opgevangen. Een rode kaart zou niet hebben misstaan, in een overigens sportief duel, maar Roy Janssen ontsnapt met geel. In de 29e minuut is het wederom kwelgeest Kevin Vijgen die zich in een identieke situatie weet te spelen als bij het eerste doelpunt. Gelukkig voor Blauw Geel heeft hij nu de pech dat zijn inzet op de eerste paal beland en de rebound door een medespeler voor bijna open doel wordt gemist want de inzet gaat net naast. Blauw Geel krijgt voor de rust nog twee kansjes. Eerst in de 32e minuut maar een rollertje van Alexander Mols gaat langzaam maar gevaarlijk voorlangs en in de 41e minuut wordt een afstandspoging van Enis Genc door de doelman nog net tot corner getikt. Een ruststand van 1-1 is het gevolg.

Na de rust is het wederom Blauw Geel wat het spelbeeld wil bepalen, en met succes. Miste men voor de rust in de eerste vijf minuten drie mogelijkheden, na de rust was de eerste de beste kans wel raak. In de 48e minuut gaat een bal de diepte in naar de linkerflank en kopt Emiel vd Sanden de bal perfect richting de penaltystip waar de inkomende Alexander Mol de bal ineens op zijn slof neemt en de doelman kansloos laat: 1-2. Een perfect uitgevoerde en afgesloten aanval. Vanaf de aftrap pakt Groene Ster de zaken dan energieker aan op jacht naar de gelijkmaker en Blauw Geel moet vanaf dat moment terug maar in de wetenschap dat men ruimte krijgt op een counter. In de 52e minuut Krijgt Groene Ster een rebound uit een corner maar de bal gaat huizen hoog over het doel van Sander Maas. Drie minuten later een gevaarlijk counteraanval van Blauw Geel. Mehmet Dingil is op zijn flank mee opgekomen en slaloms het strafschopgebied bij Groene Ster binnen. Vervolgens geeft hij de bal goed af op een redelijk vrijstaande Enis Genc op een paar meter voor de doellijn maar helaas gaat zijn inzet naast ipv in het doel. De volgende kans is een minuut later weer voor Groene Ster en Blauw Geel zwijnt als een kopbal via de onderkant van de lat terug het veld in komt zodat de defensie kan ruimen tot een corner. Aanvallen en kansen volgen zich in hoog tempo op: In de 65e minuut een corner voor Blauw Geel waarbij Jeroen Minneboo de bal uiteindelijk bij de tweede paal goed op doel richt maar zijn inzet tot corner gebokst ziet worden. In de 70e minuut weer voor Groene Ster als zij na geknoei van het Blauw Geel middenveld in balbezit geraken maar de uiteindelijke inzet vervolgens rakelings voorlangs gaat. In de 74e minuut vergroot Blauw Geel de marge. Vanaf de linkerflank krult Alexander Mols op fraaie wijze over de doelman heen in de verre hoek in het doel: 1-3. Wie denkt dat het duel is gelopen komt bedrogen uit. In de 76e minuut kopt Sjoerd Knibbeler een voorzet van de flank onhoudbaar binnen: 2-3 en dus maakt het publiek zich op voor nog een warm kwartiertje tussen twee ploegen die willen voetballen en die gaan voor de winst. Blauw Geel wil niets verder laten aanbranden en in de 77e minuut wordt de marge van twee weer hersteld. Een mooie combinatie tussen Emiel vd Sanden en Enis Genc wordt door Emiel uiteindelijke prima afgerond: 2-4 en mede daarmee bewees Emiel vandaag zijn waarde voor het team. Groene Ster lijkt zich nog steeds niet gewonnen te willen geven maar mede doordat Francois Gesthuizen tussen de 78e en 84e minuut drie wissels plaatst wordt de vaart van de gastheren uit het spel gehaald. Blauw Geel krijgt nog wel wat kansjes maar ziet in de 80e minuut een inzet van Emiel vd Sanden door de doelman gestopt worden en heeft de pech dat de rebound net niet voor een blauw geler zijn voeten valt en in de 86e minuut is Alexander Mols weg op de linkerflank waarna hij met een versnelling de achterlijn haalt en de bal goed voorzet maar Mehmet Dingil voor het open doel de bal net mist.

Kort daarna volgt het eindsignaal en wint Blauw Geel hoog verdiend van Groene Ster. Het was een historische overwinning in Heerlerheide en het brengt Blauw Geel verder in een kansrijke positie voor een toetje. Die strijd in deze Hoofdklasse B, voor een hoge positie en de derde periode lijkt een climax te worden waarin nog 6 of zeven ploegen kansrijk zijn!!! Blauw Geel speelde een zeer goede wedstrijd, leek ontspannen maar tegelijkertijd was men fel, werkte men hard en speelde men in een hoog tempo. Beide ploegen maakte er een aantrekkelijk duel van. Blauw Geel deed dus goede zaken en hopelijk kan men deze wedstrijd een goed vervolg geven. Dat moet dan gebeuren over twee weken thuis tegen vv Dongen. De Dongenaren die door de 0-3 thuisnederlaag van vandaag tegen Deurne nu op gelijke hoogte staan met Blauw Geel maar dus ook nog kansrijk zijn voor iets moois…..

Mannen Proficiat met de puike overwinning en met name de manier waarop deze dus tot stand kwam. Hopelijk kan men over twee weken thuis hier een vervolg aan geven en wordt het thuispubliek in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie getrakteerd op zo’n prestatie.    Succes

Doel: Sander Maas,

Achterhoede: Mehmet DingilStephan Dekkers,  Jeroen Minneboo,  Sten v Vessem,

Middenveld:  Enis Genc (82e min. Nick vd Berk),  Mustafa Guler (84e min. Mounir Biyadat),  Murat Korkmaz (78e min. Joost Janssen),  Guus Peters,

Voorhoede:   Alexander Mols,  Emile vd Sanden

Scheidsrechter: Dhr. P. v. Turenhout uit Gorinchem

Ass. Scheidsrechters:  Dhr. B. Cakir en Dhr. N. Kaya.