27 februari 2016  Veghels’ Collectief schiet dik tekort

Geplaatst op 27 februari 2016 • 11:22 • Senioren

VV Spaubeek – sv Blauw Geel’38/Jumbo  (1-1) 2-2 en 7-6 na penalties. Rare kop zal je denken maar het zijn de steekwoorden van dit bekerduel welke niets aan de verbeelding over laat. Blauw Geel trad op donderdagavond 25 februari aan voor de achtste finale van de Districtsbeker. Tegenstander was derdeklasser VV Spaubeek dat het thuis-lot had getroffen. Zo’n 130 toeschouwers omzoomden het veld nog niet vermoedend wat voor een spektakelstuk het zou gaan worden. Het zou vooral eenrichtingsverkeer worden met menigmaal een scherpe en gevaarlijke uitval van de gastheren.

Toch had Blauw Geel het duel al snel vanuit een voordeel kunnen verder spelen ware het niet dat Danny Verbakel in de 2e minuut recht op de doelman afrondde. Overigens had hij al geluk dat hij door mocht want hij stond ruim buitenspel op moment van spelen. Het tempo ligt te laag en te veel slordigheden zorgen er vervolgens voor dat de thuisploeg vrij gemakkelijk op de been blijft, een thuis ploeg die keihard werkte. In de 20e minuut komt diezelfde thuis ploeg op een 1-0 voorsprong. Geheel onnodig balverlies van Brian Peters luid de snelle counter in. De Blauw Geel defensie, m.n. Freek Langermans was te ver naar voren opgeschoven om Brian te ondersteunen maar die wilde veel alleen waardoor hij met zijn balverlies de tegenstander een open linkerflank bezorgde. De eerste inzet wordt vervolgens door Jeffrey Vendrig gelost waarna de rebound een prooi is voor de attentere Spaubeek aanvallers. Niet lang daarna is het een corner van Blauw Geel die door Gerke vd Akker maar net wordt over gekopt. In de 28e minuut valt de gelijkmaker. Een vrije trap van Danny Verbakel , die even ervoor zijn schoeisel had gewisseld, wordt vanaf zo’n 25 meter strak in de kruising geschoten: 1-1. In de 41e minuut eindelijk eens een aanval met tempo uitgevoerd maar helaas schiet Danny Verbakel de bal onbesuisd en daarmee hoog over. In de 44e minuut moet Emiel vd Sanden geblesseerd het veld verlaten en is Mustafa Guler zijn vervanger. Voor de rust stand geen gevolgen. Een COLLECTIEF hard werkende thuisploeg en een COLLECTIEF veel te zwak Blauw Geel.

Na rust een zelfde spelbeeld. Blauw Geel valt aan maar moet o zo alert zijn op de snelle counters en die zouden er nog menigmaal komen waarbij ze dan ook nog eens levens gevaarlijk en driegend waren. Toch is de eerste kans weer voor Blauw Geel. In de in 47e minuut stuit Brian Peters met zijn inzet op de vuisten van de gewisselde doelman. Deze is eens zo groot en eens zo breed als zijn collega uit de eerst helft. In de 55e minuut wordt over duidelijk wat voorheen al wel enigszins zichtbaar was. Brian Peters wordt in die minuut met twee handen in zijn rug binnen de beruchte lijnen omver geduwd. De scheidsrechter die voor de rust al alle kleine overtredingen van Spaubeek toe liet en alles van Blauw Geel affloot had daarmee geen “dwalingen” die van invloed konden zijn op de stand. Nu was zijn beslissing dat wel. Hij gaf kort daarna Erwin v Breugel Rood omdat deze een opmerking maakte over het fluiten. In de 69e minuut kreeg Blauw Geel dan toch een vrije trap. Danny Verbakel stuurde de bal net langs de paal en richting de kruising maar een fantastische redding van de Spaubeek doelman voorkwam een treffer. Daarna, volgens zoals al eerder vermeld enige hachelijke momenten voor het Blauw Geel doel als gevolg van snelle counters. Helaas voor de thuisclub zonder succes. In de 85e minuut krijgt Blauw Geel zowaar weer een fluitsignaal mee omdat Brian Peters wederom in de rug wordt geduwd, ditmaal echter een vrije want het was niet binnen de beruchte lijnen. Desley Schilders krult de bal laag voorbij de muur langs de binnen kant van de paal: 1-2. Vanaf dat moment is de leidsman van nog grotere invloed. Met als hoogte punt van de avond de 90e minuut. Aan de zijlijn wordt ter hoogte van een meter of 10 van de achterlijn een overtreding gemaakt op Desley Schilders. Een fluitsignaal volgt maar tot ontsteltenis van Blauw Geel gaat de vrije trap naar Spaubeek??!! Geel volgt voor in ieder geval Sten v Vessem. De vrije trap is gevaarlijk maar levert de thuisploeg niets op. Toch komt de gelijkmaker nog tot stand. Het is al in blessuretijd als de leidsman, met een bijzonder actie op weet te treden. Jeffrey Vendrig heeft de bal klemvast en stevig in zijn handen na een corner en wil snel uitlopen naar de zestienmeterlijn. Hij wordt daarbij opgevangen door een Spaubeek speler en beide gaan door de botsing tegen de grond. Een fluitsignaal volgt en normaliter volgt een vrije trap voor de ploeg van de doelman. Nee zegt de leidsman nu,….rood voor de doelman en een penalty voor Spaubeek. Dit alles tot grote vreugde van het thuispubliek, tot ongeloof van alles en iedereen van Blauw Geel. Jasper vd Sanden komt in het veld voor Brian Peters maar helaas kan hij deze penalty niet stoppen. Het duel eindigt in 2-2 en penaltys moeten de beslissing brengen. Danny Verbakel en Desley Schilders schoten penalty’s raak en het was Jasper vd Sanden die de tweede penalty van Spaubeek stopte. Mustafa Guler en Slobodan Pupovac schoten ook raak, Spaubeek bleef volgen en was het Freek Langemans die als vijfde mistte en op de doelman en schoot terwijl Spaubeek de laatste ook raak schoot. Nu moest het om en om. Murat Korkmaz miste voor Blauw Geel en de volgende speler van Spaubeek mistte niet.

Blauw Geel vliegt uit de districtsbeker. Laten we ook zeker benoemen dat Blauw Geel zeker een uiterst zwakke wedstrijd speelde. Eigenlijk COLLECTIEF falen. Juist daardoor bracht men zichzelf vandaag ook in de problemen en…… te kijk gezet. Ieder ploeg zou overigens dankbaar gebruik maken van cadeautjes van een arbitrale trio. Het duel was te allen tijde t.o.v. elkaar sportief en er was geen enkele sprake van gemenigheden, kortom een uitermate sportief duel.

Onze oprechte felicitaties aan Spaubeek mogen dan ook niet ontbreken. Hun COLLECTIEF optreden was hartverwarmend. Zij hebben gedaan wat zij als lager geklasseerde ploeg moesten doen: Keihard werken met de juiste, gezonde felheid en inzet. Complimenten voor het optreden door Spaubeek zijn dan ook op zijn plaats; SUCCES in de volgende ronde tegen en bij Avanti’ 31.

Doel: Jeffrey Vendrig

Achterhoede: Sten v Vessem, Martijn v Loon, Gerke vd Akker, Freek Langermans,

Middenveld: Stefano Verburg (67e min. Slobodan Pupovac), Murat Korkmaz, Desley Schilders,

Voorhoede: Danny Verbakel, Emiel vd Sanden (44e min Mustafa Guler), Brian Peters (90e min +2 Jasper vd Sanden),

sv Blauw Geel’ 38: 90+2 Jeffrey Vendrig

Tevens kregen gaandeweg de tweede helft trainer Erwin van Breugel en Marijn van Helvoirt op de bank ook rood.